spot_img
More

    Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης γράφει νέα τραγούδια των Nirvana και της Amy Winehouse στα πλαίσια εκστρατείας για την ψυχική υγεία

    Το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει νέα tracks και για άλλους αστέρες που έφυγαν από τη ζωή στα 27 τους

    Έχουν περάσει ήδη 27 χρόνια από τότε που ο Kurt Cobain των Nirvana τράβηξε τη σκανδάλη μιας καραμπίνας και πήρε τη ζωή του και 10 χρόνια που έφυγε η Amy Winehouse από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ωστόσο για ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, που συνέθεσε, έγραψε στίχους και ενορχήστρωσε νέα τραγούδια των αδικοχαμένων stars, στα πλαίσια μιας εκστρατείας για την ψυχική υγεία, τα οποία «πατούν» ακριβώς πάνω στο στυλ της μουσικής τους. 

    Το «Drown In The Sun – Lost Tapes Of The 27 Club» συγκεντρώνει αυτά τα τραγούδια, τα οποία δημιουργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από υπολογιστές, για να τραβήξουν την προσοχή στους αγώνες των μουσικών με προβλήματα κατάθλιψης και ψυχικής υγείας, καθώς και την υποστήριξη που τους προσφέρεται, μέσω του project.

    «Τι θα γινόταν αν όλοι αυτοί οι μουσικοί που αγαπήσαμε είχαν ψυχολογική υποστήριξη όταν τη χρειάστηκαν;» είπε ο Sean O’Connor, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για το εν λόγω project με τίτλο Over The Bridge στο Rolling Stone. «Κατά κάποιο τρόπο στη μουσική βιομηχανία, η [κατάθλιψη] κανονικοποιείται και ρομαντικοποιείται… Η μουσική τους θεωρείται αυθεντική ταλαιπωρία».

    Τα κομμάτια της συλλογής, που επίσης προσομοιάζουν στο στυλ των Jimi Hendrix και των Doors, δημιουργήθηκαν μέσω του προγράμματος AI της Google – Magenta – το οποίο αναλύει την προηγούμενη δουλειά ενός καλλιτέχνη, προκειμένου να μάθει πώς να συνθέτει σαν αυτούς. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ένα άλλο πρόγραμμα AI για τη δημιουργία των στίχων.

    Στο «Drown In The Sun», το τραγούδι των Nirvana που έγραψε το λογισμικό, ο frontman του Atlanta’s Nevermind: The Ultimate Tribute To Nirvana ανέλαβε τα φωνητικά. «Αν κοιτάξετε την τελευταία κυκλοφορία των Nirvana, η οποία ήταν το «You Know You’re Right, το «νέο τραγούδι» έχει το ίδιο vibe», είπε ο Eric Hogan.

    «Ο Kurt απλώς πάντα έγραφε ό,τι κι αν ήθελε να εκφράσει. Και αν του άρεσε, τότε αυτό ήταν ένα τραγούδι Nirvana. Μπορώ να ακούσω ορισμένα πράγματα στη σύνθεση του ‘Drowned in the Sun’ που μοιάζουν με το «Nevermind ή το «In Utero», κατάλαβα πραγματικά πως δούλεψε το AI».

    Πρόσθεσε «Το τραγούδι λέει, «Είμαι περίεργος, αλλά μου αρέσει» Αυτό είναι απόλυτα Kurt Cobain εκεί. Το συναίσθημα είναι ακριβώς αυτό που θα είχε. «Ο ήλιος λάμπει πάνω σου, αλλά δεν ξέρω πώς» – αυτό είναι υπέροχο».

    Άκου το τραγούδι εδώ:

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ,...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα...

    Vault: Παλιότερα αφιερώματα

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο...

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με...

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή...