spot_img
More

    Το The Wrap πλέει σε πελάγη υψηλής γαστρονομίας στο Κολωνάκι με ναυαρχίδα την τορτίγια

    Αν η ασυγκράτητη καταβρόχθιση δεν αποτελεί αστέρι Michelin για μια κουζίνα με street food καταβολές, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να είναι

    Το Κολωνάκι μοιάζει μ’ ένα τεράστιο ψηφιδωτό. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά μπορεί να βρει κανείς πολλούς και άκρως ενδιαφέροντες χώρους για καφέ, ποτό και φαγητό, όλοι με τη δική τους πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φιλοσοφία. Οι πεζόδρομοι του είναι οι απόλυτες περατζάδες, οι στοές του κρύβουν μαγαζιά-θησαυρούς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ανάμεσά τους ξεχωρίζει και το The Wrap, ένα concept απλό χωρίς να είναι απλοϊκό και ποιοτικό χωρίς να είναι ακριβό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

    O Βαγγέλης Μπουχέλος, ένας chef με πολυετή υπηρεσία στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της πόλης, ιντριγκαρίστηκε με την ιδέα να προτείνει νέους κανόνες στο street food – ότι το γρήγορο μπορεί να είναι ποιοτικό και το μικρό ευέλικτο. Άλλωστε, όπως θα σου εκμυστηρευτεί κι ο ίδιος μιλώντας μαζί του, όλοι οι μάγειρες έχουν αδυναμία στο φαγητό στο χέρι, αφού οι απαιτήσεις της δουλειάς τους, τους βγάζουν off, όταν είναι «off-duty». Έτσι, όλη του η γνώση, όλη η εμπειρία, όλο του το μεράκι, μετουσιώθηκε στο The Wrap, ένα μαγαζί που είναι σε απόλυτη σύμπνοια τόσο με την εποχή του, όσο και το περιβάλλον του, την «καρδιά» της πόλης. 

    Στον υψηλής αισθητικής χώρο του, που εκμεταλλεύεται και το τελευταίο τετραγωνικό, και παντρεύει μπρούτζινες λεπτομέρειες με το διαχρονικό μαύρο, χαμηλόφωτες απλίκες και κομψά seating areas – η βιτρίνα, με πάνω από 40 σαγηνευτικές επιλογές, μπαίνει σε πρώτο πλάνο – σ’ένα σκηνικό που επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Βαγγέλης Μπόνιος.

    Οι τορτίγιες στο The Wrap τυλίγουν υπέροχους συνδυασμούς που δημιουργούν ένα πλήρες γεύμα, με υλικά όπως κρέατα black angus, πικάντικους κεφτέδες, αργοψημένο bbq χοιρινό, ταλιάτα κοτόπουλου, αλλά και ψάρι πανέ με horseradish, ιδανικά συνδυασμένα με βιολογική κινόα, γκουακαμόλε, παρμεζάνα, μανιτάρια portobello – μια ατελείωτη βεντάλια συνδυασμών με μόνο όριο την φαντασία! Όλα τα υλικά είναι φρεσκότατα, με φανατική προσοχή στην ποιότητα τους, και πάντα με σεβασμό στην εποχικότητα.

    Αν είσαι vegan, vegetarian ή απλά θες να απολαύσεις κάτι πιο ελαφρύ, στις προτάσεις του θα βρεις salad wraps με plant based υλικά.

    Στα παραπάνω, πρόσθεσε και τα cocktails του μαέστρου της μπάρας Γιάννη Σαμαρά, όπως το Ornamajo, με Aperol, τεκίλα, μάνγκο και αγαύη ή μια iconic Micheladas με λευκή τεκίλα, mezcal, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι και Ipa beer, κι εδώ μιλάμε για την επιτομή της value-for-money απόλαυσης και της απόλυτης επανεφεύρεσης του street food.

    Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά 10 με 7, ενώ το ΣΚ «ξεκουράζεται». Specialty καφέ Kudu και όλα τα καλούδια του μπορείς να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά και μέσω e-food και Wolt.

    The Wrap 
    Ζαλοκώστα 8, Αθήνα, τηλ. 2103646750 
    www.thewrap-athens.com 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot