spot_img
More

    Αγάπη με γούνα & 4 πόδια: 10 αξιολάτρευτα σημάδια ότι ο σκυλος σου σε αγαπάει πραγματικά

    Σκυλομπαμπάδες και σκυλομαμάδες έχετε ποτέ αναλογιστεί αν το τετράποδο «παιδί» σας, σας αγαπάει έστω 50% απ’ότι το αγαπάτε εσείς; Δεν είστε μόνοι σε αυτή τη φιλοσοφική ανησυχία: πολλοί ιδιοκτήτες αναρωτιούνται αν το κατοικίδιό τους, τους λατρεύει ανιδιοτελώς ή απλά επειδή θέλει να εκμαιεύσει… κάποια λιχουδιά. Μπορεί τα σκυλιά μας να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν αυτό που αισθάνονται με λόγια, αλλά υπάρχουν κάποια σημάδια που το μαρτυρούν! 

    Όπως η γλώσσα του σώματος των σκύλων εκφράζει τη συναισθηματική τους κατάσταση (κούνημα ουράς=χαρά, εμφάνιση δοντιών=αίσθηση απειλής, κλπ) το πως αντιδρά ένας σκύλος στην παρουσία σας καταδεικνύει πολλά πράγματα. 

    Αν ο σκύλος σας είναι «ένοχος» γι’αυτές τις στοργικές συμπεριφορές, μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι το βράδυ γιατί πολύ απλά σας λατρεύει! 

    1. Σε ακολουθεί όπου πας

    (iStock)

    Στο Tik Tok είχε γίνει viral πρόσφατα ένα βιντεάκι με το τραγούδι Paparazzi της Lady Gaga – όπου ένας σκύλος ακολουθούσε την ιδιοκτήτριά του σε όλο το σπίτι, ακόμα και στην τουαλέτα. Ο στίχος λέει «I’m your biggest fan, I’ll follow you until you love me», και πράγματι ο σκύλος σου είναι ο μεγαλύτερός σου fan και θα σε ακολουθήσει παντού μέχρι να τον αγαπήσεις! Το να σε μαρκάρει, το να θέλει να είναι συνέχεια μαζί σου, το να κατεβάζει μούτρα όταν λείπεις, είναι όλα ενδείξεις ότι το σκυλί σου σε νοιάζεται αφάνταστα. Εξάλλου θα ήταν απίθανο να ήθελε να είναι μαζί σου 24/7 αν σε σιχαινόταν σωστά; 

    2. Κάθεται κολλητά σου ή πάνω σου

    (iStock)

    Στο ίδιο μοτίβο του «stalking» που προαναφέραμε, το να κολλάει πάνω σου ένας σκύλος όταν αράζεις στον καναπέ, ή ακόμα και το να κάθεται στα πόδια σου είναι ένα σημάδι ότι σε αγαπάει αθεράπευτα! Σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται απόλυτα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι σκύλοι πλησιάζουν μόνο αυτούς με τους οποίους αισθάνονται άνετα. Συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια στενή επαφή, μπορεί μόνο να σημαίνει ότι έχεις κερδίσει την αγάπη του και την εμπιστοσύνη του. 

    3. Σε γλείφει

    (iStock)

    Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι είναι εξοικειωμένοι με τους σκύλους λένε ότι τα γλειψίματα είναι φιλάκια. Βασικά είναι! Όταν ένα σκυλί σε γλείφει, είτε είναι χαρούμενο που σε βλέπει, είτε ανησυχεί, είτε είναι ευγνώμων για το τρίψιμο της κοιλιάς του! Έχεις ξαπλώσει ποτέ προσποιούμενος/η ότι είσαι νεκρός/ή; (Ακούγεται περίεργο, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων το κάνουν.) Εάν το σκυλί σου πλησιάσει και γλείψει το πρόσωπό σου, εκφράζει την αγάπη και την ανησυχία του. Ομοίως, αν μπαίνοντας στο σπίτι σε γλείψει αμέσως, αυτό είναι το σκυλί σου λέει: «Σ ‘αγαπάω. Είμαι πολύ χαρούμενος/η που επέστρεψες».

    4. Θέλει να παίξει μαζί σου

    (iStock)

    «Μια οικογένεια που παίζει ενωμένη, μένει ενωμένη» λένε οι Αμερικάνοι, και αν το σκεφτείς καλά, ποιος θέλει να περάσει χρόνο με κάποιον που δεν αγαπάει; Αν το σκυλί σου επιζητά το παιχνίδι μαζί σου, τα πράγματα είναι απλά – σε λατρεύει!

    5. Κούνημα ουράς 

    (iStock)

    Η ουρά δείχνει τα πάντα! Όπως τα σκυλιά χρησιμοποιούν τις ουρές τους για να επικοινωνούν συναισθήματα για άλλα σκυλιά (εάν η ουρά βρίσκεται ανάμεσα στα σκέλια τους είναι νευρικά για ένα άλλο σκυλί, εάν οι πίσω τρίχες τους από την ουρά τους σηκώνονται απειλούνται κλπ). Η ουρά μπορεί να μας δείξει πολλά για το πώς αισθάνονται τα σκυλιά για εμάς. Εάν το σκυλί σου κουνάει την ουρά του είναι γενικά χαρούμενο – που σε βλέπει, που είναι κοντά σου ή πουαπολαμβάνει την αγκαλιά, το παιχνίδι ή το χάιδεμα.

    6. Οπτική επαφή

    (iStock)

    Ο σκύλος σου σε κοιτάζει επίμονα στα μάτια; Αυτό είναι γιατί σε αγαπά και δεν μπορεί να το πει, έτσι το λέει με τα μάτια του. Η επαφή με τα μάτια με τα σκυλιά δημιουργεί έναν δεσμό που πηγαίνει πολύ βαθύτερα από το επίπεδο της επιφάνειας. Γι΄αυτό και η επαφή με τα μάτια είναι σημαντική κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Ο σκύλος σου μαθαίνει να εμπιστεύεται και να υπακούει σε αυτήν την επαφή με τα μάτια, οπότε αν «επιστρέψει τη χειρονομία», τα μάτια του φωνάζουν «Σε αγαπώ!»

    7. Κοιμάται πλάι σου

    (iStock)

    Αν ο σκύλος σου κοιμάται κοντά σου, στο κρεβάτι μαζί σου, ή στο ίδιο υπνοδωμάτιο εκδηλώνει μια επιθυμία να είναι δίπλα σου, ειδικά σε μια περίοδο τόσο ευάλωτη όσο ο ύπνος. Εάν ένα κουτάβι αισθάνεται αρκετά άνετα για να κοιμηθεί μαζί ή κοντά σου, τότε πιστεύει ότι είναι προστατευμένο και συνεπώς «σε έχει πολύ ψηλά»!

    8. Σε υποδέχεται με ενθουσιασμό

    (iStock)

    Εάν λαμβάνεις μια καταπληκτική υποδοχή κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι, το κουτάβι σου πλημμυρίζεται από πραγματική αγάπη! Ο σκύλος σου μπορεί ακόμη και να κατουρηθεί από ασυγκράτητο ενθουσιασμό. Afterall, είσαι σπίτι!

    9. Σου φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι

    (iStock)

    Είσαι ο εκλεκτός/ή της καρδιάς του! Όταν ένα σκυλί σου προσφέρει το αγαπημένο του παιχνίδι (ή οποιοδήποτε παιχνίδι, ας μη γελιόμαστε) η χειρονομία αυτή είναι μια ακόμα ένδειξη αγάπης! Σημαίνει ότι είσαι ο αγαπημένος του «συμπαίκτης» κι ότι θέλει να σου αφιερώσει χρόνο. Ειδικά αν σου κάνει «κόνξες» και τραβάει το παιχνίδι του, όσο εσύ παράλληλα το τραβάς από τη μεριά σου (το αγαπημένο τους) να αισθάνεσαι τυχερός/ή γιατί σε λατρεύει. 

    10. Κλέβει τα ρούχα σου ή κοιμάται πάνω τους

    (iStock)

    Πως να το κάνουμε το σκυλί σου σε έχει θεό! Δεν είναι μόνο η προσωπικότητά σου που το τρελαίνει είναι και η μυρωδιά σου. Μπορεί να φαντάζει περίεργο το να σου κλέψει μια κάλτσα από τα άπλυτα ή να αράξει πάνω στο ακουμπισμένο στον καναπέ μπουφάν σου, όμως η κίνηση αυτή είναι αθώα και υποδηλώνει πολύ απλά – το κατάλαβες – ότι σε αγαπάει αφάνταστα!

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ,...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα...

    Vault: Παλιότερα αφιερώματα

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο...

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με...

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή...