spot_img
More

    La Strada The Art Of Pizza: Υπέροχο ιταλικό στα Γλυκά Νερά

    Στην εστίαση πολλοί είναι αυτοί που υπόσχονται, λίγοι όμως αυτοί που έχουν τη μαγική ιδιότητα να σε φροντίζουν με την ευχάριστη φιλοξενία τους, τα πιάτα, αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης και πολύ καλών πρώτων υλών, τη γκάμα στο μενού που αναβαθμίζει και ξεπερνά τα καθιερωμένα. Το La Strada The Art Of Pizza σίγουρα ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και θα το καταλάβεις από την πρώτη σου μπουκιά.

    Βρίσκεται στην καρδιά των Γλυκών Νερών, πάνω στη Λεωφόρο Λαυρίου και ξεχωρίζει με το industrial σκηνικό του. Αν και βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο σημείο, όταν μπεις ανακαλύπτεις ένα ήρεμο σύμπαν. Η θέα στον δρόμο απρόσκοπτη. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και εκπέμπει οικειότητα, με τον επιβλητικό ξυλόφουρνο, τον απαλό φωτισμό και τα αναπαυτικά καθίσματα. Από το μεσημέρι, που τον χώρο τον λούζει ο ήλιος, μπορείς να πιεις το κρασί σου και να δοκιμάσεις μια απολαυστική μπρουσκέτα με ντοματίνια, mozzarella και βασιλικό. Το βράδυ, η σάλα, που περιβάλλεται από τζαμαρίες, αλλάζει ύφος.

    Το κέφι και το μεράκι των ιδιοκτητών της ιταλικής αυτής νεο-τρατορίας θα το νιώσεις αμέσως, αφού σε υποδέχονται σαν να πήγες επίσκεψη στο σπίτι τους. Την ίδια καλή διάθεση και το ίδιο καλό ποιοτικό φαγητό συντηρούν με πάθος και αγάπη: Οι ζύμες της ναπολιτάνικης πίτσας τους εδώ ωριμάζουν για 36 τουλάχιστον ώρες, ενώ εδώ κι έναν χρόνο στη φαρέτρα τους έχουν προστεθεί premium κοπές όπως rib eye Αργεντινής, flat iron steak, tagliata. Καθημερινά μπορείς να δοκιμάσεις κι ένα πιάτο ημέρας αλλά κι ένα κριθαρότο.

    Τα ζυμαρικά του, πεντανόστιμα, μαγειρεύονται με τέχνη, πράγμα που εύκολα το λες, δύσκολα το κάνεις. Για παράδειγμα η καρμπονάρα του φτιάχνεται όπως προστάζει η παράδοση και η εξαιρετική γεύση, με αυγό, η Tartufo porcini είναι μια αποκάλυψη με πάστα φρέσκιας μαύρης τρούφας, φρέσκα μανιτάρια, βασιλομανίταρα και λάδι τρούφας. Συνοδεύεται από τριμμένη παρμεζάνα Grana Padano 12μηνης ωρίμανσης, ενώ η γαριδομακαρονάδα του έχει χειροποίητη bisque και σβήνεται με ούζο γι’αυτή την απόλυτη καλοκαιρινή νοστιμάδα.

    Κι επειδή φαγητό χωρίς ιδέες είναι σαν θάλασσα χωρίς ήλιο, το La Strada The Art Of Pizza, εφευρίσκει νέους τρόπους και συνταγές για να μας κρατάει σε εγρήγορση. Τη δημιουργικότητα αυτή θα τη διαπιστώσεις στη γεμιστή πατάτα με τυρί κρέμα, μπέικον και τυριά, στο μανιτάρι που γεμίζεται με βελούδινο κρεμώδες τυρί, στην τραγανή μπρουσκέτα από χειροποίητο ζυμωτό ψωμί με pesto Genovese, παρμεζάνα σαλάμι αέρος, ελαιόλαδο και ντομάτα, ή στην Al limoni pasta με βούτυρο αγελαδινό, σκόρδο, παρμεζάνα, μπούκοβο και λεμόνι. Οι επιλογές σε burgers, ραβιόλια, ακόμα και πεϊνιρλί δε λείπουν, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται πάντα με αναστεναγμό, αφού η panna cotta του όσο και η Dolce Nutella είναι θεσπέσιες.

    La Strada The Art Of Pizza 
    Λεωφ. Λαυρίου 158, Γλυκά Νερά, τηλ. 6986320007 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Αέρας ανανέωσης στο σπίτι: Προτάσεις διακόσμησης από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου

    Ο φετινός χειμώνας επιβάλλει μια επιστροφή στην εστία - εκούσια ή ακούσια - που μπορεί ωστόσο να «γλυκάνει» με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot