spot_img
More

    La Nonna: Το νεοαφιχθέν στέκι που έφερε τη Νάπολη στο Μετς

    Στην κουλτούρα των Ιταλών η γιαγιά είναι το go-to άτομο για οτιδήποτε έχει να κάνει με την γαστρονομική παράδοση, την κουζίνα και την γεύση. Το αποδεικνύει η 75χρονη youtuber Gina Petitti, η οποία μετράει 1 εκατομμύριο followers και μας λέει «buon a petitti» με μοναδικές πίτσες και καλτσόνε. Με λίγα λόγια, γιαγιά και ιταλικό είναι καθεστώς. Όπως «καθεστώς» τείνει να γίνει στα γευστικά δρώμενα του Μετς η «La Nonna» (γιαγιά στα ιταλικά), το νεοαφιχθέν pizza bar που ήδη μετράει πλήθος φανατικών επισκεπτών-φίλων.

    Η επιλογή της λέξης «φίλων», δεν είναι τυχαία. Το εντυπωσιακό μπιστρό, από την καλοσυνάτη υποδοχή μέχρι το εγκάρδιο αντίο – αλλά και ενδιαμέσως με τον barman που με χαρά θα ανιχνεύσει τις γευστικές σου προτιμήσεις και θα σου προτείνει το αντίστοιχο cocktail – ξεχειλίζει φιλοξενία και φροντίδα. Έτσι, δεν μπορείς παρά να γίνεις «φίλος» του και να το κάνεις στέκι.

    Το «σκηνικό» στη La Nonna είναι βγαλμένο από ιταλικές καρτποστάλ. Κυρίαρχα τα χρώματα της γείτονος, vintage φωτιστικά, μια μπάρα απ’άκρη σ’άκρη και γυάλινες επιφάνειες που σε συνδέουν αλλά και σε απομονώνουν αναλόγως mood και «συντράπεζου» από τους ρυθμούς της πόλης. Ένας ζεστός χώρος που σε κάνει να νιώθεις καλεσμένος ενός σπιτιού που μαγειρεύει για την παρέα. Σε περίοπτη θέση πάνω από το bar, μια ρεκλάμα με το motto «Pizza Tales & Cocktails» περικλύει μεμιάς και όλη του την φιλοσοφία.

    Η κουζίνα του, με αφετηρία την πιο δημοφιλή πρώτη ύλη της Ιταλίας, το ζυμάρι (το οποίο είναι χειροποίητο, φτιάχνεται και «ωριμάζει» καθημερινά in-house και ψήνεται ιδανικά) σερβίρει pizzas, calzone και πεϊνιρλί που θριαμβεύουν μέσα στην απλότητά τους και εγγυημένα θα σε ενθουσιάσουν. Fun fact: Τα «ηνία» στην παρασκευή έχει ο Φώτης από την αυθεντική Νάπολη, τη Νεάπολη Λακωνίας, μεγάλο πληθυσμικό μέρος της οποίας μετοίκησε κατά τον 13ο αιώνα στην ιταλική πόλη, «φέρνοντας» μαζί τους κατά πολλούς μια πρώιμη μορφή της πίτσας, σύμφωνα με το βιβλίο «American Pie – My Search for the Perfect Pizza», του Peter Reinhart.

    Στο δια ταύτα: Από την «κλασική» Tartufo ή την Prosciutto με ολόφρεσκη σάλτσα από ντοματίνια, μέχρι την πιο «δημιουργική» 4 Εποχές, αυτό που αποτυπώνεται είναι η επιλογή κορυφαίων υλικών (από τα πιο premium της εστιατορικής αγοράς), τα οποία όμως δεν λειτουργούν ανασταλτικά σε μια τιμολογιακή πολιτική που τείνει έντονα προς «τα κάτω». Για να το κάνουμε πιο λιανά, στη La Nonna θα φας πραγματικά καλά, αλλά ταυτοχρόνως και οικονομικά. 

    Ένα απολαυστικό treat είναι πάντα λόγος για μια σύντομη στάση μετά τη δουλειά – στην παράδοση του ιταλικού aperitivo –  όπου μπορείς να αποσυμπιεστείς από τα άγχη της ημέρας συνοδεία ενός early drink. Μια πίτσα ή ένα calzone στην La Nonna επιτρέπουν στον ουρανίσκο σου να σταθεί λίγο στην βαθιά νοστιμιά των αυθεντικών ιταλικών τυριών και αλλαντικών – ομοίως και το αψεγάδιαστο πεΐνιρλί – και σε διακτινίζουν απευθείας σε κάποιο καντόνι της Νάπολης. Για τον πιο γλυκό επίλογο, ρώτησε κάποιον από το team ποιο είναι το γλυκό ημέρας. 

    La Nonna
    Αναπαύσεως 11, Αθήνα, τηλ. 2109224627
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

    Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot