spot_img
More

    Μια Βραζιλιάνα στη Σύρο

    Η γνωστή Βραζιλιάνα των Πετραλώνων καθιέρωσε για πάνω από μια δεκαετία την casual έξοδο που μετατρέπεται σε αυτοσχέδιο πάρτι, με μια ανάσα και χωρίς καμία προσποίηση. Αυτή της την ενέργεια όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και κανείς δε μένει χωρίς μια έκπληξη στο ποτήρι ή το πιάτο του, από φέτος την προσφέρει απλόχερα στην Άνω Σύρο – δικαίως – αφού η Βραζιλιάνα πάντα σαν concept ήταν και είναι μια σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι. 

    Δροσερή, κατάφυτη, με ένα μπαλκόνι που αγναντεύει το παλιό λιμάνι και το Αιγαίο, η Βραζιλιάνα είναι το στέκι που θα σφυρηλατήσει τις διακοπές σου με all day απολαύσεις, σ΄ένα περιβάλλον με pop χρώμα και διαχρονική ρετρομοντέρνα διάθεση. 

    Η μέρα ξεκινάει με καλοψημένο καφέ, αναζωογονητικά healthy smoothies, σπιτική λεμονάδα και brunch με αυγά σε διάφορες εκδοχές (ανάμεσά τους και vegan επιλογές), ανυπέρβλητα χειροποίητα γλυκά όπως το κρητικό cheesecake με ανθότυρο, που δίνουν τη σκυτάλη σε δροσερά aperitivos και τσιμπολόϊ όπως η πεντανόστιμη μαραθόπιτα και το ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας. 

    Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η pinsa της – τον πρόγονο της σημερινής πίτσας, με ζυμάρι από τρία άλευρα που ωριμάζει για να μετουσιωθεί σε πραγματική νοστιμιά, και θα τη βρεις με τοματάδα, μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό ή με προσούτο-ρόκα-παρμεζάνα. Ιδανική για σετάρισμα στη μέση με κρασί (η κάβα της Βραζιλιάνας έχει εξαιρετικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα) ή ένα αναζωογονητικό cocktail όπως το εξωπραγματικά τέλειο Mojito φράουλα ή ένα περιποιημένο Mai Tai. 

    Η Βραζιλιάνα όμως έχει και εικαστική διάθεση: Στον χώρο της θα δροσίσεις και τον νου σου, αφού τριγύρω σου πάντα θα δεις εκθέσεις καλλιτεχνών – είτε αυτές αφορούν στη ζωγραφική, είτε την φωτογραφία, είτε κάποια άλλη εκφραστική τέχνη. 

    Η πραγματική ευτυχία λένε πως κρύβεται στις στιγμές. Αυτές μπορεί να είναι οι πιο απλές, οι πιο καθημερινές, φτάνει να ξέρεις να τις ανιχνεύσεις και να τις αναζητήσεις. Όσο θα βρίσκεσαι στη Σύρο, σίγουρα θα τις βρεις στη Βραζιλιάνα. TIP: Όπως και στην αθηναϊκή της αδερφή, συχνά-πυκνά εδώ θα βρεις parties με dj’s και σχήματα αλλά και live, για’αυτό συντονίσου στα social media της για να είσαι πάντα up to date! 

    Βραζιλιάνα
    Δον Ιωάννου Στεφάνου 8, Άνω Σύρος, τηλ. 2281076356
    Facebook | Instagram

    καφε ανω συρος, μπαρ ανω συρος, που να βγω στη συρο, μαγαζια ανω συρος, βραζιλιανα ανω συρος, brunch συρος, brunch ανω συρος, bar ανω συρος, cafe ανω συρος, καφετερες ανω συρος, καφετερια ανω συρος, all day bar συρος, all day bar ανω συρος

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα πιο 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα για το 2021

    Γιατί οι γυναίκες επιμένουν να επισκέπτονται τα νυχάδικα αντί να περιποιούνται μόνες τα νύχια τους στο σπίτι; Γιατί είναι η...

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot