spot_img
More

    ΜAΓΕΥΣΤΙΚΟ: Η μαγεία του καλού μαγειρευτού φαγητού, στο Πάτημα Χαλανδρίου

    Η οικογένεια Ζαγοραίου την εστίαση την έχει κατακτήσει. Και την τιμά. Με μια εμπειρία χρόνων και με αγάπη γι’αυτό που κάνουν, το νέο τους project που ακούει στο όνομα ΜΑΓΕΥΣΤΙΚΟ, είναι άλλη μία τρανή επιβεβαίωση ότι όταν η πυξίδα - σε ό,τι κι αν κάνεις - είναι στραμμένη στη φροντίδα και την ποιότητα, τότε η επιτυχία είναι ένα φυσικό επακόλουθο.

    Άνοιξε πρόσφατα, τον Οκτώβρη της περασμένης χρονιάς στην πολύβουη γειτονιά της Ηρακλείτου. Λίγους μήνες μετά, μας χορταίνει με τις comfort γεύσεις του και μας περιποιείται στην όμορφη σάλα του, επαναπροσδιορίζοντας την γαστρονομική μας παράδοση με πιάτα γεμάτα νοστιμιά. Καθώς απολαμβάνουμε ένα υπέροχο παστίτσιο με βελούδινη μπεσαμέλ και πλούσιο σε κιμά, παρακολουθούμε τον προσεγμένο του χώρο. 

    Οι γυάλινες επιφάνειες που το περιβάλλουν, σε απομονώνουν μοναδικά από τον δρόμο. Τα τραπέζια άνετα, με σύγχρονη διακοσμητική αντίληψη σε μοντέρνο περιτύλιγμα, τα πάντα είναι πεντακάθαρα και φιλόξενα. Μετά είναι ο κατάλογός του, που εναλλάσσεται με την εποχικότητα, τίποτα δεν είναι κατεψυγμένο κι όλα φτιάχνονται σπιτικά και μαμαδίστικα, χωρίς συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης. 

    Ο Νίκος κι ο Μιχάλης μας μιλάνε για τα παιδικά τους χρόνια. «Μεγαλώσαμε σε μια οικογένεια, όπου ακόμα και οι άντρες μαγείρευαν πολύ». Αυτό ώθησε τον Μιχάλη να ψαχτεί, να πειραματιστεί και να αναλάβει τα ηνία πίσω από με την κουζίνα. Στο ΜΑΓΕΥΣΤΙΚΟ δίνεται τεράστια σημασία στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στις σχέσεις που ήδη έχουν συνάψει με μικροπαραγωγούς απ΄όλη την Ελλάδα. «Προσφέρουμε γεύματα σε corporate meetings, σε γιορτινά τραπέζια, κάνουμε catering. Αρκεί κάποιος να μας πει τι χρειάζεται, και τα υπόλοιπα μπορεί να τα αφήσει σε εμάς».

    Αναλογίζομαι τη σημασία ενός σπιτικού γεύματος. Δεν χρειάζεται ανάλυση σκέφτομαι, ένα μαγειρείο είναι τουλάχιστον απαραίτητο κι επίκαιρο. Πόσο μάλλον όταν έχει την στάμπα του μοντέρνου, όταν εισάγει στο πλάνο πιάτα όπως ο τρυφερός σολομός teriyaki, το λουκούμι-οσομπούκο με πουρέ γλυκοπατάτας, την vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια. Νεωτερισμοί που από μόνοι τους είναι αφορμή να το ανακαλύψεις, και να καταστήσεις πηγή της τροφής σου.

    Η Ελλάδα εδώ έχει την τιμητική της, όμορφα αυγοκομμένα γιουβαρλάκια, ψαρονέφρι στη σχάρα, κυδωνάτες μελιτζάνες γιαχνί με φρέσκια ντοματούλα, ανυπέρβλητα γεμιστά με σταφίδες. Πιάτα το ένα καλύτερο από το άλλο, φτιαγμένα με μεράκι. Το ΜΑΓΕΥΣΤΙΚΟ όμως σερβίρει και πιο ρουστίκ πιάτα, του χωριού και της αποκέντρωσης, κορυφαίο βραστό μοσχαράκι με τραχανά, ακόμα και τον πολυπόθητο πατσά του ξενύχτη μερακλή, που είναι best seller.

    Η κουζίνα του πειραματίζεται, δεν επαναπαύεται. Άλλωστε το οφείλει στη δημιουργικότητα και την πολυμορφικότητα του κοινού της, που αποτελείται από οικογένειες, συνταξιούχους, φοιτητές, κι ανθρώπους που – όπως εμείς – δεν έχουν λόγο να ανάψουν το μάτι για να μαγειρέψουν για ένα άτομο. Δίπλα μας μια παρέα απολαμβάνει spare ribs με bbq sauce. Πιο δίπλα ρεβυθάδα. Μαγεία, σκέφτομαι, το φαγητό μας ενώνει. 

    «Ήταν όλα πεντανόστιμα», λέω στον Μιχάλη. «Πεθύμησα και μια ρεβυθάδα, θα μου τυλίξετε και μια το βράδι;» ρωτάω. «Μετά χαράς», μου απαντάνε και ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπο μου. Για τον πιο γλυκό επίλογο, ρωτήστε για τα γλυκά ημέρας – έχουν εξαιρετικό σιμιγδαλένιο χαλβά και υπέροχο μωσαϊκό με κρεμώδη μους. 

    Μαγευστικό
    Ηρακλείτου & Αλκαίου 1, Χαλάνδρι, τηλ. 2106010999
    www.mageystiko.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγκράτι για πάντα: 20 μαγαζιά που θεσμοθετούν την πιο δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας 

    Όλοι οι «μεγάλοι» της εποχής ζούσαν ή περνούσαν από κει, το Παγκράτι χάραξε την δική του ξεχωριστή πορεία του...

    Εξάρχεια: Η πιο ζωντανή (και πολυσυλλεκτική) γωνιά της πόλης είναι ένα ψηφιδωτό προτάσεων για όλους

    Κατ’ εξοχήν… επαναστατική, µε έντονο ταµπεραµέντο, γεµάτη γκαλερί, τυπογραφεία, κέντρα τέχνης και πολιτισµού, µια πόλη µέσα στην πόλη που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot