spot_img
More

    Ελβετική εταιρία μετατρέπει το κατοικίδιό σου σε διαμάντι όταν αυτό πεθάνει

    Άραγε κάτι τέτοιο μπορεί να απαλύνει τον πόνο;

    Ο θάνατος ενός κατοικιδίου είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας ιδιοκτήτης. Πέρα από τον αβάσταχτο πόνο για τον χαμό του, η απόφαση για το τι θα κάνει με τη σωρό – αποτέφρωση ή θάψιμο – και το πως θα κινήσει αυτές τις διαδικασίες φαντάζει ένας γολγοθάς στην ήδη ταλαιπωρημένη του ψυχολογία. Μια ελβετική εταιρία που ονομάζεται Algordanza έχει διαφορετική ιδέα για να τιμήσεις την ιστορία του χαμένου κατοικίδιου σου – κι αυτή είναι μετατρέποντάς τον μικρό ή τη μικρή σου φίλη σε διαμάντι.

    Οι πέτρες αυτές, χρώματος μπλε, λέγονται αναμνηστικά διαμάντια (Memorial Diamonds), δημιουργούνται από τις στάχτες του γούνινου συντρόφου σου και μπορούν να προσαρμοστούν σε ποικίλα μεγέθη και κοπές. Για να δημιουργήσει το εν λόγω διαμάντι, η εταιρία προσομοιώνει τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα φυσικό διαμάντι θα σχηματιζόταν στην πάροδο των δεκαετιών – κάτω από τεράστια πίεση και τεράστια θερμότητα. Το γαλάζιο χρώμα κάθε διαμαντιού ποικίλλει ανάλογα με τη μοναδική χημική σύνθεση κάθε κατοικίδιου ζώου και μπορεί να κυμαίνεται από ένα σκοτεινό γαλάζιο έως ένα απαλό μπλε.

    «Επιτρέπει σε κάποιον να κρατήσει για πάντα τους αγαπημένους του μαζί του», υποστηρίζει η Christina Martoia, εκπρόσωπος της Algordanza. “Φέρνουμε χαρά από κάτι που είναι, για πολλούς ανθρώπους, πολύ επώδυνο.”

    Οι επιλογές όταν σχηματιστεί το διαμαντένιο σου αναμνηστικό είναι πολλές: μπορείς να το τοποθετήσεις σε κόσμημα – όπως δαχτυλίδι ή κολιέ – ή ακόμα και σε πλέξιγκλας διακοσμητικό. Η ελβετική εταιρία θα χρειαστεί τουλάχιστον μισό κιλό τέφρας, δέκα γραμμάρια τρίχας ή ένα συνδυασμό αυτών για να δημιουργήσει το μοναδικό διαμάντι σου. Η τιμή των αναμνηστικών διαμαντιών της Algordanza ξεκινά από $ 2.999 για ένα ακατέργαστο διαμάντι 0.3 καρατίων.