spot_img
More

    Fishαλίδες: Στο Χαλάνδρι αναβλύζουν γεύσεις θάλασσας

    «Προσοχή παρακαλώ. Πληροφορούμε τους κύριους επιβάτες ότι σε λίγα λεπτά το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι του Χαλανδρίου». Αν άκουγες ποτέ αυτή τη φράση, κάλλιστα θα πίστευες είτε πως σου κάνουν μια ελαφρά κακόγουστη πλάκα είτε ότι σε κλάσματα δευτερολέπτου θα ξυπνούσες από ένα όνειρο με έντονες πινελιές σουρεαλισμού. Κι όμως, στην περίπτωση αυτή δεν σου κάνουν ούτε πλάκα ούτε ονειρεύεσαι. Γιατί μέσα από τη λειτουργία τους την τελευταία τριετία, οι Fishαλίδες, το γνωστό σε όλους στέκι ψαροφαγίας, έχουν καταφέρει να κάνουν κυριολεκτικά το Χαλάνδρι να μοιάζει περισσότερο με καταγάλανο νησί, παρά με πόλη σε αποχρώσεις του γκρι.

    Οι Fishαλίδες δεν είναι παρά το έμπρακτο αποτέλεσμα της αγάπης τεσσάρων φίλων για την Ελλάδα και τους θαλάσσιους θησαυρούς της. Ήταν πριν από τρία χρόνια που η παρέα αυτή μαζεύτηκε και μετουσίωσε το γεμάτο μεράκι αυτό όραμα σε πράξη, ανοίγοντας πανιά και σαλπάροντας προς τα πέλαγα των γεύσεων. Και σαν καλό πλήρωμα που είναι, ο καθένας πήρε τη δική του θέση μέσα στο πλοίο. Ο Αντώνης κι ο Στέλιος είναι οι άνθρωποι που φροντίζουν για τον καθημερινό ανεφοδιασμό από ολόφρεσκες ψαριές που έχουν βγει από τα δίχτυα την ίδια μέρα, με το βραβευμένο σεφ Μιχάλη Τζόβα να τις μετατρέπει σε γευστικές πανδαισίες βγαλμένες από τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας. Την τέλεια πινελιά στον πεντανόστιμο αυτό καμβά, βάζει ο Κωνσταντίνος φροντίζοντας το ταξίδι στις Fishαλίδες να μείνει αξέχαστο στον επιβάτη.

    Το περιβάλλον είναι και αυτό με τη σειρά του μια παράσταση για ένα ρόλο, με πρωταγωνιστή το ελληνικό νησί. Τα όμορφα ξύλινα τραπεζάκια, οι καρέκλες σε αποχρώσεις του γαλάζιου, οι λευκοί τοίχοι και η πετρόστρωτη αυλή, αυτομάτως σε τηλεμεταφέρουν στη γραφική γειτονιά ενός πανέμορφου νησιού. Σαν ξαφνικά τα κορναρίσματα της πόλης να αντικαταστάθηκαν από εύηχα κελαηδίσματα γλάρων και οι υπόλοιποι urban θόρυβοι να εξαϋλώθηκαν μέσα στις ολόφρεσκες και γεμάτες ιώδιο λιχουδιές του μαγαζιού.

    Για τις λιχουδιές αυτές; Τι να πρωτοπεί κανείς, καθώς εδώ το Αιγαίο έχει κυριολεκτικά την τιμητική του! Με τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού να αποτελεί το λαχταριστό ριζότο με μελάνι φρέσκιας σουπιάς, καταλαβαίνει κανείς ότι και οι υπόλοιπες γευστικές αποχρώσεις θα δέσουν εξίσου όμορφα πάνω στη γευστική αυτή παλέτα. Τη σκυτάλη παίρνει το σπαρταριστό χταπόδι στιφάδο μελωμένο σε φάβα, το ψάρι ημέρας ψημένο σε κρούστα αλατιού, το φιλέτο λαβράκι με φρικασέ σελινόριζας και η δροσιστική Αθηναϊκή σαλάτα με φιλετάκια ψαριού, πατάτες baby, καρότο, κάπαρη Κύθνου και μαγιονέζα. Μεζέδες που θα’ρθουν να δέσουν ιδανικά με ουζάκι, ρακί και με χύμα κρασάκι από ελληνικούς αμπελώνες. Οι πειρασμοί δεν σταματούν εδώ, αφού τον ταξιδιώτη περιμένουν γλυκές απολαύσεις για το… σβήσιμο της μηχανής, όπως σοκολατόπιτα, πορτοκαλόπιτα με παγωτό βανίλια, τιραμισού με Μαρσάλα και ένα άκρως ερωτεύσιμο προφιτερόλ με κρέμα πικραμύγδαλου.

    Με όλη αυτή τη γευστική (και όχι μόνο) γκάμα, οι Fishαλίδες είναι κάτι παραπάνω από ένα στέκι ψαροφαγίας. Είναι ένα πλοίο στη στεριά, που ταξιδεύει τον ουρανίσκο σου σε κάθε γωνιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό μην αργείς! Βγάλε εισιτήρια και ανέβα!

    Για το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης στο Χαλάνδρι, το μαγαζί συνορεύει με 2 ιδιωτικά parking, κάνοντας έτσι την επίσκεψή σου εύκολη υπόθεση.

    Fishαλίδες
    Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800054
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Β’)

    Συζητώντας για αγαπημένες γεύσεις, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να έρθει στην κουβέντα το κρέας και δη το σουβλάκι....

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot