spot_img
More

    Baba Ghanoush: Από το υπέρτατο falafel στο ανατολίτικο brunch-έπος

    Πριν 6 χρόνια, αλα(χ)φιαστήκαμε με την ανατολίτικη αλεγκρία του Baba Ghanoush, το οποίο μας έμαθε τι θα πει καλό falafel, κάνοντας την πλατεία Βαρνάβα την αφετηρία για ένα μαγικό ταξίδι στις γεύσεις της Μέσης Ανατολής. Το νέο κυκλοφόρησε σαν έκτακτο δελτίο και πλέον στη συνείδηση όλων μας θεωρείται ένα από τα καλύτερα της πόλης. Καθώς όμως τα ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους, η Χριστίνα Ιωακειμίδου και ο Γιώργος Νούσιας, πήγαν το όλο project ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας στο brunch, μια πιο υγιεινή και διατροφικά πιο ποιοτική χροιά, με χορτοφαγικές και vegan επιλογές.

    Στο Baba Ghanoush, το brunch είναι μια πραγματικά ολιστική εμπειρία, που έρχεται να σε γεμίσει απόλαυση, ανοίγοντας έναν νέο γευστικό κόσμο, που δίνει το κατάλληλο έδαφος για μοίρασμα με την παρέα σου.

    Στο Αραβικό πρωινό για δύο άτομα, όλη η Μεσόγειος ξετυλίγεται μπροστά σου, με χειροποίητο αραβικό τυρί Labneh, ψητό χαλούμι, ντοματούλες, αγγούρι, ελιές, φούλια (Αιγυπτιακά κουκιά), λαχταριστό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα Σερρών και αραβικές πιτούλες με επιλογή μαρμελάδας (σύκο ή ροδοπέταλο) και μέλι, σερβιρισμένα σε  όμορφα μικρά πιάτα, να φτάνουν σταδιακά στο τραπέζι, ώστε να παίρνεις το χρόνο σου για να τα ευχαριστηθείς.

    Το μενού συμπληρώνουν δύο βιολογικά αυγά είτε βραστά, είτε σακσούκα, αυγά μάτια ψημένα δηλαδή σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς, σε μια υπέροχη αραβική συνταγή. Μια ανεπανάληπτη εμπειρία για δύο, που συνοδεύεται από άφθονο Μαροκινό τσάι ή αν είσαι λάτρης του καφέ, ποιοτικό specialty χαρμάνι της Dope Roasting Co. Μια μικρή απόδραση μέσα από τη γεύση ενός αυθεντικού αραβικού πρωινού που δεν θες να τελειώσει ποτέ. 

    Υπέροχα ανοιχτά sandwiches με μια μεγάλη φέτα προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης, που πάνω της νωχελικά ξαπλώνουν επιλογές που τυλίγουν με τα θέλγητρά τους τις αισθήσεις. Με ή χωρίς αυγό ψητά ντοματίνια με τυρί Labneh, αλλά και vegan προτάσεις όπως open sandwich με αβοκάντο και ψητά ντοματίνια ή με χούμους, αγγούρι, ραπανάκι και φύτρες, μικροί θησαυροί για να σε οδηγήσουν σε μια διακριτική γευστική έκσταση.

    Για να γλυκάνεις τον ουρανίσκο σου λαχταριστή κρέμα μαλεμπί με φιστίκια Αιγίνης και Μαροκινές κρέπες , γνωστές ως beghrir, από σιμιγδάλι που συνοδεύονται με ζεστό σιρόπι αγαύης, κρέμα και γαρνίρισμα με φρέσκα φρούτα αποτελούν τις τέλειες επιλογές, ενώ ένα vegan smoothie με γάλα αμυγδάλου, ταχίνι και χουρμάδες, σε τονώνει άμεσα με την υψηλή διατροφική του αξία σε ενέργεια.

    Μπορεί ως τώρα το Baba Ghanoush να ήταν το συνώνυμο για υπέρτατο falafel, με τους πιο νόστιμους και μυρωδάτους ρεβυθοκεφτέδες, την τέλεια πίτα και την αυθεντική καυτερή harissa, το νέο του όμως αραβικό πρωινό αναμένεται να στρέψει για άλλη μια φορά τα φώτα πάνω του, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα στον κόσμο του brunch, μέσα από μια υπέροχη διαδικασία που αξίζει να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να γευτεί. 

    Baba Ghanoush Vegetarian Restaurant
    Εμπεδοκλέους 25-27, Παγκράτι, τηλ. 2121050351
    www.babaghanoush.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα πιο 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα για το 2021

    Γιατί οι γυναίκες επιμένουν να επισκέπτονται τα νυχάδικα αντί να περιποιούνται μόνες τα νύχια τους στο σπίτι; Γιατί είναι η...

    Τα καλύτερα delivery του κέντρου: Η πιο εκρηκτική «λίστα επιβίωσης» για απόλαυση στην πόρτα σου

    Υπό τον ξεριζωμό του dining in που έχει προκύψει από τα απανωτά lockdowns, η πόλη ανατρέχει στα delivery apps,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot