spot_img
More

    Πιάτσα Καλαμάκι: Ο ένας και μοναδικός τρόπος για να απολαύσεις το σουβλάκι όπως πουθενά αλλού

    Το σουβλάκι είναι μια γευστική κυριολεξία, πάνω απ’ όλα όμως είναι μεγάλη αγάπη, είναι σύμβολο στη σημερινή διατροφή κι εκφράζει την άνετη προσέγγιση στο φαγητό όπως τη νιώθουν εκατομμύρια συμπολίτες μας. Όταν λοιπόν ένα brand όπως τα Πιάτσα Καλαμάκι βραβεύονται στον έγκυρο θεσμό Estia Awards 2022 με το Χρυσό στην κατηγορία Best in Souvlaki, τα λόγια περιττεύουν και η γεύση και η απόλαυση είναι οι μόνες πυξίδες, που πλέον οδηγούν και στον Πειραιά, σ’ένα μαγαζί που ήδη εξελίσσεται σε ορόσημο στον παραθαλάσσιο δήμο για τους fans του είδους. 

    Τα Πιάτσα Καλαμάκι τα τελευταία χρόνια κάνουν αυτό που λίγα ψητοπωλεία μπορούν να ισχυριστούν: διευρύνουν την έννοια του δημοφιλούς εδέσματος σε ιδιαίτερα γκουρμέ μονοπάτια, με προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και ανεβάζουν τον πήχη. Μαζί με τις πάντα νόστιμες πίτες των 18 εκατοστών, φέρανε γενναίες, «πληθωρικές» μερίδες, Danish Crown χοιρινά – από τα καλύτερα στον κόσμο – μοσχαρίσιες t-bone γάλακτος, αλλά πάνω απ’όλα φέρανε θετικό πρόσημο στην ποιότητα των κρεάτων, στις συνταγές, στην απαράμιλλη μαεστρία των ψηστών-μυστών που φροντίζουν για το ιδανικό ψήσιμο.

    Χρυσαφένιοι γύροι-κόλαση, ροδοψημένα πανσετάκια, μοσχαρίσια μπιφτέκια με φέτα, κοτομπέϊκον, κ.α. σμίγουν με διπλάσιες σε μέγεθος πίτες από τις γνωστές, αφράτες, τραγανές και homemade – καλαμποκιού ή ολικής – ενώ οι επιλογές του περιλαμβάνουν και πίτες-σάντουιτς, κυπριακές, θρακόψωμα, ακόμα και μπουριά Θεσσαλονίκης στα 25 εκατοστά! Ποιός είπε ότι η ποιότητα δεν μπορεί να συμβαδίζει με την ποσότητα; Τέλος, σε πρώτη αποκλειστική στην Αθήνα, σερβίρουν το θρυλικό πιτσόγυρο Βόλου, σε εκδοχές με χοιρινό ή κοτόπουλο και υλικά όπως πιπεριά, gouda, bacon, bbq sauce, κ.α., ένα έδεσμα που ξεχωρίζει και… εθίζει!

    Οι «γραμμές» ανάμεσα στο τυπικό ψητοπωλείο και το πεπειραμένο grill house, «θολώνουν» ακόμα περισσότερο με προτάσεις όπως τα λαχταριστά παϊδάκια, τα τρυφερά μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση παρμεζάνας, το εξαιρετικό συκώτι, την καπνιστή χοιρινή στα κάρβουνα, στην ποιότητα καλού εστιατορίου, αλλά όχι στην τιμή. Συν τοις άλλοις, στον κατάλογό τους που μονίμως εξελίσσεται και αναβαθμίζεται, περιλαμβάνονται και meatless προτάσεις σε γύρο, μπιφτέκι και καλαμάκι, 100% φυτικής προέλευσης, φτιαγμένα από όσπρια, ελληνικά βότανα και μπαχαρικά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια. Τώρα αν αυτό δεν είναι επανάσταση, τότε δεν ξέρουμε τι είναι.

    Οι λάτρεις του σουτζουκιού, εδώ θα καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνει αυτά τα σουβλάκια νέας γενιάς ακαταμάχητα. Θα το βρουν σε σαγανάκι με ντομάτα και γλυκιά πάπρικα, σε τυλιχτό, σε μερίδα, με πατάτες τηγανητές και φέτα ή αυγά μάτια, κι όλα αυτά με την στιβαρή υπογραφή Μιράν. Οι πολυπληθείς φίλοι του burger από την άλλη στα Πιάτσα Καλαμάκι θα ανακαλύψουν δεκάδες λαχταριστά μπιφτεκόψωμα με χειροποίητο μπιφτέκι μέσα σε φρεσκοζυμωμένα ψωμάκια (χωριάτικα, Brioche, ή μαύρα από ενεργό άνθρακα) σε αχτύπητους συνδυασμούς!

    Στο Πιάτσα Καλαμάκι ήρθε να προστεθεί στο ήδη πετυχημένο ρόστερ του καταλόγου και η τελευταία λαχταριστή μόδα στο σουβλάκι. Μιλάμε φυσικά για το πιτσόγυρο, μια καθαρά βολιώτικη έμπνευση, που ήρθε για να μείνει και στην Αθήνα. Φρεσκοψημένη ζύμη pinsa romana, γενναία γεμισμένη με gouda, bacon, σάλτσα πίτσας, ντομάτα, πιπεριά, γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο και σως bbq ή Caesar. Υπέρτατη απόλαυση που συνδυάζει αρμονικά τις γεύσεις της πίτσας και του παραδοσιακού πιτόγυρου.

    Θα τα βρεις επίσης στη Νέα Σμύρνη, το Χαλάνδρι, την Κυψέλη, την Ηλιούπολη αλλά και σύντομα με νέο υπέροχο χώρο στην Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στις ανεπανάληπτες προσφορές «1+1» και «Φάε με 5 ευρώ» που θα βρεις στις σελίδες των καταστημάτων στο e-food για οικονομικές αλλά πάντα ποιοτικές φιέστες μέσω delivery. 

    Πιάτσα Καλαμάκι 
    Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), 2109343023 
    Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), 2106801555
    Κυψέλη: Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), 2108612195 
    Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, 2109943049 
    Πειραιάς: Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, 2104122111
     Αιγάλεω: Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, Coming Soon
    www.piatsakalamaki.gr Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αγαπημένα μας pet shops: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Τα τελευταία χρόνια όλοι μας συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο το μεγαλείο της σχέσης μας με τα ζώα, την ανάγκη...

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot