spot_img
More

    Σουαρέ… σαν από ταινία στους Αμπελόκηπους 

    Σε κάθε γωνιά της πιο νοσταλγικής ίσως Αθήνας θα συναντήσεις κι ένα συνοικιακό, καθ’ ομολογίαν παραδοσιακό, κάπως γνώριμο και οικείο μικρό καφενείο-ουζερί. Θα θελήσεις να δεις το χώρο, να παρατηρήσεις τις παρέες που το προτιμούν, να γευτείς τα πάντα και να ξυπνήσεις ή να δημιουργήσεις αναμνήσεις.

    Θα έλεγε κανείς πως τα μεζεδοπωλεία και τα ουζερί είναι μία τάση της εποχής, αλλά όχι trend (ευτυχώς) αφού ο λόγος που τα αναζητάς είναι η ηρεμία που θα βρεις στην αγχωτική και γεμάτη γρήγορους ρυθμούς, Αθήνα.

    Αυτό συμβαίνει και στην οδό Βολανάκη στους Αμπελοκήπους. Εκεί θα δεις να ξεπροβάλλει δειλά το μικρό συνοικιακό καφενείο-ουζερί που λέγεται Σουαρέ και βρίσκεται εκεί ήδη από το 2017. Θα το παρατηρήσεις φευγαλέα στην αρχή και μετά θα γυρίσεις να το δεις ακόμα μία φορά πιο προσεκτικά, αποφασίζοντας ενστικτωδώς να το επισκεφτείς. Γιατί το ένστικτό σου ξέρει.

    Στον τόσο φιλικό χώρο του θα βρεις όλων των ηλικιών τις παρέες, αν και θα πίστευες πως θα συναντήσεις επί το πλείστον φοιτητές, κυρίως λόγω περιοχής. Να ξέρεις όμως πω δεν αποκλείεται και σε κάποιο από τα ξύλινα τραπέζια του Σουαρέ να συναντήσεις και κάποια γνώριμα σου πρόσωπα αφού κατεξοχήν, είναι και στέκι πολλών γνωστών ηθοποιών. Μ’αυτά και μ’εκείνα θα το νιώσεις λίγο και σαν… ταινία, αφού η μουσική του θα σε τοποθετήσει σε κάποια σκηνή που θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σου.

    Το πάντα χαμογελαστό προσωπικό θα σε υποδεχτεί κάνοντας σε να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, θα σε βοηθήσει αν χρειαστείς να επιλέξεις το τραπέζι σου και και θα σε καλωσορίσει όπως ακριβώς θα το έκανε κι ένας φίλος σου.

    Έτσι απέριττη είναι και η κουζίνα του. Γεύσεις απλές και ξεκάθαρες, μεγάλες μερίδες, πληθώρα επιλογών σε ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες για να συνοδεύσεις το κρασί ή το ούζο σου. Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα τους είναι οι κολοκυθοκεφτέδες, αφράτοι αλλά και τραγανοί, γεμάτοι αρώματα.

    Στο τραπέζι σου πρέπει επίσης να έχει εξέχουσα θέση ένας περιποιημένος μπεκρή μεζές, μπακαλιάρος σκορδαλιά αλλά και διάφορες ποικιλίες (όχι μόνο θαλασσινών).

    Ποικιλία στο Σουαρέ, δεν υπάρχει μόνο σε όσα θα γευτείς αλλά και σε όσα θα πιεις με τις επιλογές κι εδώ να καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση. Ούζο, τσίπουρο, κρασί και μπύρες μπερδεύονται αριστοτεχνικά με τη γεύση του κάθε πιάτου, απογειώνοντας το.

    Κάπως έτσι θα όμορφα θα αποχαιρετήσεις και το Σουαρέ φεύγοντας…Γεμάτος, χορτάτος, πλήρης… με μία υπόσχεση πως θα το επισκεφθείς πολύ σύντομα!

    Σουαρέ
    Βολανάκη 5, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106913136
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Αθήνα, η πόλη του street food & οι κορυφαίοι πρεσβευτές του

    Το street food είναι το πιο χαρούμενο κάλεσμα του καλοκαιριού: είναι κοινωνικό, αφού συγκεντρώνει όλους τους προσκυνητές του στο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot