spot_img
More

    Μπούφαλος: Ένα καθαρόαιμο, ποιοτικό burger house στην Κυψέλη

    Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έχει σιγά σιγά αρχίσει να εξελίσσεται σε ένα τιμιότατο, αίθριο food court, από αυτά που αξίζει να αφήσεις έστω για λίγο την οικειότητα της γειτονιάς σου και να διευρύνεις τους γευστικούς σου (κι όχι μόνο) ορίζοντες. Με την προσθήκη του Μπούφαλου – τον Μάϊο που μας πέρασε – το ρόστερ δυνάμωσε και οι απουσίες δεν δικαιολογούνται. 

    Το πιο pop έδεσμα της πόλης – το burger – εδώ βιώνει μια ιδανική εκδοχή και μάλιστα σ’ένα απείρως pop περιβάλλον δια χειρός της visual artist Ασπασίας Μουριάδου. Ο πήχης για τον ιδιοκτήτη του, Γιώργο Αναγνώστου, τέθηκε ψηλά από την αρχή και ήταν αδιαπραγμάτευτος. Έχοντας ταξιδέψει πολύ, κι όντας λάτρης του burger ο ίδιος, σε κάθε του περιπλάνηση στις γωνιές του κόσμου έψαχνε διακαώς το τέλειο burger. Η έμπνευση ήρθε από μια καντίνα στο Βερολίνο, που τυχαία συνάντησε στο δρόμο. 

    Ποιο είναι το τέλειο burger για τον Γιώργο; «Για εμένα, το τέλειο πρέπει να είναι χορταστικό, να έχει μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, πολύ ωραίο ψωμί και συνδυασμούς που δεν μπορείς να σκεφτείς ή να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι σου. Αυτό ακριβώς προσπάθησα να κάνω και στον Μπούφαλο» Και πράγματι, έτσι είναι τα πράγματα εδώ. Ο Μπούφαλος ανατρέπει την ιδέα ότι το street food είναι υποδεέστερο ποιοτικά, αφού η πρώτη ύλη εδώ είναι κορυφαία, τα πάντα χειροποίητα και οι συνδυασμοί… κολάζουν κι άγιο!

    Και πάμε στο ψητό (κυριολεκτικά). Το μενού του Μπούφαλου θα σου δημιουργήσει τα πιο γλυκά διλλήματα και θα ανακαλύψεις ότι μια επίσκεψη δεν είναι αρκετή. Από τον ομώνυμο – υπερπαραγωγή – Μπούφαλο, με μπιφτέκι 220 γρ., μπέϊκον, έμενταλ, αβοκάντο, πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού (παραγωγής τους), ντομάτα, σαλάτα, αρωματικό βούτυρο και χειροποίητη σως, μέχρι το XXX με μπιφτέκι, μοτσαρέλα, coleslaw με γλυκό μπούκοβο, κόκκινες πιπεριές σωτέ, μαρούλι, σαλάτα, πικάντικο βούτυρο και sweet chilli, το λιλιπούτειο μαγαζί στην Κυψέλη έχει κάτι για όλους. 

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ΒΑΒΕΛ, που μεριμνά για τους vegeterians της πόλης, με μπιφτέκι λαχανικών, baba ghanoush, ντομάτα, crumble μαλακιάς φέτας, ψημμένο κρεμμύδι, κράνα, πράσινη λόλα και sesame σως – που ακόμα κι αν δεν είσαι vegeterian είναι μια αναζωογονητική αλλαγή από το κρεατοφαγικό καθεστώς. Στον κατάλογό του φιγουράρουν κι επιλογές σε πανέ κοτόπουλο, αλλά και πανσετάκι στο (αμιγώς ελληνικό) ΒΕΡΓΕΡ, με μανούρι, κρίταμο, αγγούρι, ρετσινάτες σταφίδες και χωριάτικη σως, ενώ το Corn Dog – με πολύ καλής ποιότητας λουκάνικο – αγκαλιάζεται από απολαυστική βάφλα (κι άρα είναι ψητό κι όχι τηγανιτό) και κοστίζει μόλις 1,90!

    Οι σαλάτες και τα sides εδώ έχουν την τιμητική τους με την πρωτοκαθεδρία να έχει η υγιεινή Αβοκάντο – Κινόα, με ψητές πιπεριές, χουρμά, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, και βινεγκρέτ λάϊμ χαρουπόμελο, η δροσερή μακαρονοσαλάτα αλλά και τα πεντανόστιμα ΤΣΙΚΕΝ ΧΟΤ ΠΟΠΣ, που είναι πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, καραμελωμένες με cajun mix και τηγανιτές γλυκοπατάτες. 

    Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεσαι ότι ο Μπούφαλος κάνει level up σε κάθε «πίστα» απόλαυσης, και κερδίζει «ζωές» στις καρδιές όσων τον επισκέπτονται (και οι ουρές είναι ήδη μεγάλες). Αν το κεφάλαιο burger είναι για σένα καθοριστικό στην διατροφή σου, έχεις να εντάξεις μια νέα συντεταγμένη στο γαστρονομικό χάρτη σου.

    Μπoύφαλος
    Επτανήσου 13, Αθήνα, τηλ. 2108238082
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    #FALL_IN_THE_CITY: Μια δυναμική επιστροφή στην urban έξοδο 

    Αποχαιρετώντας για τα καλά το καλοκαίρι, η πραγματικότητα μας προσγειώνει πλέον στην καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που δε χρειάζεται να...

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot