spot_img
More

    Sapou: Όταν το πάθος συναντά τη γαστρονομία, στην Αντίπαρο, οι γεύσεις γράφουν ιστορία

    Η Αντίπαρος φημίζεται για τον διαφορετικό αέρα που αποπνέει. Εκλεπτυσμένα εναλλακτική, με ιδιαίτερο τοπικό στίγμα και γαστρονομικές διαδρομές που εμπλουτίζουν τις γευστικές σου εμπειρίες μακριά από την έννοια «τουριστικό».

    Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αυτές διαδρομές οδηγεί στο Sapou, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού από το 2015. Ένας χώρος χαλαρός, με τα φυσικά υλικά να μονοπωλούν στη διακόσμηση, έτοιμος να σε υποδεχτεί με την ακαταμάχητη γοητεία της απλότητας και να σε ξεναγήσει με τον ιδανικότερο τρόπο στις διεθνείς κουζίνες. Ένα πρωτότυπο mix and match υλικών και τεχνικών από όλον τον κόσμο, μέσα από την δημιουργική ματιά του chef και ιδιοκτήτη, Γιάννη Σαπουντζή, που καθιστά κάθε πιάτο μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.
    Στο Sapou, μαγειρεύουν με πάθος και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Πέραν της μοναδικότητας του μενού, μεγάλη έμφαση δίνεται στην ποιότητα των πρώτων υλών.

    Στηρίζεται πολύ η εντοπιότητα, με πρώτες ύλες από τη θάλασσα και τον κάμπο, ενώ σε ότι αφορά το κρέας, το εστιατόριο δίνει μεγάλη βαρύτητα σε premium κοπές ενώ μάλιστα γίνεται και in house ξηρή ωρίμανση (dry aging) για διαστήματα 28-36 ημερών. Στα raw dishes, θα βρεις πάντα φρεσκότατα ψάρια ημέρας, αποκλειστικά από ντόπιους ψαράδες, να αναδύουν ιώδιο και θαλασσινή αύρα. Ψάρι ημέρας tartare με soy lime dressing, shiso ή ψάρι ημέρας, με λάιμ, αγγούρι, jalapenos, κόλιανδρο και passion fruit, είναι επιλογές πραγματικά συγκλονιστικές και αναζωογονητικά φρέσκιες.

    Ένα ιδιαίτερο και πολύ περιποιημένο γεύμα, οφείλει να συνοδεύεται από ένα εξίσου ιδιαίτερο κρασί και το Sapou, διαθέτει μια πραγματικά αξιόλογη wine list, από εγχώριους και διεθνείς αμπελώνες παραγωγής βιολογικών και βιοδυναμικών κρασιών, που θα συντροφεύσουν άριστα κάθε σου γευστική επιλογή, ενώ πριν ή μετά το φαγητό μπορείς να γευτείς premium whiskey ή gin μέσα από μια μεγάλη γκάμα, κυρίως Ιαπωνικής προέλευσης.

    Κάθε λιμάνι κρύβει και μια ιστορία λένε οι ναυτικοί. Στην Αντίπαρο, το Sapou, γράφει κάθε καλοκαίρι τη δική του ιστορία με γεύσεις και αρώματα που θα θυμάσαι για πάντα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα τραπέζια του έχει γευματίσει ο Tom Hanks, η Kate Moss, o Matthew McConaughey και άλλοι αστέρες του διεθνούς jet set.

    Sapou
    Λιμάνι, Αντίπαρος, τηλ. 2284061165
    Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, τηλ. 2107230626
    www.sapou.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα Πετράλωνα, με τη δική τους ξεχωριστή κοσμογονία, γαστρονομία και διασκέδαση

    Σήμερα, αν ψάχνεις για ένα αστικό τμήμα της πόλης, που όχι μόνο διατηρεί αλλά αναζωοπυρώνει την ατμόσφαιρα της παλιάς...

    Οργανώνοντας το τέλειο Πάσχα στην Αθήνα: 5+4 must προτάσεις για κρέας & γλυκό

    Το Πάσχα στην Αθήνα είναι μια εποχή γοητείας και ομορφιάς, καθώς η πόλη ζωντανεύει με την πολύχρωμη κατάνυξη της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot