spot_img
More

    7 σημάδια που μαρτυρούν ότι πέρασε η φάση του honeymoon. Τελικά πόσο μπορεί να αλλάξει η σχέση;

    Τι έρχεται μετά το honeymoon;

    Στη σχέση πότε τελειώνει η φάση του honeymoon; Ξέρεις αυτό το υπέροχο συναίσθημα που πεταλούδες γυρνούν στο στομάχι σου, όλα περιστρέφονται γύρω από τον αγαπημένο σου, έχεις αυτόν τον γλυκό εθισμό και αφορά μόνο έναν άνθρωπο, με τον οποίο θες να είσαι μαζί 24/7 365 μέρες το χρόνο. Η φάση που δεν σε ενοχλεί τίποτα και πετάς σε ροζ σύννεφα ευτυχίας. Αυτή η υπέροχη φάση, λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς κρατά από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια. Συγνώμη που στο χαλάω, αλλά έτσι είναι! Το τι έρχεται μετά το honeymoon μπορεί να μην είναι τόσο mindblowing όμως έχει ακόμα περισσότερη ουσία.

    Πότε τελειώνει η φάση του honeymoon

    • Δεν αισθάνεσαι πια εμμονή με το πόσο γλυκός-υπέροχος-μοναδικός είναι ο σύντροφός σου. Μπορεί ακόμα να λατρεύεις τα λακάκια που κάνει όταν γελάει, ή το πόσο χαριτωμένος είναι όταν ξυπνά αλλά και πάλι έχεις αρχίσει να το ξεπερνάς!
    • Αρχίζεις να παρατηρείς όλες τις ενοχλητικές συνήθειες που στην αρχή της σχέσης δεν έδινες καν σημασία. Ήχοι διάφοροι, ακαταστασία, πράγματα που δείχνουν ότι τελικά δεν είναι τόσο τέλειος όσο φανταζόσουν στην αρχή. Φαίνεται σαν να έβγαλες τα μαγικά γυαλιά που φορούσες και πια τον βλέπεις όπως ακριβώς είναι.
    • Μαλώνετε πιο συχνά: Στο honeymoon ήσουν πιο προσεκτική και απέφευγες τους καβγάδες. Μετά τη φάση του μήνα του μέλιτος, και οι δύο αποκτάτε αυτογνωσία και δεν θέλετε πλέον να συγκρατείτε τις διαφορετικές απόψεις σας. Μέχρι ένα σημείο αυτό είναι πολύ υγιές.
    • Χρειάζεσαι πλέον δικό σου χρόνο: Εκεί που στην αρχή της σχέσης είσαστε αυτοκόλλητοι, δεν βλέπεις την ώρα να σχολάσεις για να βρεθείτε και γενικά θέλετε όλη τη μέρα να είστε μαζί, φτάνει ξαφνικά η μέρα που θες με μέτρο να είσαι με τον άλλο. Να πας στη δουλειά σου, να δεις τις φίλες σου, να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου. 
    • Δεν λέτε συχνά σ’ αγαπώ: Μπορεί τον πρώτο καιρό να ψιθυρίζατε αυτή τη λέξη όλη μέρα, κάθε μέρα, χωρίς σταματημό. Καθώς περνά ο καιρός αρχίζει να θεωρείται δεδομένη η αγάπη που νιώθουμε για τον άνθρωπό μας.
    • Παύετε να ονειρεύεστε: Στην αρχή της σχέσης, κάνατε συνεχώς όνειρα. Πώς θα δομήσετε την κοινή σας ζωή, πώς θέλετε να περνάτε τις διακοπές, πώς θα είναι το σπίτι σας, πόσα παιδιά θα κάνετε, πώς θα ονομάσετε το σκυλί που θα τρέχει στην αυλή της μονοκατοικίας σας στα προάστια και πάει λέγοντας. Μετά από δύο χρόνια, κάποια από αυτά τα όνειρα, ίσως έχουν ήδη δρομολογηθεί, κάποια έχουν αναθεωρηθεί. Όπως και να έχει η αλήθεια είναι ότι η ζωή είναι εκεί έξω και εσείς οι δύο πια τη ζείτε.
    • Νιώθετε ασφάλεια και αγάπη: Μπορεί το αρχικό ξεμυάλισμα να έχει αρχίσει σιγά σιγά να ξεφουσκώνει ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι αυτό που είχατε σας τελείωσε. Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται συνεχώς καθώς τα άτομα που την αποτελούν εξελίσσονται και μεγαλώνουν. Ο έρωτας έγινε αγάπη. Η σχέση περνά στο επόμενο στάδιο εκείνο του δεσίματος, της αποκλειστικής δέσμευσης και παρόλο που τα παραμορφωτικά γυαλιά έφυγαν, μπορείς να δεις ολοκάθαρα τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και να τον αποδεχτείς όπως ακριβώς είναι.

    Τα θεμέλια της σχέσης μπαίνουν στη φάση του honeymoon

    Μη λυπάσαι που πέρασε το honeymoon. Κάποιες φορές είναι πικρό το να έρχεσαι αντιμέτωπος με την αλήθεια και τελικά να καταλαβαίνεις ότι η ζωή δεν μοιάζει με παραμύθι. Απόλαυσε τη φάση αυτή όσο περισσότερο μπορείς γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι περνά. Το πότε είναι διαφορετικό για τον καθένα. Πάντως κανείς δε βιώνει αιώνια αυτήν την αίσθηση του honeymoon.

    Μπαίνουν τα θεμέλια όμως παράλληλα. Τα θεμέλια μιας σχέσης που ίσως κρατήσει για πάντα, μιας σχέσης που θα έχετε να ανατρέχετε στο παρελθόν όταν περάσουν τα χρόνια και να θυμάστε ότι κάποτε ζήσατε τη φάση που δεν είχατε μάτια για τίποτε άλλο, παρά μόνο ο ένας για τον άλλον.

    Οι σχέσεις που δεν αντέχουν το μετά

    Υπάρχουν και αυτές οι σχέσεις. Που δεν αντέχεις να μην βλέπεις τον άλλο μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς σου. Που η πραγματικότητα δεν σου αρέσει, που ήθελες να ζήσεις τον μύθο. Να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις με τον μύθο. Όμως εκεί έξω δεν υπάρχουν μύθοι παραμόνο άνθρωποι και όταν ξεφουσκώσει όλο αυτό και βρεθείς μπροστά στην αλήθεια, η απογοήτευση που θα νιώσεις δεν θα μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. 

    Απολαύστε το honeymoon για όσο κρατήσει, αλλά να μην λυπάστε που τέλειωσε, αυτό που έρχεται παρακάτω είναι 1000 φορές καλύτερο, αν έχεις την υπομονή να το δεις.

    Πηγή: ipop.gr

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ,...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα...

    Vault: Παλιότερα αφιερώματα

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο...

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με...

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή...