spot_img
More

    Το Σουβλάκι του Χαλανδρίου «Express»: Το Express της απόλαυσης έχει αφετηρία το Χαλάνδρι

    γράφει ο Βασίλης Γράβαρης

    Καθημερινά στο Χαλάνδρι, αν και το μετρό απέχει αρκετά μέτρα από το κέντρο, ένα άλλο express κάνει καθημερινά το… γύρο του! Είναι ένα διαφορετικό express, που δεν πατάει πάνω σε ράγες, αλλά στην εμπιστοσύνη που καθημερινά δείχνουν οι επιβάτες του, εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Αναφερόμαστε φυσικά στο all time classic Σουβλάκι του Χαλανδρίου «Express», τη retro νότα των Βορείων Προαστίων που από το μακρινό 1981 ηχεί δυνατά στο κέντρο του Χαλανδρίου, όταν και μεταφέρθηκε από την original αφετηρία του, την Αθήνα του 1965.

    Με βασική φιλοσοφία ότι σε γεύση και ποιότητα δεν γίνονται εκπτώσεις, οι μηχανοδηγοί του express στο Σουβλάκι του Χαλανδρίου έχουν κάνει την κρεατοφαγία προσωπική υπόθεση. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών από αγνά υλικά, extra large μερίδες που παρέμειναν large ακόμα και μέσα στην κρίση, αλλά κυρίως μέσα από την αγάπη και το μεράκι τους να προσφέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου κάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους να παραμιλούν!

    Στη γευστική αυτή non stop πανδαισία, αρχικά θα βρούμε μια ποικιλία από σαλάτες όπως τη γυροσαλάτα με το κοτόπουλο, τον παραδοσιακό ντάκο, τα ψητά λαχανικά με το βαλσάμικο, αλλά και τη σαλάτα Χαλανδρίου, που αποτελούν προπομπό για μια μεγάλη γκάμα τυλιχτών και σάντουιτς από παραδοσιακά καλαμάκια, γύρο χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, κεμπάπ και λαχταριστό λουκάνικο και μοναδικές σκεπαστές με γύρο χοιρινό ή γύρο κοτόπουλο.

    Τα σπέσιαλ πιάτα ημέρας από κλασικά μαγειρευτά (που είναι ιδανική λύση για το καθημερινό τραπέζι όλων όσων εργαζόμαστε και δεν έχουμε χρόνο για μαγείρεμα) όπως λαχανοντολμάδες, γιουβέτσι, μουσακά, παστίτσιο και κεφτεδάκια με δυόσμο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη φαρέτρα του μαγαζιού, ενώ οι γενναίες μερίδες με γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, καλαμάκι, μπιφτέκι, κεμπάπ, χωριάτικο λουκάνικο, φιλέτο κοτόπουλο και μπριζόλα χοιρινή ή μοσχαρίσια θα έρθουν και θα δέσουν υπέροχα σε αυτή τη τέλεια γευστική εξίσωση.

    Εκτός όμως από τις ξεχωριστές αυτές λιχουδιές, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου φημίζεται για τη σπέσιαλ σούβλα του, μια φήμη που δικαιώνεται από το 1981. Οι δύο μαγικές, αλλά και μυστικές συνταγές, ακούν στο όνομα του Κοτόπουλου σούβλας και στο τρυφερό και κομμένο σε φέτες Γουρουνάκι χωρίς κόκαλο, με την τραγανή και ζουμερή του πέτσα, που κάνουν το μέρος κυριολεκτικά ναό στην κρεατοφαγία!

    Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην παράδοση, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου δεν θα μπορούσε να μην αποτίει ένα γευστικό φόρο τιμής σε σημαντικές και ιδιαίτερες μέρες της Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, την 25η Μαρτίου σερβίρεται ολόφρεσκος μπακαλιάρος σκορδαλιά, ενώ στη διάρκεια της Σαρακοστής, θα προστεθούν στο μενού νηστίσιμα πιάτα αλλά και η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα. Το γλέντι της Κυριακής του Πάσχα, δεν θα μπορούσε να βρει το μέρος αμέτοχο, με το κοκορέτσι και το αρνί στη σούβλα να μονοπωλούν!

    Για τους λάτρεις της γνήσιας κρεατοφαγίας, το Σουβλάκι του Χαλανδρίου «Express» δεν είναι παρά ο επόμενος must σταθμός. Και μην ανησυχείτε, εδώ δεν χρειάζεται εισιτήριο για να ανέβεις. Στο δίνει απλόχερα το μέρος με το που κάτσεις, σε έναν one way προορισμό στην αληθινή απόλαυση!

    Βάσει της μεγάλης εμπειρίας του και μέσα από ένα κατηρτισμένο προσωπικό, το μαγαζί αναλαμβάνει κατόπιν συνεννόησης υπηρεσίες catering και εκδηλώσεων στο χώρου του ή στο χώρο του πελάτη. Διατίθεται και υπηρεσία delivery.

    Το Σουβλάκι του Χαλανδρίου
    Κολοκοτρώνη 26, Χαλάνδρι, τηλ. 2106845025
    Social Links: Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot