spot_img
More

    Le Tartarughe Ristorante: Ιταλικό με φινέτσα και οικεία νοστιμιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια

    Την έχει στην καρδιά του την ιταλική κουζίνα ο Έλληνας. Το Μεσογειακό της χρώμα σε συνάρτηση με την οικειότητα των υλικών, την απλότητα που όμως δεν είναι λιτότητα, το comfort που μοιάζει με γαστρονομική αγκαλιά, μας ενθαρρύνουν να γυρνάμε σε αυτήν ξανά και ξανά. Μπαίνοντας στο «Le Tartarughe Ristorante» και βλέποντας το logo με το χελωνονιτζάκι-πίτσα (άλλωστε tartarughe στα Ιταλικά είναι οι χελώνες), την αισθητική αναβάθμιση που φέρνει στη Δεκελείας, τον ξυλόφουρνο να δεσπόζει επιβλητικά, το προσεγμένο περιβάλλον, μόνο θαλπωρή και ζεστασιά μπορείς να αισθανθείς.

    Το ξύλινο πάτωμα, τα στιλάτα τραπέζια, οι ντιζαϊνάτες καρέκλες, η άνεση του πετρόλ στους τοίχους, οι όμορφοι πολυέλαιοι και ο επιβλητικός πίνακας με τον Μυστικό Δείπνο, προϊδεάζουν υπέροχα για ένα ιταλικό γευστικό ταξίδι. Η καλή αρχή γίνεται με σαλάτες και ορεκτικά με υλικά που θα συναρπάσουν ακόμα τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των ιταλικών γεύσεων: focaccia με μαριναρισμένες ελιές, βαλσάμικο, extra παρθένο ελαιόλαδο και σπιτική Ιταλική sauce, prosciutto rolls με ricota, ρόκα, λεμόνι και extra παρθένο ελαιόλαδο, fried ravioli με mozzarella και καυτερή σάλτσα ντομάτας.

    Οι πίτσες εδώ έχουν καλή, λεπτή υπόσταση, τραγανή κόρα και την άπαιχτη δύναμη που προσφέρει η ζύμη μακράς ωρίμανσης και το σύντομο πέρασμα από τον ξυλόφουρνο. Ακριβώς όπως τις λατρέψαν οι αγαπημένοι μας χελωνοήρωες, Leonardo, Raphael, Donatello και Michelangelo, με υλικά που αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη μπουκιά ότι είναι διαλεγμένα ένα προς ένα, αλλά και στους συνδυασμούς τους, όπως για παράδειγμα στην Tartufata, που φιλοξενεί μασκαρπόνε, μανιτάρια, τρούφα και θυμάρι ή στην Gorgonzola, με καπνιστή πανσέτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και σχοινόπρασο, κάθε ιδιαίτερος συνδυασμός και μια ευχάριστη γευστική περιπέτεια για τον ουρανίσκο σου! Δε λείπουν ασφαλώς οι αυθεντικές ιταλικές γεύσεις όπως στην Prosciutto και την κλασική αγαπημένη Margherita.

    Τα ζυμαρικά του είναι από αυτά που σου μένουν αξέχαστα: βράζονται τόσο-όσο κρατώντας όλη τη νοστιμιά τους και σερβίρονται με εξαιρετικές σάλτσες, η Carbonara αυθεντική, με καπνιστή πανσέτα, αυγό και πεκορίνο, τα Caserecce pollo το ίδιο, το φιλέτο κοτόπουλο αγκαλιάζεται από κρέμα γλυκιάς γκορκοντζόλας, μπρόκολο και φιλέ αμυγδάλου και τρώγεται απνευστί. Οι λάτρεις των gnocchi θα λατρέψουν την τρούφα και ποικιλία μανιταριών στην παρασκευή τους, είναι αέρινα, με απλότητα και πίστη στις προσταγές της χώρας των Καισάρων.

    Όση ώρα απολαμβάνεις το φαγητό σου, θα παρατηρήσεις το ευγενικό σέρβις, την γκουρμεδιά σε κάθε πρόταση, τις επιλογές σε κρασιά που δεν σε «πνίγουν» στη φιοριτούρα και την προσποίηση. Από τις κομψές σπεσιαλιτέ του μενού μην παραλείψετε τα χειροποίητα γλυκά, θα βρείτε υπέροχο banoffee και δροσερή panna cotta.

    Le Tartarughe Ristorante
    Λεωφόρος Δεκελείας 88, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102528730
    letartarughepizza.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης (Μέρος Γ’)

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot