spot_imgspot_imgspot_img

Πανικός στη Γαλλία από την έλλειψη της dijon μουστάρδας από τα ράφια

Η Γαλλία βρίσκεται στη δίνη μιας τρομερής έκτακτης ανάγκης, αφού το εμβληματικό παραδοσιακό προϊόν της, η μουστάρδα dijon, έχει αρχίσει να εξαφανίζεται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Λόγω προβλημάτων εφοδιασμού από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την κλιματική αλλαγή και τον COVID-19, οι παραγωγοί του απολαυστικού καρυκεύματος βρέθηκαν σε έλλειψη συγκεκριμένων καφέ σπόρων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συνταγή. 

Τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των σπόρων προέρχονται από τον Καναδά, αλλά ένας πρόσφατος καύσωνας μείωσε τη συγκομιδή κατά 50 τοις εκατό. «Το κύριο ζήτημα είναι η κλιματική αλλαγή και το αποτέλεσμα είναι αυτή η έλλειψη», δήλωσε στους New York Times ο Luc Vandermaesen, διευθυντής του κατασκευαστή μουστάρδας Reine de Dijon και πρόεδρος της Ένωσης Μουστάρδας Βουργουνδίας. 

«Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις παραγγελίες που λαμβάνουμε και οι τιμές λιανικής είναι αυξημένες έως και 25 τοις εκατό, αντανακλώντας το αυξανόμενο κόστος των σπόρων».

Πηγή: New York Times

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της....

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του...

Vault: Παλιότερα αφιερώματα

Street food & τα καλύτερα στέκια του: Όταν η νοστιμιά τρώγεται στο χέρι!

Η Αθήνα είναι οι δρόμοι της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά...

Χαλάνδρι: Το επίκεντρο της καλής εξόδου στα βόρεια προάστια

Είτε μεγάλωσες στα Βριλήσσια, το Νέο Ψυχικό, την Φιλοθέη, την Αγία Παρασκευή, τον Χολαργό,...

Ιταλική γαστρονομία και τα εστιατόρια που την απογειώνουν στην Αθήνα

Τι είναι αυτό που κάνει την Ιταλική κουζίνα ακαταμάχητη; Και γιατί τον τελευταίο αιώνα...

Που τρώμε τα πιο μαμαδίσια, τα πιο υπέροχα μαγειρευτά στην Αθήνα

Το μαγειρευτό φαγητό επιμένει να μας θυμίζει εκείνο το ζεστό και ανθρώπινο παρελθόν μας,...