spot_img
More

    Baoli Bar – Resto: Το πιο hot σημείο συνάντησης στην παραλία του Βόλου

    Προορισμός όχι μόνο κοντινός, αλλά και πανέμορφος, o Βόλος κρατάει δικαίως τα σκήπτρα του μεζέ. Αν όμως κοιτάξεις πίσω από τα κλισέ, θα βρεις μια βεντάλια απόλαυσης για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως στην παραλία του Βόλου και το Baoli Bar – Resto που άνοιξε τις πόρτες του το 2021 κι έκτοτε συναρπάζει ντόπιους και επισκέπτες με το δελεαστικό μείγμα της αστικής γοητείας και του φρέσκου αέρα που αποπνέει.

    Το όνομα «Baoli» προέρχεται από τα αρχαία ινδικά πηγάδια, (ως αρχιτεκτονικές κατασκευές) που χτίστηκαν για να υπάρχει πρόσβαση στα υπόγεια ύδατα. Αυτά τα πηγάδια, χρησίμευαν ως χώροι συγκέντρωσης των κοινοτήτων και παρείχαν νερό πόσιμο, για μπάνιο αλλά και για άρδευση. Δεν ήταν μόνο λειτουργικά αλλά και συχνά στολισμένα με περίπλοκα σκαλίσματα και σχέδια, που αντανακλούσαν τον πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό πλούτο της εποχής τους. 

    Στη σύγχρονη εποχή, ο όρος «baoli» έχει φτάσει να συμβολίζει τόσο την ιστορική σημασία αυτών των δομών όσο και το κοινοτικό πνεύμα που ενσαρκώνουν. Η υιοθέτηση του ονόματος, όπως καταλαβαίνεις μόνο τυχαία δεν είναι αφού το μαγαζί είναι ο πιο hot χώρος συνάντησης αυτή τη στιγμή στην παραλία του Βόλου.

    Στην καρδιά της γοητείας του Baoli βρίσκεται η δέσμευσή του να δημιουργεί εξαιρετικές εμπειρίες καφέ. Το άρωμα των φρεσκοκομμένων κόκκων Arabica διαποτίζει τον αέρα, καλώντας τους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν κάθε γουλιά από τα σχολαστικά και άπειρη αγάπη παρασκευάσματα τους.

    Πέρα από τον υπέροχο καφέ του όμως, το Baoli απογειώνει τη γευστική εμπειρία με τις πολυτελείς προτάσεις του σε brunch. Από απολαυστικές τηγανίτες περιχυμένες με εκμαυλιστικό σιρόπι έως αλμυρές μεσογειακές απολαύσεις και acai bowl, το μενού του καλύπτει μια ποικιλία γεύσεων και προτιμήσεων ακόμα και για τον πιο απαιτητικό. 

    Καθώς όμως ο ήλιος δύει και η ατμόσφαιρα αλλάζει, το Baoli μεταμορφώνεται σε ένα οικείο σκηνικό όπου τα απολαυστικά πιάτα βρίσκονται στο επίκεντρο. Από τα δελεαστικά ορεκτικά μέχρι τα φίνα επιδόρπια, κάθε πιάτο είναι φτιαγμένο με προσοχή και ακρίβεια, αφήνοντας τους επισκέπτες να να εύχονται το πιάτο τους να μην τελειώσει ποτέ.

    Αυτό που πραγματικά θα λατρέψεις στο Baoli όμως, πριν ακόμα δοκιμάσεις το παραμικρό είναι το κατάφυτο εσωτερικό και εξωτερικό του.

    Τις ηλιόλουστες και όχι μόνο ημέρες, oι Βολιώτες όλων των ηλικιών επιλέγουν αυτόματα θέα θάλασσα. Κι έτσι το Baoli περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση και λουσμένο στο φυσικό φως, προσφέρει το τέλειο σκηνικό για κάτι χαλαρό αλλά πάντα προσεγμένο. Είτε απολαμβάνεις τη ζεστασιά του ήλιου είτε το δροσερό βραδινό αεράκι, η όαση στον κατάφυτο κήπο του Baoli προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, αφού συνδυάζει και πράσινο, upscale περιβάλλον και θέα καρτποστάλ!

    Και επειδή τέτοια θέα θα ήταν κρίμα να πάει χαμένη, στο χώρο γίνονται πολύ συχνά (και απροειδοποίητα) parties τα οποία σίγουρα δεν θα θέλεις να χάσεις, γι αυτό σου προτείνουμε να έχεις το νου σου στα social media τους!

    Baoli Bar – Resto
    Αργοναυτών 64, Βόλος, τηλ. 6944414478
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας: Εκεί που η διασκέδαση είναι αυθεντική & η γεύση ονειρική

    Ακαταμάχητα. Καμία άλλη λέξη δεν μπορεί να περιγράψει από μόνη της τα σύγχρονα μεζεδοπωλεία. Με αφθονία προτάσεων που κανακεύουν...

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot