spot_img
More

    Bread Factory: Φαίνεται πως η Αθήνα τα περίμενε χρόνια

    Σε μια ανέμπνευστη αγορά που χτυπήθηκε αλλεπάλληλα από κρίσεις και βίωσε τον απόλυτο κορεσμό με καταστήματα που το ένα είναι ακριβές αντίγραφο του άλλου, τα Bread Factory ανοίγοντας το 2015 μας μύησαν σε μια νέα αγοραστική εμπειρία: αυτή του Food Mall, που περιλαμβάνει αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο, εστιατόριο και σούπερ μάρκετ τροφίμων, όλα κάτω από την ίδια, φιλόξενη στέγη. Ποιος δεν θα’θελε λοιπόν να έχει ένα Bread Factory στη γειτονιά του; 

    Η φιλοσοφία τους απλή αλλά ταυτόχρονα πρωτότυπη. Δώσε στον επισκέπτη τον χώρο, τον χρόνο και τον ενθουσιασμό να κινηθεί στο περιβάλλον που έχεις δημιουργήσει, να ανακαλύψει προτάσεις και γεύσεις για κάθε γούστο και κάθε ανάγκη, να απολαύσει πραγματική ποιότητα που όμως είναι απείρως οικονομική αφού ο πολύ μεγάλος όγκος παραγωγής συμπιέζει προς τα κάτω τις τιμές. Κάθε Bread Factory περιτριγυρίζεται από γυάλινες επιφάνειες οι οποίες εκμεταλλεύονται το φυσικό φως, συνδέοντας ταυτόχρονα τους περιηγούμενους με τον ρυθμό της περιοχής τους, με επιβλητικές σιδηροκατασκευές και σαγηνευτικές προθήκες στις οποίες όλες οι νοστιμιές εκτίθενται στην απόλυτη διαφάνεια. Έτσι κάθε επίσκεψη γίνεται πραγματικά μια μοναδική εμπειρία των 5 αισθήσεων (γι’αυτό και πάντα θα τα δεις με κόσμο). 

    Στα Bread Factory αφετηρία όλων είναι η αγάπη των ανθρώπων τους γι’αυτό που κάνουν – από τους χαρισματικούς αρτοποιούς, που με μεράκι δουλεύουν το ζυμάρι, τους ζαχαροπλάστες που προσέχουν την παραμικρή λεπτομέρεια για να σου προσφέρουν κάθε γλυκό στην ιδανική του εκδοχή, τους μάγειρες που καθημερινά ετοιμάζουν μοναδικά γεύματα για όλους εμάς που η κουζίνα είναι κάτι σαν «ξένη γλώσσα», την ομάδα στην εξυπηρέτηση που είναι πάντα με το χαμόγελο. Κι όλα τα παραπάνω, με κορυφαίο μέλημα την ποιότητα των πρώτων υλών – η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη – και την σύγχρονη τεχνογνωσία πάνω στο τρόφιμο. Oι προμηθευτές των πρώτων υλών είναι δε τα κορυφαία ονόματα στο είδος τους (π.χ. Αλεύρι Μύλων Αγίου Γεωργίου, σοκολάτα Callebaut, κτλ.)

    Οι περισσότερες ποικιλίες του ψωμιού των Bread Factory είναι χωρίς μαγιά και έχουν μεγάλο χρόνο ωρίμανσης. Η ποικιλία είναι μεγάλη, με περισσότερα από 30 διαφορετικά ψωμιά – από το 100% προζυμένιο που ωριμάζει μέχρι και 24 ώρες, το μοναστηριακό με τη γλυκόξινη γεύση, τα φανταστικά ψωμιά βρώμης και ζέας, παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ευρώπη (γαλλικές μπαγκέτες, γερμανικά, πολύσπορα, ιταλικές φοκάτσιες), αλλά και τα αξεπέραστα super food ψωμιά, όπως το προσωπικό αγαπημένο μας με κράνμπερι.

    Το κεφάλαιο γλυκά είναι αξεπέραστο, με ζαχαροπλαστικές αλχημείες που ξεχωρίζουν. Ό,τι κι αν φανταστείς, ό,τι κι αν λιγουρευτείς, θα το βρεις φρεσκότατο και απολαυστικότατο εδώ κι αυτό γιατί οι ζαχαροπλάστες τους προσέχουν την παραμικρή λεπτομέρεια, πάντα σε συνεργασία με Γάλλους και Ιταλούς pastry chef. Μπισκότα σε διάφορες παραλλαγές, τάρτες, ατομικά και οικογενειακά γλυκά, κεράσματα, σφολιατοειδή αφράτα σαν σύννεφο, πεντανόστιμα cakes και μοναδικά σιροπιαστά, δημιουργούν ένα «ρόστερ» γεύσης που έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά. 

    Το εστιατόριο είναι κάτι που πρέπει να δεις με τα μάτια σου για να αντιληφθείς την φροντίδα και το μεράκι που μετουσιώνονται καθημερινά σε μοναδικές, φρεσκομαγειρεμένες προτάσεις. Οι επιλογές πολλές, υγιεινές και εναλλάσσονται με τις εποχές. Για του λόγου το αληθές, θα βρεις από λαδερά και όσπρια, μέχρι γιουβέτσι, γαριδομακαρονάδα και σουτζουκάκια, σαλάτες, μακαρονοσαλάτες κι άλλα πολλά! Στο ταμείο, υπάρχουν και ατομικά ψωμάκια, μέχρι και ψωμί με σπανάκι (μια αποκάλυψη!)

    Στο σούπερ μάρκετ τροφίμων – ή αγγλιστί delicatessen – φιγουράρουν μικροπαραγωγοί απ΄όλη την Ελλάδα με προϊόντα που έχουν επιλεγεί με προσοχή και αυστηρά κριτήρια. Ζυμαρικά, πίτες, σάλτσες και άλλα πολλά, για να αγγίξει κάθε σου μαγείρεμα την τελειότητα. Φυσικά δεν λείπει ο καλοφτιαγμένος καφές και τα φρέσκα σάντουιτς και όλα αυτά 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο!

    Bread Factory
    Λεωφ. Μεσογείων 275, Χολαργός, τηλ. 2106742618
    Εθνάρχου Μακαρίου 2, Περιστέρι, τηλ. 2105763975
    Λεωφ. Κηφισίας 62, Μαρούσι, τηλ. 2106179237
    Ακτή Μιαούλη 25-27, Πειραιάς, τηλ. 2104225318
    Πειραιώς 40, Αθήνα, τηλ. 2104835437
    17ο χλμ Εθνικής Οδού, ΕΟ Αθηνών Κορίνθου, Ασπρόπυργος, τηλ. 2105571313 Καρδίτσης 108, Λάρισα, τηλ. 2410670025
    www.breadfactory.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

    Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot