Παλιό Μουσικό Μεζεδοτεχνείο: Αέρας Αθήνας-γειτονιάς σ’ένα μοναδικό μεζεδοπωλείο στην Αργυρούπολη

Η καλή μουσική συνάντησε τους πιο λαχταριστούς μεζέδες στην πολύκοσμη Μαρίνου Γερουλάνου. Σ’έναν χώρο που αποτιεί φόρο τιμής στην παλιά Αθήνα, με την ξύλινη επιγραφή να υποδέχεται τους συνδαιτημόνες στο ζεστό του χώρο, το Παλιό Μουσικό Μεζεδοτεχνείο προσφέρει με απλότητα και αγάπη αξέχαστες γαστρονομικές βραδιές με άφθονο κρασί και καλή διάθεση.

Παραδοσιακές γεύσεις και σπιτικές συνταγές εδώ έχουν την τιμητική τους, με πεντανόστιμες προτάσεις όπως ο μεζές του μερακλή (πικάντικο χοιρινό με πιπεριές σε πήλινο), χοιρινή πρασοτηγανιά και κοτομπινελίκια που ενθουσιάζουν γευστικά (παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε bbq sauce) με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές να σαγηνεύουν από τα διπλανά τραπέζια τον νεομυημένο. Η σχάρα του θριαμβεύει με μοναδικά κρεατικά στα κάρβουνα (κοκορέτσι κάθε ΠΣΚ), ενώ οι γεύσεις Ελλάδας, όπως η γραβιέρα στα κάρβουνα με μαρμελάδα καρότου ή οι δροσερές του σαλάτες θα δικαιώσουν την επιλογή σας.

Όπως είναι αναμενόμενο, ο όρος “Μουσικό” δεν είναι τυχαία βαλμένος στην ονομασία του – μουσικά σχήματα (λαικά, ρεμπέτικα, κρητικά, ποντιακά, παραδοσιακά) αναλαμβάνουν να σε διασκεδάσουν και να σε “ρίξουν” με τα μπούνια στον χορό, με το μαγαζί να γίνεται μια μεγάλη παρέα από Τετάρτη έως και Κυριακή. Κάτι που εκτιμήσαμε, είναι τα κεράσματα που είναι το ένα καλύτερο από τ’άλλο, με χειροποίητα γλυκά, σάμαλι, σιμιγδαλένιος χαλβάς, κ.α. Το μαγαζί είναι η απόδειξη της λαϊκής ρήσης ότι το “παλιό είναι αλλιώς” – κάτι που συνυπογράφουμε!

Παλιό Μουσικό Μεζεδοτεχνείο
Μαρίνου Γερουλάνου 46, Αργυρούπολη, τηλ. 2114056779
Facebook | Instagram