spot_img
More

    Abuela: Η πιο hip “γιαγιά” του Χαλανδρίου μας υποδέχεται στη φιλόξενη μονοκατοικία της

    Καλοψημένος καφές, all-day brunch, "πειραγμένοι" μεζέδες, μια γκάμα από τα πιο λαχταριστά πεϊνιρλί στο λεκανοπέδιο και δροσιστικά signature cocktails σε περιμένουν στην Abuela

    Homecafe - barAbuela: Η πιο hip "γιαγιά" του Χαλανδρίου μας υποδέχεται στη φιλόξενη μονοκατοικία...

    Το Abuela υπάγεται ακριβώς στην κατηγορία των μαγαζιών που λατρεύουμε: αυτά που στήνονται από νέα παιδιά (στην προκειμένη με “γαλόνια” στην εστίαση), έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα (abuela σημαίνει γιαγιά στα ισπανικά – θα στο εξηγήσω αναλυτικότερα πιο κάτω – μη βιάζεσαι) και που σου βγάζουν αυτό το cozy, το φιλόξενο που προφανώς επιζητάς όταν βγαίνεις.

    Στην παλιά μονοκατοικία λοιπόν της γιαγιάς των ιδιοκτητών, που έχει πλέον υπόσταση café – new age μεζεδοπωλείου, οι ατέλειες δεν κρύφτηκαν με κάποια γυψοσανίδα, ως είθισται, αλλά αναδείχθηκαν σε funky στοιχεία, όπως το μοναδικό μωσαϊκό ή οι χτιστές oldschool προθήκες-ράφια. Στους χώρους έχουν προστεθεί υπέροχα vintage αντικείμενα (όπως retro διαφημιστικά, τηλέφωνα, ραδιόφωνα, κλπ. που σίγουρα θα σου ξυπνήσουν μνήμες… γιαγιάς. Όλα τα παραπάνω δοσμένα με μια φρέσκια, μοντέρνα ματιά, που συντελεί σ’ένα χουχουλιάρικο, ωραίο περιβάλλον. Καιρού επιτρέποντος, η τεράστια καταπράσινη αυλή με το πηγάδι και τις χρωματιστές γλάστρες δημιουργεί ένα ειδυλλιακό σκηνικό εξοχής, ακριβώς στο κέντρο του Χαλανδρίου.

    Στο προκείμενο τώρα, η κουζίνα του κινείται σε μονοπάτια comfort food, με μεζέδες και πιάτα που επανεφευρίσκονται δημιουργικά και γίνονται προσιτά, κατανοητά και απλόχερα πεντανόστιμα, χωρίς εξαιρέσεις. Από street food επιλογές (του προσεγμένου, που μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση αλλά όχι πρόχειρη) όπως το ήδη viral steak sandwitch του με μαριναρισμένη χοιρινή ταλιάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξινολάχανο, την (ολοσέλιδη) ποικιλία σε πεϊνιρλί (προσούτο-μοτσαρέλα για τους foodies, σαλάμι-αυγό για τους μερακλήδες) τα οποία εδώ βιώνουν μια ιδανική εκδοχή, μέχρι τους μεζέδες (πατατοσαλάτα με απάκι, μύδια με ντομάτα και φέτα, φλογέρες με τρία τυριά, καβουρμάς σε πήλινο με πιπεριές και τυρί), τις δροσιστικές, λαχταριστές σαλάτες, και τις επιλογές σε brunch, όποια κι αν είναι η διάθεσή σου γαστρονομικά, εδώ θα ικανοποιηθεί.

    Όταν η μέρα δίνει τη σκυτάλη στη νύχτα, το Abuela μετουσιώνεται σ’ένα αναπολογητικά cool μπαράκι, με τα (well-priced) signature cocktails να πηγαινοέρχονται, ποικιλίες αλλαντικών τυριών να συνδυάζονται μοναδικά με τα κρασιά της ψαγμένης wine list του και τους “φιλοξενούμενους” της γιαγιάς να χαλαρώνουν και να αποσυμπιέζονται στις ημιφωτισμένες σάλες του μαγαζιού. Λατρέψαμε το Abuela’s Garden, με gin, lime, ginger, αγγούρι και μέντα, με την ένταση της ρίζας να παιχνιδίζει με τη δροσιά της μέντας – ένα cocktail αποκάλυψη – και το Wild Iced Tea, με βάση τη βότκα, ice tea, lime και simple syrup, απλό στη σύλληψη αλλά καθόλου απλοϊκό. Abuela: ένα κρυμμένο διαμάντι στη Δουκίσσης, μια σύγχρονη προσέγγιση στο going out, που θα γίνει – εγγυημένα – το νέο σου στέκι.

    Abuela
    Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι, τηλ. 2106890672
    www.abuela.gr
    Facebook | Instagram

    Διαβασε επισης