spot_img
More

    Ρακόμελο: Γεύσεις θάλασσας και μαγικό ηλιοβασίλεμα

    φωτογραφία εξωφύλλου: Σταύρος Μοσχόπουλος

    Στο όμορφο νησί της Μήλου και συγκεκριμένα στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, στην περιοχή Πολλώνια (ή Απολλωνία), πλήθος επισκεπτών συρρέει καθημερινά για την αξέχαστη εμπειρία του ηλιοβασιλέματος.

    Εκεί στρατηγικά τοποθετημένο, κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα και μακριά από την φασαρία της περιοχής, βρίσκεται το εστιατόριο Ρακόμελο. Για πάνω από μια δεκαετία, ο Γιάννης Πηρουνάκης και η ομάδα του, φροντίζουν καθημερινά η μέρα μας να ξεκινήσει και να τελειώσει με τον ιδανικότερο τρόπο.

    Το πρωί, από τις 8 π.μ. ως τις 11 π.μ. ένας πλούσιος μπουφές σε περιμένει με αρωματικό καφέ, φρεσκοστυμμένο φυσικό χυμό, ομελέτες, pancakes, λαδένια (η ελληνική πίτσα) και πολλά άλλα νόστιμα καλούδια – ότι πρέπει για ένα δυνατό ξεκίνημα πριν την παραλία. Από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ σερβίρεται ιδανικό δείπνο με θαλασσινές νοστιμιές και όχι μόνο. Συνεργάζεται με ψαράδες του νησιού, ώστε οι φιλοξενούμενοι του να απολαμβάνουν φρέσκα ψάρια ημέρας.

    Πρωταγωνίστρια στο βραδινό μενού η ελληνική κουζίνα, με επιρροές από την Κρητική παράδοση, που είναι και η γενέτειρα του Γιάννη. Κάθε πιάτο ξεχωρίζει για την γεύση και τα αρώματα που αναδύει, καθώς τα φρεσκότατα υλικά συνδυάζονται αρμονικά σε ένα αποτέλεσμα που σου εγγυάται την υπέρτατη απόλαυση. Για να πάρεις μια ιδέα, το χταπόδι με μάραθο και ελιές, είναι ένα πιάτο που όλοι μας ξεχωρίσαμε, ενώ τα γεμιστά, που εδώ οι τομάτες είναι γεμιστές με θαλασσινά (μύδια, γαρίδες και χταπόδι) ήταν μια αποκάλυψη, αλλά και ένα από τα best seller όπως μας ανέφερε ο chef, το κοτόπουλο με φρέσκο φασκόμηλο (μια αποκάλυψη!).

    Στο Ρακόμελο, το πολύ νόστιμο μενού πλαισιώνει μια πολύ προσεγμένη λίστα κρασιών κυρίως από Κρητικό αμπελώνα, αλλά και ετικέτες από το τοπικό οινοποιείο Κωνσταντάκη, καθώς και κρητικιά ρακή παραγωγής τους και φυσικά ρακόμελο.

    Φεύγοντας από το εστιατόριο Ρακόμελο και την όμορφη Πολλώνια, θα έχουμε αναμνήσεις από νόστιμα πιάτα και ένα υπέροχο κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα, που θα χαράξουν για πάντα την μνήμη μας.

    Ρακόμελο
    Πολλώνια, Μήλος, τηλ. 6937130886
     Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

    Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot