spot_img
More

    Οι μεζέδες σαν να έχουν άλλη γεύση στο Μεζοδρόμιο

    Οι παρεϊστικες βόλτες στο κέντρο της Αθήνας θα καταλήξουν 9 στις 10 φορές σε κάποιο μεζεδοπωλείο, πατροπαράδοτα. Η όρεξη να «μοιραστούμε», «να πιούμε ένα κρασάκι για το σβήσιμο», «να πάρουμε κάτι για τη μέση», περιγράφουν ακριβώς αυτή την ατμόσφαιρα και διάθεση που πρέπει να αποπνέει κάθε μεζεδοπωλείο που σέβεται τον τίτλο του. 

    Σε μία τέτοια βόλτα με τους πιο αγαπημένους σου ανθρώπους θα καταλήξεις σίγουρα και στο Μεζοδρόμιο, κεντρικά της Αθήνας. Άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα αλλά πολύ γρήγορα έγινε προορισμός πολλών για την αύρα του, τα νόστιμα πιάτα του, τις μερίδες του και σίγουρα τη φιλοσοφία του.

    Πως εδώ όλα φτιάχνονται ιδανικά για το μοίρασμα, τη μέθεξη και την παρέα. Είναι το μέρος που θα συναντηθείς για να…τσιμπολογήσεις με φίλους λέγοντας τα νέα σου και απολαμβάνοντας το κρασάκι ή το ούζο σου ή ακόμα και για να δεις τα ματς που περίμενες με τους κολλητούς, αλλά εννοείται όχι ξεροσφύρι.

    Οι μεζέδες του – που δίκαια ενέπνευσαν και το όνομα του – μπερδεύουν μοναδικά τα κρεατικά, ψαρικά και θαλασσινά, λαχανικά αλλά και τυριά, από λουκάνικο ως την καπνιστή πέστροφα και… το σαγανάκι. Ειδική μνεία σε αυτό το σημείο πρέπει να δοθεί στα σκιουφιχτά με απάκι, στη σφακιανή πίτα με μέλι ή με χόρτα αλλά και στο μαστιχωτό μαστέλο! 

    Στα τραπέζια του όπως καταλαβαίνεις θα σμίξει μοναδικά το παραδοσιακό με το πιο σύγχρονο τόσο μοναδικά, όπως μοναδικός είναι κι ο κάθε άνθρωπος που θα καθίσει σε κάποιο του τραπέζι. Και όλα θα δέσουν μαγικά και με κάποιο λαϊβάκι που συχνά πυκνά θα πετύχεις στο μαγαζί.

    Όλα τα πιάτα που θα δοκιμάσεις είναι ιδιαίτερα μέσα στην απλότητα και τη μοναδικότητα τους, αλλά το σφυγμό τον δίνει πάντα η αύρα του μαγαζιού, που ενώνει λίγο λίγο κάθε διαφορετικό τραπέζι με μια κοινή υπέροχη διάθεση (και υπέροχη μουσική!).

    Μικρά τραπεζάκια, εντός και εκτός του μαγαζιού στρατηγικά τοποθετημένα για κάθε τερτίπι του καιρού, αλλά και για να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τα μεζεδάκια σου που καταφτάνουν και…μεταξύ μας για να έχεις τέτοια οπτική του μαγαζιού ώστε να παρατηρείς και να επιλέγεις το επόμενο απόσταγμα που θα δοκιμάσεις. 

    Και οι επιλογές σου είναι πολλές!…

    Μεζοδρόμιο
    Χατζόπουλου 13, Αμπελόκηποι-Νέα Φιλοθέη, τηλ. 2106914342
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

    Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

    17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

    Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot