spot_img
More

    Gardenista: Γευστικές περιπλανήσεις στον πιο ονειρικό κήπο, στο Χαλάνδρι

    Αν ο δρόμος σου σε έχει φέρει κάποια στιγμή ως το Χαλάνδρι, σίγουρα θα έχεις πάρει μια γεύση από το έντονο ταπεραμέντο και την υπερκινητικότητα της περιοχής. Κάπου εκεί ανάμεσα στα γραφεία των μεγάλων εταιριών, τα εμπορικά καταστήματα και πάνω στην πολύβουη οδό Παπανικολή, σαν όαση ξεπηδά το Gardenista.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μόνο στη θέα του, θα σε πλημμυρίσει το αίσθημα του έρωτα με την πρώτη ματιά. Και αυτό γιατί κάθε τι μέσα σε αυτόν τον ονειρικό χώρο, είναι εδώ για να σε κάνει να νιώσεις αποσυμπίεση, χαλαρότητα και άνεση. Οι αρμονίες που δημιουργεί το ξύλο ενώ αγκαλιάζει την πέτρα, τα ήσυχα χρώματα συνδυασμένα με το πράσινο των παχύφυτων αμέσως σε μαγεύουν, ενώ μένεις να παρατηρείς τα εντυπωσιακά μακραμέ και τα ντιζαϊνάτα φωτιστικά που ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, δίνοντας ταυτόχρονα την αισθητική πινελιά μιας ισπανικής χασιέντας.

    Σίγουρα αυτή η δροσερή αύρα δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που κάνει το Gardenista τόσο ξεχωριστό. Είναι η φιλοσοφία της τέλειας φιλοξενίας, οι πολύ προσεγμένες γεύσεις και οι εντυπωσιακές δημιουργίες, που προσελκύουν σε καθημερινή βάση ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων, καθιστώντας το έτσι ως το αγαπημένο all day bar της ευρύτερης περιοχής.

    Τις πρωινές ώρες 9:00 με 15:00 καθημερινά, είναι το ιδανικό μέρος για καφέ και brunch, τόσο για στιγμές με φίλους, όσο και για επαγγελματικά ραντεβού, καθώς το Gardenista αποτελεί την απόλυτη επιλογή για business meetings. Οι επιλογές πολλές και κάθε μια με το δικό της ιδιαίτερο γευστικό στίγμα να σου προκαλούν ρίγη απόλαυσης σε κάθε πιρουνιά.

    Γλυκά pancakes με σφένδαμο, μέλι σοκολάτα φράουλες, σάλτσα raspberry, τριμμένο φουντούκι, μπανάνα και χώμα κακάο, ένα χάρμα οφθαλμών, ενώ η αλμυρή εκδοχή με λουκάνικο iberico, bacon και αυγά μάτια, απλωμένα σαγηνευτικά πάνω στη βάση από πουρέ πατάτας και chives, είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που σίγουρα θα μπει στο top 3 των αγαπημένων σου γεύσεων. Μια ακόμα πολύ ιδιαίτερη πρόταση είναι το poached eggs, σε φρυγανισμένο brioche, με μαριναρισμένο σολομό 24 ωρών, κρέμα αβοκάντο, αυγά σολομού, που σερβίρεται με σαλάτα mesclun, τριλογία quinoa και φαγόπυρο. Τέλειες γευστικές αναλογίες, που προσφέρουν απόλαυση και ευεξία για όλη την ημέρα.

    Γενικά στο μενού μπορείς να βρεις τόσο American style επιλογές, όσο και healthy προτάσεις ανάλογα με την όρεξη ή τις διατροφικές σου συνήθειες. Και αν δεν μπορείς να γευτείς το brunch σου στο χώρο, τότε τις καθημερινές μπορείς να το παραγγείλεις και να το ευχαριστηθείς στο σπίτι ή το γραφείο.

    Αργότερα στην ημέρα το Gardenista λειτουργεί και ως πολύ cozy εστιατόριο, πάντα με δημιουργίες που κερδίζουν τις εντυπώσεις ενώ το βραδάκι μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, υπό τους ήχους ultra-cool μουσικής, αφήνοντας τους τόνους της ημέρας να πέσουν.

    Δεν υπάρχει ώρα της ημέρας που να μην είναι ιδανική για ένα στέκι σαν το Gardenista, καθώς αυτό που εκπέμπει είναι τόσο προσιτό, τόσο οικείο, προς όλους, ανεξαρτήτως ιδιοσυγκρασίας και ηλικίας κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει κερδίσει από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του φανταστικού του κόσμου. Όταν θέλεις να αποσυμπιεστείς, όταν θα θελήσεις να καλομάθεις τον εαυτό σου με μικρές απολαύσεις που αγγίζουν με χάρη όλες τις αισθήσεις, τότε το Gardenista είναι ο απόλυτος προορισμός.

    The Gardenista 
    Παπανικολή 18, Χαλάνδρι, τηλ. 2106855123 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα Αθηναϊκά concept stores που πρέπει να επισκεφθείς

    Η Αθήνα των σύγχρονων roaring 2020’s είναι φασαριόζικη, απείρως πολύχρωμη, γεμάτη ευκαιρίες, καταιγιστικές εικόνες, πολυεθνική και πολυαρωματική, με μια...

    Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

    Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot