spot_img
More

    Gloria Gati: Φινετσάτος ιταλισμός στην Πλατεία Καρύτση

    Η Καρύτση την περίμενε καιρό, αλλά επειδή όπως λένε – το καλό πράγμα αργεί να γίνει – η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω, αφού προσγειώθηκε σαν ένα ιταλικό χριστουγεννιάτικο δώρο για να μας προσφέρει γεύση και απόλαυση στην γιορτινή έξοδο στην Αθήνα. 

    Το Gloria Gati αποτελεί την εξέλιξη σε δεύτερο «πόστο», του κλασικού πλέον, γλυφαδιώτικου Vittora Gati, της οικογένειας Παπακώστα. Αυτού που μύησε το νότιο κοινό στα χειροποίητα ζυμαρικά, στην ανεβασμένη εκδοχή της ναπολιτάνικης πίτσας, στη μαγεία των ιταλικών τυριών κι αλλαντικών, με το casual chic περιβάλλον του και με πολύ ωραίες επιλογές σε κρασιά και cocktails.

    Στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο εμβληματικές της πλατείες – που ολοταχώς ανεβαίνει και πάλι στις προτιμήσεις των επισκεπτών – το Gloria φέρνει νέο αέρα δημιουργικότητας μ’έναν χώρο που ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας, στον περίπατο, ανάμεσα στα ψώνια, για aperitivo μετά τη δουλειά ή πριν τη βραδινή έξοδο. Όλα αυτά σε ένα κομψό, φινετσάτο περιβάλλον, που σε διακτινίζει νοητά στα πλακόστρωτα σοκάκια της Ιταλίας.

    Η νοστιμιά της αυθεντικής κουζίνας της χώρας των Καισάρων και των γονδολιέρηδων, κεντάται πιάτο-πιάτο, ξεκινώντας από ορεκτικά όπως τα Arancini Bolognese, που αποτελούν μια συγκλονιστική κροκέτα με κατσικίσιο τυρί και μοτσαρέλα fior di latte, αφρό μπεσαμέλ μοσχοκάρυδο, υπέροχα χυλωμένα risotti όπως το Barbabietola, κατακόκκινο στο εύγευστα ανακατεμένο πατζάρι με την burrata αλλά και κρεατικά όπως το Ossobuco, κότσι δηλαδή που σιγομαγειρεύεται για 8 ώρες με κόκκινο κρασί και σερβίρεται με έναν χειροποίητο, βελούδινο πουρέ.

    Όλα, φτιαγμένα με χειροποίητα κι ολόφρεσκα υλικά και πίτσες φτιαγμένες από ζύμη που ωριμάζει και ψήνεται μ’ένα σβέλτο πέρασμα από τη φωτιά της οξιάς και της ελιάς. Η πίτσα prosciutto είναι υπέροχη, με τη ζουμερή μοτσαρέλα της, τη νόστιμη τοματάδα της, το ποιοτικό αλλαντικό, κι από άρωμα σκίζει. Στο ίδιο μοτίβο κι η Funghi με τα μανιτάρια εποχής, τη fontina και το λάδι τρούφας. 

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα από τα γλυκά τους, με αγαπημένη μας την Torta Caprese, ένα gluten free σουφλέ σοκολάτας υψηλής ζαχαροπλαστικής, με αμύγδαλο και κρέμα από mascarpone. Θα τη βρεις ανοιχτή καθημερινά από τη 13.00.

    Gloria Gati
    Πλατεία Καρύτση 6, Αθήνα, τηλ. 2120000022
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot