spot_img
More

    Γεύσεις και αποστάγματα του ονείρου, στους ρυθμούς του Μπαρακούντα, στο Βόλο

    Τί είναι το φαγητό, αν όχι η σιωπηλή γλώσσα της αγάπης, λένε στη γειτονιά του Μπαρακούντα στο Βόλο. Μια φράση που εκφράζει το μοίρασμα, το αίσθημα της ευδαιμονίας μέσα από την παρεΐστικη συνύπαρξη και όλα όσα μας δένουν σε μια στιγμή ουσιαστικής επαφής.

    Οι πιο παραδοσιακά αναγνωρίσιμοι χώροι για να στηθεί το ιδανικό σκηνικό όπου δένουν όλα τα παραπάνω είναι αναμφισβήτητα τα τσιπουράδικα. Ο Βόλος που μετράει πάνω από 250, είναι άρρηκτα συνυφασμένος με τον όρο, σε ολόκληρη την Ελλάδα και ανάμεσα σε αυτή την πληθώρα επιλογών, πανηγυρικά ξεχωρίζει το Μπαρακούντα, στην οδό Τάκη Οικονομάκη 68. Εδώ η μοντέρνα προοπτική συναντά την παραδοσιακή αξία, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και γεύσεις που ξεχειλίζουν νοστιμιά με ένα τρόπο γνώριμο, που μιλάει στο μέσα σου.

    Στρατηγικά τοποθετημένο στον γραφικό, γεμάτο ζωή πεζόδρομο, το Μπαρακούντα έχει χίλιες δυο ιστορίες να αφηγηθεί. Ιστορίες κεφιού, γλεντιού, και αμέτρητης απόλαυσης σε κάθε επίπεδο. Από την κουζίνα του ξεπηδάνε καθημερινά οι πιο νόστιμοι μεζέδες και τα πιο ιδιαίτερα πιάτα, αδιαπραγμάτευτης ποιότητας. Εδώ η έννοια μεζεδοπωλείο-ουζερί, αποκτά μια άλλη διάσταση, καθώς τα πάντα είναι απόλυτα φροντισμένα στην εντέλεια!

    Όλοι οι θησαυροί της ελληνικής κουζίνας, από στεριά και θάλασσα, φτάνουν στο τραπέζι σου, μέσα από πιάτα καλομαγειρεμένα και περιποιημένα που αντικατοπτρίζουν το μεράκι του μάγειρα και τη φρεσκάδα των υλικών. Ο κατάλογος είναι μια πρόκληση για τον καλοφαγά με πολλές επιλογές, που αλλάζουν συχνά για να κρατούν ακονισμένο το γευστικό ενδιαφέρον. 

    Σαλάτες ολόφρεσκες, με ζωντανά τα αρώματα και την υφή των υλικών και μια πληθώρα από παραδοσιακά κρύα και ζεστά ορεκτικά, αλλά και σύγχρονες προτάσεις, όπως ένα δροσερό και φινετσάτο καρπάτσιο ξιφία ή ένας τολμηρός ταραμάς pico de gallo, είναι η πολλά υποσχόμενη εισαγωγή για το κυρίως φαγοπότι.

    Στο Μπαρακούντα θα εκπλαγείς ανακαλύπτοντας πως όποια παρασκευή γίνεται σε κρέας, μπορεί να γίνει και με ψάρι. Με τη φιλοσοφία αυτή, σου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να γευτείς ζουμερό σουβλάκι ξιφία ή μουσακά μπακαλιάρου, διευρύνοντας έτσι τις γευστικές σου εμπειρίες. Βεβαίως υπάρχουν και τα κλασσικά και αγαπημένα κρεατικά και ψαρικά, όπως λουκάνικα, κεφτεδάκια, παϊδάκια, τηγανιά  αλλά και γαύρος, τσιπούρα σαλάχι, και ότι βρεθεί ολόφρεσκο στην ιχθυαγορά του Βόλου!

    Και για να ανέβει το κέφι, τιμώντας την παράδοση υπάρχουν βέβαια και τα καλύτερα αποστάγματα. Τσίπουρο με ή χωρίς γλυκάνισο, μπύρες και το καλύτερο χύμα κρασί της πόλης, που απαραιτήτως έρχονται ως είθισται με τον πιο μερακλήδικο μεζέ, θα σε κάνουν να θες να γλεντήσεις τη ζωή και να απολαύσεις μουσική και τραγούδι. Ανάλογα την ημέρα το Μπαρακούντα φιλοξενεί κι ένα διαφορετικό είδος live, από ρεμπέτικα και έντεχνο ροκ ως ρομαντικό σαξόφωνο, ενώ συγκροτήματα από τον Βόλο αλλά και απ΄ όλη την Ελλάδα ξεσηκώνουν τους θαμώνες με τους ρυθμούς τους.

    Κάποια στιγμή, σε κάποιο σημείο του Βόλου, ίσως ακούσεις το moto του Μπαρακούντα : «γεύσεις που δαγκώνουν», να ξεπηδάει μέσα από τα χείλη ενθουσιασμένων παρεών, που έχουν μυηθεί στη φιλοσοφία του. Εγγυημένα, θα γίνεις και εσύ φανατικός θαμώνας μόλις ζήσεις τη μοναδική εμπειρία κεφιού και καλού φαγητού που μόνο το Μπαρακούντα θα σου προσφέρει τόσο απλόχερα!

    Μπαρακούντα
    Τάκη Οικονομάκη 68, Βόλος, τηλ. 2421030908
    www.barracudavolos.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

    Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot