spot_img
More

    Kikuko: Sushi αλλά και γεύσεις από όλη την Ασία στην πιο ενδιαφέρουσα ανοιχτή κουζίνα της Νέας Σμύρνης

    Αν είχες ποτέ την ευχάριστη εμπειρία να βρεθείς στην καταπράσινη πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Σμύρνη, τότε σίγουρα τη ματιά σου και το ενδιαφέρον σου έχει κλέψει το Kikuko.  Το Kikuko στα ιαπωνικά σημαίνει χρυσανθεμάκι, ένα όνομα που άμεσα αντικατοπτρίζει όλη την ιαπωνική κουλτούρα, καθώς αποτελεί σήμα κατατεθέν της χώρας του Ανατέλλοντος Ήλιου.

    Ολόκληρο το Kikuko αποτελεί μια ωδή στην Ασιατική αισθητική, καθώς είναι ένας χώρος μίνιμαλ, σε τόνους του κόκκινου και του μαύρου, που εκπέμπει ένα μυστήριο, από αυτά που σε θέλγουν και σε έλκουν να τα ανακαλύψεις. Μπαίνοντας στο κατάστημα, στο πρώτο επίπεδο του χώρου, θα βρεθείς μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όπου  και ετοιμάζονται όλοι οι γαστριμαργικοί θησαυροί από κάθε γωνιά της Ασίας. Φλεγόμενα γουοκ, τεχνικές ακριβείας που υμνούν την παράδοση της Ασιατικής κουζίνας και ολόκληρη η ιεροτελεστία παρασκευής του sushi, ξετυλίγονται μπροστά στα εντυπωσιασμένα μάτια σου, δημιουργώντας σου την ανάγκη να πάρεις μέρος σε αυτό το ταξίδι γεύσεων με προορισμό την απόλαυση.

    Απολαμβάνοντας αρχικά το κλίμα απόλυτης χαλαρότητας, προετοιμάζεσαι κατάλληλα για να γευτείς την έννοια της αρμονίας. Το sushi στο Kikuko, κερδίζει τις εντυπώσεις εδώ και 16 χρόνια, έλκοντας τους λάτρεις του είδους από κάθε γωνιά της Αθήνας. Οι παραδοσιακές τεχνικές ακολουθούνται με ευλάβεια, οι συνδυασμοί υλικών κερδίζουν και τους πιο απαιτητικούς ενώ η παρουσίαση αποτελεί την τελική  πινελιά που σε ενθουσιάζει με την πρώτη ματιά. 

    Δοκιμάσαμε Spicy tuna maki με καλοφτιαγμένο ξυδάτο ρύζι, φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκο τόνο και spicy sauce και Kiko`s special inside out roll αποτελούμενο από ρύζι με καψαλισμένο σολομό, σουρίμι καβουριού, αγγούρι, κρεμμύδι τηγανητό και ασιατική sauce, και τα δυο με τρομερή ισορροπία γεύσεων, όπου η φρεσκάδα των υλικών δίνει πραγματικά το αποτύπωμά της στο τελικό αποτέλεσμα.

    Στις δύσκολες για τους περισσότερους κατηγορίες sushi, Nigiri και Sashimi δηλαδή, στο Kikuko ίσως είναι η ευκαιρία να κάνεις την παρθενική σου δοκιμή, καθώς οι σωστές κοπές και τα φρεσκότατα ψάρια ή γαρίδες εξαφανίζουν κάθε αναστολή και άρνηση.

    Σε περίπτωση που θες να γευτείς τα πάντα, ο chef προτείνει πολύ αρμονικούς συνδυασμούς από όλα τα είδη για να έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία που σίγουρα θα συζητάς για καιρό.

    Πέραν του sushi, το Kikuko σερβίρει πιάτα πρεσβευτές ολόκληρης της Ασιατικής Ηπείρου. Έτσι μπορείς να γευτείς υπέροχο τραγανό κοτόπουλο με sauce πορτοκαλιού, συνοδευόμενο από ρύζι ατμού, φανταστικά bao buns με φιλετάκια κοτόπουλου ή γαρίδες και φυσικά μια τεράστια ποικιλία από noodles που θα σε μαγέψουν, το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

    Μπορεί το Kikuko να είναι ένας μικρός χώρος, όμως μέσα του ξετυλίγονται όλες οι μαγικές ιστορίες γαστριμαργίας της Ανατολής, με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, αποτελώντας μια πραγματικά δυνατή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις. 

    Kikuko
    Ιωνίας 52, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109326033
    www.kikuko.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot