spot_img
More

    Paella Barcelona: Λαχταριστή παέγια με αυθεντική συνταγή & ιστορία στο Παγκράτι

    Στα χρόνια που γράφω για γαστρονομία, έχω διαπιστώσει έναν κοινό παρονομαστή: όταν ο επιχειρηματίας επιλέγει σαν κύριο χρώμα το επιβλητικό κόκκινο στον χώρο, είναι πάντα ένας άνθρωπος με πάθος. Δεν πέφτω έξω και στην προκειμένη, αφού ο Τίμος Αδρακτάς, από πάθος για την γυναίκα που παντρεύτηκε, την Ισπανομεξικάνα Βεατρίς, μετακόμισε κι έκανε τόπο του το Μεξικό το 1981. Εκεί παθιάστηκε και με το καλό φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν ένα εστιατόριο talk-of-the-town, το οποίο είδε με αγάπη να το αγκαλιάζουν οι ντόπιοι. Επιστρέφοντας λόγω ενός δυσάρεστου γεγονότος στην Ελλάδα το 1988, στις αποσκευές του έφερε μαζί και τη δημιουργική ανησυχία (και τις αυθεντικές συνταγές) για να ανοίξει ένα μεξικάνικο εστιατόριο, το οποίο κι έγινε το Viva Mexico στη Γλυφάδα, που οι παλιοί θα το θυμούνται για τις απαράμιλλες γεύσεις, την μοναδική του ατμόσφαιρα και τις γενναίες μερίδες του. Το 1991, βρέθηκε στη Βαρκελώνη και έφτιαξε το Paella Barcelona, που υπάρχει ακόμα και πηγαίνει “σφαίρα”, και πλέον μας υποδέχεται και στην πολυσύχναστη Ευφράνορος στο Παγκράτι.

    Τα πράγματα όσον αφορά την paella είναι απλά (αλλά ταυτόχρονα και σύνθετα). Ιστορικά, είναι ένα φαγητό των φτωχών που έριχναν μέσα ό,τι είχε περισσέψει. Η νοικοκυρά έβαζε ό,τι κρέας και θαλασσινό είχε στην κουζίνα της, το σώταρε με ρύζι και είχε έτσι ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα για τα μέλη της οικογενείας της. Έτσι, παραδοσιακά, η paella είναι ανάμεικτη. Στο Paella Barcelona, η paella βιώνει μια ιδανική εκδοχή, με σεβασμό στην παράδοσή της και με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί. Οι επιλογές έχουν διευρυνθεί σε 4, με paella με κρέας (κοτόπουλο και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο), θαλασσινών (με γαρίδες, καλαμάρια και μύδια), vegetarian με λαχανικά και την αυθεντική ανάμεικτη. Εδώ μαγειρεύεται ακριβώς όπως πρέπει: με γκάζι, για να είναι η φωτιά δυνατή και να διατηρείται το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώνει. Συνδύασέ τη και με ένα ποτήρι δροσερή σαγκρία ή μια Michelada (πικάντικη μπύρα) και θα με θυμηθείς! Στο μενού θα βρεις και τα τέλεια-για-τσιμπολόγημα πίντσος, ψωμάκια που έχουν πάνω τους είτε jamon serano, είτε τυράκι, είτε κάποιο dip αλλά και μεξικάνικα πιάτα όπως burritos και tacos, ρωτήστε τον Τίμο για τα υπόλοιπα. Τις Κυριακές μουσικά σχήματα αναλαμβάνουν να σε ταξιδέψουν με ethnic μελωδίες σε Ισπανία και Μεξικό.

    Paella Barcelona
    Ευφράνορος 12, Παγκράτι, τηλ. 6906863216
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Κάνναβη: Το πολυσύνθετο & πολυχρηστικό φυτό είναι πλέον νόμιμο. Ποια τα οφέλη της; Που θα τη βρεις.

    Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το...

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot