spot_img
More

    Σπουργίτι: Η νέα all day άφιξη στην Άνω Ηλιούπολη έχει κάτι για όλους

    Στην «off broadway» γειτονιά της Διστόμου στην Άνω Ηλιούπολη αποφάσισαν να ανοίξουν το ντιζαϊνάτο all day εγχείρημά τους η Μαρία και η Αγγελική, εξαργυρώνοντας χρόνια εμπειρίας στο hospitality και σημαντικά εστιατορικά πόστα. Το Σπουργίτι βασίζεται στο πιο ουσιώδες concept της εποχής: την επιστροφή στη local έξοδο, όπου μπορεί κάποιος να πιεί ποτό σε απόσταση που περπατιέται, έχοντας ένα μαγαζί κοντά του που να μπορεί να το επισκεφθεί όλες τις ώρες, με την ελευθερία που έχει ένα σπουργίτι να πετάξει όπου και όποτε το θέλει. 

    Στο Σπουργίτι εκτυλίσσεται ένας δημιουργικός διάλογος που εξελίσσει το κλασικό φέρνοντάς το στο σήμερα, σ’ένα σκηνικό με σκανδιναβική λιτότητα που ξεκουράζει και γαληνεύει το μάτι. Πάλλευκο, με σκούρες ξύλινες επιφάνειες, όπως η απ’άκρη-σ’άκρη μπάρα του, οι πόρτες και τα αναπαυτικά stools, και μ’ένα πάτωμα που ντύθηκε μ’ένα ωραίο αστέρινο πλακάκι, το Σπουργίτι ξυπνάει όλα τα homy, cozy ένστικτα που ενθαρρύνουν να το κάνεις στέκι. 

    Οι «πτήσεις» του ξεκινάνε από το πρωί, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το motto του που είναι «coffee by day – bar by night», όπου σερβίρει καλοψημένους specialty καφέδες Taf light blue κι όλα τα προτερήματα που περιμένεις από ένα all day μαγαζί στην πρωινή του ζώνη στον υπερθετικό βαθμό: open face sandwiches με υπέροχο ψωμί από το Τρομερό Παιδί, πεντανόστιμες μπαγκέτες όπως η αγαπημένη μας με παστράμι, πεκορίνο και μαγιονέζα τρούφας, αναζωογονητικές σαλάτες σαν την τρίχρωμη με βασιλική κινόα, μάνγκο, σταφίδα, mix ξηρών καρπών και vinaigrette εσπεριδοειδών. 

    Εκεί που άλλα μαγαζιά βουλιάζουν στην προσποίηση, το Σπουργίτι σκαρφίζεται comfort προτάσεις με ενδιαφέροντες συνδυασμούς, αναβαθμίζοντας το γευστικό τοπίο της πόλης, με μια χαλαρή ανάσα και δημιουργικότητα.

    Οι πίτσες του είναι άλλο ένα από τα δυνατά χαρτιά του – εξαιρετική η προσούτο με μανιτάρια – ιδανική και σαν συνοδευτικό σε ένα χαλαρό aperitivo, που μας οδηγεί συνειρμικά και στα πεντανόστιμα πλατό αλλαντικών-τυριών του, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσεις στην επίσκεψή σου.

    Τα βράδια το Σπουργίτι απογειώνεται. Στην κάβα του θα βρεις ψαγμένες μπύρες από μικροζυθοποιίες, ετικέτες σε κρασιά από εγχώριους μικροπαραγωγούς που ξεχωρίζουν, αλλά και μια λίστα σε signature cocktails που τιμούν τη μπάρα του. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το Mountain Blossom, με gin, τσάϊ του βουνού και chilli όπως και το Wild Beauty, με σιρόπι από passion fruit και μέλι, lime, σόδα και ανανά. Αν πάλι είσαι fan των classics, οι Margaritas και τα Negroni του είναι εξαιρετικά. 

    Ένα μαγαζί για όλους, με τα 2 βασικά συστατικά της επιτυχίας: το ανθρώπινο στοιχείο σε κάθε έκφανσή του και μια αστείρευτη θετική αύρα, από αυτή που θες να κλείσεις σε ένα βαζάκι και να πάρεις σπίτι. Κάθε τελευταία Παρασκευή, στα decks του η Βάσω Ξυροτύρη μας ταξιδεύει μουσικά σε jazz, soul και electro μονοπάτια. 

    Σπουργίτι
    Διστόμου 8, Άνω Ηλιούπολη, τηλ. 2130017130
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot