spot_img
More

    Ο Νίκος στη Νέα Σμύρνη ή αλλιώς τα πιο νόστιμα κι αγνά σφολιατοειδή της πόλης

    Στην αναζήτηση για την τέλεια τυρόπιτα, έχεις πολλές κακοτοπιές για να αποφύγεις. Η τέχνη της είναι το τελευταίο προπύργιο της παράδοσης και λίγα μαγαζιά πλέον την προσφέρουν φτιαγμένη από το μηδέν, με το χρυσαφένιο χρώμα της, την τραγανή, θριφτή υπόσχεση, το αληθινό τυρί της. Η Νέα Σμύρνη είναι τυχερή από αυτή την άποψη, γιατί έχει το «Νίκο».

    Η ιστορία του Νίκου είναι σαν βγαλμένη από μυθιστόρημα. Την τυρόπιτα την διδάχτηκε από τον πατέρα του, που ήξερε να φτιάχνει γαλλική σφολιάτα, ήξερε να ανοίγει κάθε είδους φύλλο. Ήτανε ο άνθρωπος που θα ψάξει μόνος το αλεύρι του, που θα το αναπιάσει με τη δική του συνταγή, που θα το ψήσει με την πείρα του. Όταν άνοιξε το μαγαζί το 1977, το αγκάλιασε η Λανς κι ο μαθητόκοσμός της, το αγκάλιασε όμως και ο Πανιώνιος – του οποίου το γήπεδο είναι δίπλα – όπως κι όλοι οι φίλαθλοι του, που κατέληγαν μαγεμένοι μπροστά από τις βιτρίνες του μετά τα ματς της Κυριακής. 

    Σήμερα, ο κύριος Νίκος είναι ακόμα εδώ, σαν γέφυρα με το πεντανόστιμο παρελθόν. Με τη βοήθεια των παιδιών του, έχει εισάγει πλήθος από νεωτερισμούς για κάθε γούστο, που φτιάχνονται στα μετόπισθεν στην απόλυτη διαφάνεια. Κορωμένα ταψιά βγαίνουν αδιάλειπτα από τους φούρνους του μέχρι το απόγευμα, με ζαμπονοτυρόπιτες, κοτόπιτες, λουκανικόπιτες, μπουγάτσες και ζουμερές κρεατόπιτες. Καθημερινά γίνεται λαϊκό προσκύνημα.

    Όπως είναι λογικό, οι πελάτες του Νίκου αποτελούν μια ευρύτερη οικογένεια. Άνθρωποι που το επισκέπτονταν πιτσιρικάδες πλέον φέρνουν τα παιδιά, ακόμα και τα εγγόνια τους. Από το κατώφλι του έχουν περάσει τρανοί διαιτητές, ξακουστοί παίκτες του Πανιωνίου, το Νίκο τον ξέρουν όλοι προσωπικά. Δεν υπάρχει Νεοσμυρνιώτης και πέριξ που να μην έχει μεγαλώσει με τις τυρόπιτες του Νίκου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι για τη νοστιμιά τους δεν έρχονται και άνθρωποι από όλη την Αθήνα (όπως εμείς).

    Στα must και οι πίτσες και τα πεϊνιρλί, που σε πλημμυρίζουν με μια υπέροχη τοματένια σάλτσα ή κρέμα γάλακτος με την πρώτη μπουκιά, με κείνη τη μαγική μυρωδιά από φρεσκοψημένο ζυμάρι. Αν πάλι η καρδιά σου λαχταρά κάτι γλυκό, στο Νίκο θα βρεις το πιο αέρινο κρουασάν πραλίνας, βουτυράτο και πεντανόστιμο, σαν δαντέλα, κρουασίνια με βελούδινη κρέμα και κομμάτια σοκολάτας, αλλά και την πιο κρεμώδη μπουγάτσα! Ό,τι πάρεις σέταρέ το με τον ωραίο καφέ τους κι έχεις ένα θρεπτικό, τονωτικό και υγιεινό γεύμα στη στιγμή! 

    Ο Νίκος
    Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 36, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109356865
    onikos.gr | Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot