spot_img
More

    Χύμα και Τσιπουράτα: Η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι, που υπόσχεται στιγμές απόλυτης διασκέδασης

    Σαν λάτρης του DIY, έχω αδυναμία στα μαγαζιά που φτιάχνονται με το προσωπικό μεράκι, τη φαντασία και τη δουλειά των ιδιοκτητών. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος καλωσορίσματος, καθώς όλη η ενέργεια και η αγάπη που διαχέεται στον χώρο, όσο του δίνεις με τα χέρια σου μορφή, σπιθαμή προς σπιθαμή, δημιουργεί ένα περιβάλλον σχεδόν σπιτικό. Αυτή τη θετική ενέργεια, δύσκολα την προσπερνάς αφού σε αγκαλιάζει με το που διαβαίνεις την είσοδο.

    Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Χύμα και Τσιπουράτα, στην οδό Κολοκοτρώνη 13, τον Σεπτέμβρη του 2021. Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο που σου κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον με τις όμορφες ζωγραφιές σε ποικίλα μοτίβα, τα παλιά παντζούρια που πήραν νέα ζωή ως διακοσμητικά και τα πανέμορφα φυτά, που πάντα δίνουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον με την ομορφιά τους.

    Οι ιδιοκτήτες, Θάνος και Ντίνος έχουν δουλέψει με πολύ μεράκι ώστε να κάνουν το Χύμα και Τσιπουράτα, τον απόλυτα παρεΐστικο προορισμό, με μαμαδίστικες γεύσεις, μουσικές που ξεσηκώνουν και συνοδεύουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τους νοστιμότατους μεζέδες και το γλυκόπιοτο ημίγλυκο κρασί ή τα τσιπουράκια από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

    Κεφτεδάκια με πατάτες και πιτούλες, αυγά με πατάτες και φέτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα του ονείρου, είναι οι καταλληλότεροι μεζέδες για να μοιραστείς με την παρέα σου καθώς ακούς μελωδίες από έντεχνο, ρεμπέτικο και λαϊκό ρεπερτόριο. Δεν υπάρχει πιο εγγυημένος συνδυασμός για κέφι και διασκέδαση. Αν είστε από τους μερακλήδες της γεύσης, θα τιμήσετε δεόντως το γιουβέτσι του Νάστου, με τρυφερό μπούτι κοτόπουλο, προκλητικά χυλωμένο και γευστικότατο, ενώ η ποικιλία κρεάτων με μπριζολάκια, μπιφτέκια, χωριάτικο λουκάνικο, κεμπάπ και φυσικά πατάτες, είναι ιδανική για τσιμπολόγημα ανάμεσα στα τσουγκρίσματα των ποτηριών και τα τραγούδια.

    Το Χύμα και Τσιπουράτα αγαπά πολύ την καλή ελληνική μουσική και έτσι διοργανώνει υπέροχα live, ενώ κάθε δεύτερη Παρασκευή η Κρήτη έχει την τιμητική της με γλέντι βγαλμένο λες από το νησί. Τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στο ρεμπέτικο, με μελωδίες που όλοι έχουμε κάποια στιγμή σιγοτραγουδήσει.

    Τα μεζεδοπωλεία, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τρόπου διασκέδασης, γιατί με έναν τρόπο μαγικό, μέσα από ήχους και γεύσεις φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά με τον πιο άμεσο τρόπο. Αυτή την αμεσότητα θα βρεις και στο Χύμα και Τσιπουράτα, που υπόσχεται στιγμές αξέχαστες και φυσικά τηρεί τις υποσχέσεις!

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

    Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

    Εννιά στάσεις στην Αθήνα για τέλειο γλυκό

    Το ζαχαρένιο τοπίο της πόλης αποκαλύπτει μια αλήθεια: ότι το γλυκό για τον Αθηναίο είναι το φως το αληθινό...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot