spot_img
More

    Tuk Tuk Thai Street Food: Ποπ φρεσκάδα, πεντανόστιμη thai κουζίνα και αυθεντικότητα, στο Κουκάκι

    Όταν πηγαίνεις σ’ ένα ταϋλανδέζικο εστιατόριο πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι αξίζει να φας τις σπεσιαλιτέ του στην αυθεντική τους εκδοχή, διότι τότε, μετά την πρώτη κάψα, ξεσπάει μια καταιγίδα γευστικών αρωμάτων στον ουρανίσκο και νιώθεις την γκουρμέ διαφορά. Στην Αθήνα λίγα εστιατόρια μπορούν να ισχυριστούν ότι βαδίζουν στα μονοπάτια της αυθεντικότητας κι αυτό γιατί ή εξευρωπαΐζουν τις προτάσεις τους για να γίνουν πιο mainstream είτε απλά δεν έχουν την τεχνογνωσία. 

    Το Tuk Tuk στο Κουκάκι από την άλλη, τα τελευταία 4 χρόνια αποτελεί έναν φάρο εκπροσώπησης της θεϊκής κουζίνας αυτών των εξωτικών μακρινών τόπων, συνδέοντας με τον πιο όμορφο τρόπο τα κομμάτια του παζλ της γεύσης, της κουλτούρας και μιας αβίαστης casual comfort διάθεσης, σ’ένα pop σκηνικό που γαργαλάει κάθε αίσθηση.

    Ο ένας εκ των 2 ιδιοκτητών – και head chef – Μπάμπης Ασκερίδης μυήθηκε στα μυστικά της ταϋλανδέζικης γαστρονομίας μέσα από μια μακρόχρονη εξερεύνηση στα καντούνια της Ταϋλάνδης και μαζί με τον Κώστα Λάλα μας προσφέρουν ένα μικρό μονοπάτι που από το Κουκάκι σε διακτινίζει απευθείας στις μαγειρικές αλχημίες και τα χρώματα της Άπω Ανατολής. 

    Το πάντα γεμάτο, λιλιπούτειο μαγαζί της Βεϊκου φτιάχνει συγκλονιστικό Pad Thai που ακτινοβολεί πάνω στο umami των συνδυασμών του ταμάρινδου και των φρέσκων λαχανικών με το αυγό και το φυστίκι σε επιλογές με κοτόπουλο, χοιρινό ή γαρίδα, ενώ το σπινθηροβόλο πνεύμα των Kaeng Panang που σερβίρονται με ρύζι, είναι next to none σε σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε φάει στην Αθήνα. Εξού και το πάντα γεμάτο. 

    Η πικάντικη σούπα Tom Yan Goong σερβιρισμένη στην παραδοσιακή σουπιέρα, με γαρίδες, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ, galangal και κόλιανδρο δημιουργεί μια εκρηκτική ανάταση, ενώ τα υπέροχα μικρά εδέσματα (dumplings, won ton, spring rolls) ενθαρρύνουν τη «μέση» και τη μοιρασιά, για να έρθουν τα one plate meals όπως το Stir Fry Chicken με ginger ή η Peking Duck στην απόλυτη υλοποίησή της να δημιουργήσουν την «τέλεια καταστροφή»!

    Το εστιατόριο που προτιμά για τις εξόδους του ο ίδιος ο Ταϋλανδός πρέσβης, το μυστικό της επιτυχίας του το έχει «σημαία»: είναι το know how από μια καταρτισμένη ομάδα, η κορυφαία πρώτη ύλη, οι πραγματικά ακαταμάχητες γεύσεις που εθίζουν, οι προσιτές τιμές, το extra cool περιβάλλον. Είναι το ταϋλανδέζικο sticky rice που η πλούσια γεύση και η μελωμένη υφή του είναι ότι πρέπει μαζί με τα σωταρισμένα τόσο-όσο καλούδια, είναι το μεγαλείο μέσα από την απλότητα μιας ακονισμένης τεχνικής. 

    Όπως και να’χει, το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα γευτείς μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία που θα σε μεταφέρει στο κλίμα των δρόμων της Ταϋλάνδης, μέσα στο πιο όμορφο, άνετο και διασκεδαστικό παραδοσιακό, τρίκυκλο «tuk tuk» όχημα! Τα καλοκαίρια, θα το βρεις και στη Χώρα της Φολέγανδρου. 

    Tuk Tuk Thai Street Food
    Βεΐκου 40, Κουκάκι, τηλ. 2114051947 
    tuktukthaifood.net | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot