spot_img
More

    Penny Lane Comfort Food: Η επιτομή μιας απολαυστικής, γευστικής εξόδου

    Όταν ακούς comfort food, σου έρχονται στο μυαλό συγκεκριμένες γευστικές προτάσεις. Στο Penny Lane θα αλλάξεις γνώμη για όσα ήξερες και ο κόσμος της γευστικής σου εμπειρίας θα καταρρεύσει, για να δώσει τη θέση του σε μια νέα, πρωτόγνωρη άποψη πάνω στo θέμα. Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των βορείων προαστίων, το Penny Lane είναι η επιτομή μιας εξόδου: Το περιβάλλον του μετατρέπει την επίσκεψή σου σε μια ολοκληρωμένη, μοναδική εμπειρία, η ανοιχτή του κουζίνα εγγυάται την απόλυτη διαφάνεια σε αυτό που θα απολαύσεις, οι άνθρωποί του σου μεταδίδουν την πιο feel good διάθεση, οι προτάσεις του μενού του είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

    Εμπνευσμένο από το γνωστό τραγούδι των Beatles του οποίου οι στίχοι εξιστορούν την καθημερινότητα στην ομώνυμη οδό του Liverpool αλλά κι ένα ταξίδι στην Αμερική που σφυριλάτησε στους ιδιοκτήτες του έμπνευση, δημιουργικότητα και ακονισμένη ματιά, το Penny Lane υπηρετεί από τη μέρα που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του ένα απλό – αλλά όχι απλοϊκό – concept: Να σε φροντίζει με πιάτα που κανακεύουν τον ουρανίσκο σου και που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα κάθε φορά που τα απολαμβάνεις, με αφετηρία την εποχικότητα, την ποιοτική πρώτη ύλη αλλά και τρόπους μαγειρέματος που την αναδεικνύουν. Μια γευστική «αγκαλιά» θα έλεγε κανείς, από την οποία δε θα θελήσεις να βγεις ποτέ! 

    Η δραστήρια σάλα του έχει ανακλινόμενη οροφή, κάτι που το καθιστά το απόλυτο spot για τις ημέρες (και νύχτες) του καλοκαιριού που έρχονται. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος από διεθνείς παραστάσεις και εκτοξεύει το μυαλό και το πνεύμα σου σε κάποια foodie γειτονιά του Soho ή του Borough. Οι γήινες τονικές διαβαθμίσεις του καφέ χρώματος και του μπεζ, τα κασπώ με τα φυτά, τα πολυινσταγκραμισμένα λαμπιόνια, οι τοίχοι με τα γυμνά τούβλα και η απ’άκρη-σ’ακρη μπάρα του, χορταίνουν το μάτι πριν καν το μενού χορτάσει με τον πιο ανατρεπτικό και απολαυστικό τρόπο το στομάχι σου. Το εστιατόριο επεκτείνει τα τραπέζια του και στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου, φέρνοντάς σε σε απόλυτη επαφή με τους ρυθμούς του αγαπημένου μας προαστίου. 

    Εν αρχή είναι το brunch: από τον καφέ, που προέρχεται από την εταιρία Daydream Coffee Roasters (που ανήκει στους ιδιοκτήτες, Δημοσθένη και Γιάννη Γεωργίου), και απαρτίζεται από specialty μονοποικιλιακούς, μέχρι τα αυγά σε διάφορες ονειρεμένες εκδοχές όπως τα Penny’s Benedict που αποτελούνται από – αφράτο σαν σύννεφο – κρουασάν βουτύρου με καπνιστό ζαμπόν, μπέικον, 2 αυγά τηγανητά και σπιτική sauce hollandaise ή τα Salmon Eggs με 4 scrambled eggs με καπνιστό σολομό που συνοδεύονται από φρεσκοψημμένο κρουασάν βουτύρου γεμιστό με mousse αβοκάντο – σολομού και sour cream, η ημέρα στο Penny Lane ξεκινά με τους καλύτερους (γαστρονομικούς) οιωνούς. 

    Στον κατάλογό του θα βρεις επίσης υπέροχες επιλογές για τη μέση, όπως κολασμένα bao buns και Cheese Bombs από μείγμα ιταλικών τυριών και chutney από αχλάδι, mango και ginger, αναζωογονητικές σαλάτες και τραγανές ναπολιτάνικες πίτσες με «twist», που μπορείς να συνοδεύσεις με ψαγμένες μπύρες από μικροζυθοποιΐες και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από ελληνικούς ως επί το πλείστον αμπελώνες. 

    Τα burgers του είναι μια κατηγορία από μόνα τους, αφού παντρεύουν τα πιο «αιρετικά», premium υλικά για γευστικά αποτελέσματα που… απογειώνονται. Για παράδειγμα το Katsu Chicken Sando Burger εμπνέεται από τα καντούνια της Ασίας και αγκαλιάζει στα χειροποίητα brioche buns του κοτόπουλο πανέ, κινέζικο λάχανο, πίκλες από ginger, flakes αγγουριού, tonkatsu ketchup και mustard sauce, το Peanutbutter Burger φτιάχνεται από μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200gr, μαρμελάδα blueberry, φυστικοβούτυρο, onion rings και μπέικον, ενώ το Nolita Fried Chicken Burger περιλαμβάνει κρέμα από provolone, prosciutto, ρόκα και μαρμελάδα ντομάτας (μια αποκάλυψη!) Ο κιμάς παρασκευάζεται in house από ελληνικά μοσχάρια που καταφθάνουν από φάρμα στα Τρίκαλα, ενώ όλα τα υλικά όπως τα ψωμάκια και οι σως είναι αδιαπραγμάτευτα χειροποίητα. 

    Πρωταγωνιστής στο μαγαζί είναι το grill, στο οποίο όλα ψήνονται σε απόσταση αναπνοής από τα μάτια σου – κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον κατάλογο των «κυρίως». Εξαιρετικό το Rib Eye από Black Angus 300gr με γλυκοπατάτες τηγανητές και αρωματικό βούτυρο, θριαμβεύει μέσα από το σωστό, τόσο-όσο ψήσιμο και τους ζουμερούς χυμούς του, τα χοιρινά spare ribs 500gr ψημένα για 8 ώρες σε korean BBQ με πατάτες τηγανητές και δροσερή coleslaw και το Detox Chicken Bowl, με τρυφερό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο με φυστίκι Αιγίνης, μπρόκολο, γλυκοπατάτα, φρέσκα λαχανικά και σάλτσα από κουρκουμά. 

    Όλες αυτές τις γεύσεις «ξεκλειδώνει» μέσα από την εμπειρία και την βαθειά γνώση του ο χαρισματικός chef Δημήτρης Μιχαλόπουλος, που συνεχίζει επάξια το legacy του προκατόχου του, χαρίζοντας απλόχερα μια γαστρονομική εμπειρία που δεν κοστίζει ακριβά, με τη θεία ικανότητα να ξυπνά (ή να δημιουργεί) μνήμες και να πυροδοτεί γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου, χωρίς φλυαρία και με απλότητα. Αυτό είναι το Penny Lane, μια διαχρονική σταθερά που αξίζει να απαρνηθείς (έστω για λίγο) τη γειτονιά σου. 

    Penny Lane Comfort Food 
    Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ 2106800217
    pennylane.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι πιο hot προορισμοί που απογειώνουν την γυναικεία ομορφιά

    Η ομορφιά είναι κάτι που ανήκει σε όλους. Δεν είναι τα φυσικά ωραία χαρακτηριστικά, αλλά η πηγαία γοητεία της...

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot