spot_img
More

    Couel: Μια οικογενειακή παράδοση που αντέχει στο χρόνο

    Η Μικρασιατική κουλτούρα, που ταξίδεψε στη χώρα μας από το 1922, έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε κάθε έκφανση του πολιτισμού μας, κυρίως δε, συνέβαλλε ώστε να διευρυνθεί η γαστριμαργική μας κληρονομιά, με γεύσεις που πάντα ενθουσιάζουν και αρώματα που σε μαγνητίζουν.

    Κάπως έτσι υφαίνεται και η ιστορία της οικογένειας Δημητρίου, η οποία ξεκινώντας από το Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, με τις αποσκευές της γεμάτες συνταγές που φέραν το μυστηριώδες άρωμα της Ανατολής, ένας θησαυρός γεύσεων που έμελλε να αγαπηθεί από τους Αθηναίους και να κάνει στο πέρασμα του χρόνου το όνομα Couel, συνώνυμο της απόλαυσης.

    Ο Κωνσταντίνος Δημητρίου αποφασίζει να ασχοληθεί με το εμπόριο και την παραγωγή φύλλου κρούστας και κανταϊφιού. Αργότερα ο υιός του, Αλέξανδρος Δημητρίου ασχολείται από μικρή ηλικία με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Με μεράκι για δουλειά και άριστες πρώτες ύλες καταφέρνει να καταξιωθεί ως σωστός επαγγελματίας και σήμερα είναι ιδιοκτήτης των δύο ζαχαροπλαστείων Couel.

    Η γωνιά της Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή – όπου λειτουργεί το κεντρικό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής τα τελευταία 47 χρόνια – γνωστή ως το πιο γλυκό σημείο της περιοχής, σε ταξιδεύει με τον πιο γλυκό τρόπο, σε μονοπάτια όπου βασιλεύουν η ποιότητα, η φρεσκάδα και η παράδοση, στην πιο αγνή τους έκφανση.

    Σε έναν χώρο που αποπνέει την αρχοντιά μιας άλλης εποχής, δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από κάθε δημιουργία που σου κλείνει πονηρά το μάτι για να τη γευτείς, ενώ τα αρώματα κυκλώνουν μεθυστικά τη μύτη σου, δημιουργώντας σου προσδοκίες που εγγυημένα εκπληρώνονται στο έπακρο, με την πρώτη κιόλας δοκιμή.

    Το Couel είναι ευρέως γνωστό για της χρυσαφένιες μπουκίτσες γαλακτομπούρεκο με την απαλή τους κρέμα και το προφιτερόλ, μια γευστική έκρηξη από σοκολάτα με καλογεμισμένα τρυφερά σουδάκια. Η λίστα με τα γλυκά που μπορούν να σε φέρουν σε εκστατική κατάσταση πλήρους απόλαυσης όμως, είναι πολύ μεγαλύτερη. Παραδοσιακά τρίγωνα Πανοράματος ή μήπως να πούμε τρίγωνα Ασκληπιού, όπως είναι γνωστά σε όποιον είχε την τύχη να τα δοκιμάσει; Με τραγανό φύλλο, άριστα σιροπιασμένο και γεμάτο θεϊκή και μοσχομυριστή κρέμα.

    Παραδοσιακά αμυγδαλωτά, μαστιχωτά, όπως τα μακαρόν και οι εργολάβοι με πεντανόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο. Αν και παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, το Couel ακολουθεί το σφυγμό της εποχής και έτσι μπορείς να βρεις εξαιρετική lemon pie, με ιδανική ισορροπία μεταξύ γλυκιάς και ξινής γεύσης ή εξαιρετικές πάστες με μοντέρνα διάθεση όπως πάστα με σοκολάτα γάλακτος και το γευστικό αποτύπωμα της αγαπημένης μας salted caramel.

    Για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από sugar free γλυκά, όπως προφιτερόλ, βουτήματα και τυλιχτά κεράσματα, που δεν υπολείπονται σε γεύση καμωμένα με το ίδιο μεράκι ώστε να νιώσεις ακριβώς την ίδια εμπειρία απόλαυσης.

    Τα Χριστούγεννα, όπως και κάθε γιορτή, τα Couel ετοιμάζει δημιουργίες, που απογειώνουν γευστικά κάθε περίσταση. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες να μυρίζουν το γλυκό και οικείο άρωμα της εποχής, αλλά και vegan μελομακάρονα με σιρόπι σφενδάμου μερικές από τις επιλογές σου, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορείς να παραγγείλεις την τούρτα της αρεσκείας σου, και να την παραλάβεις περιποιημένη, όπως ακριβώς τη φαντάστηκες.

    Ζαχαροπλαστεία, που δεν μπορείς παρά να αγαπήσεις, να τα κάνεις μέρος της ζωής σου, οικογενειακά με παράδοση, προσοχή την ποιότητα και τη λεπτομέρεια, σε περιμένουν σε δυο σημεία στο κέντρο της Αθήνας, Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή αλλά και Ιπποκράτους 30, για να γλυκάνει κάθε σου στιγμή.

    Zαχαροπλαστεία Couel
    Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή, Αθήνα, τηλ. 2103606220
    Ιπποκράτους 30, Αθήνα, τηλ. 2103606220 
    www.couel.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    10 λόγοι για τους οποίους το Παγκράτι είναι ένας απείρως hot προορισμός στην Αθήνα

    Αστική γειτονιά, συνοικία των μποέμ καλλιτεχνών αλλά και των φοιτητών, μια ανάσα από το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δίπλα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot