spot_img
More

    Hide & Seek: Μια κρυμμένη «Εδέμ» στην πιο πολυσύχναστη λεωφόρο των βορείων προαστίων

    Χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα all day μαγαζιά στο Χαλάνδρι, προσφέρει προσιτή γαστρονομία σε επίπεδο fine dining, με τον Γιάννη Λιόκα σε δημιουργικά κέφια. Υπέροχος κήπος, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρa.

    Aυτήν την περίοδο που το καλοκαίρι βαδίζει σε τροχιές καύσωνα, το κυνήγι της δροσιάς μάς ψήνει να πάμε βόρεια. Κι εκείνο το γοητευτικό μαγαζί – ακριβώς πάνω στην Κηφισίας στο ύψος του Κολλεγίου Αθηνών – έχει έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς κήπους της πόλης. Το Hide & Seek ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο ενός all day χώρου. Είναι δικαίως από τα πιο επιτυχημένα­ της περιοχής, σκέφτομαι, χαζεύοντας τα φωτισμένα – σαν γιορτινά – δέντρα στον εξωτερικό του χώρο. Το γεμάτο­ κεντρικό μπαρ σκορπίζει θετική­ ενέργεια και ο ωραίος κόσμος μοιράζεται στα τραπέζια του. 

    Το Hide & Seek πάντοτε μου δίνει την αίσθηση ενός lounge στη φύση. Είναι οι κορμοί των δέντρων που τρυπάνε εδώ κι εκεί τον ορίζοντα σαν τεράστια γλυπτά της φύσης. είναι το ξύλο που κυριαρχεί στο ντεκόρ δίνοντάς του χειροποίητη διάσταση… Στιλάτο, ανοιχτόκαρδο και κομψό, έχει μια casual chic ατμόσφαιρα που γίνεται η ιδανική ανάπαυλα από τους ρυθμούς του «έξω κόσμου», το τέλειο διάλλειμα στην καθημερινότητα.

    Είναι ανοιχτό όλη μέρα, οπότε σίγουρα αξίζει να πας για πρωινό, καθώς το μενού περιλαμβάνει πεντανόστιμα αυγά σε διάφορες εκδοχές, όπως τα αυγά μάτια με spicy σάλτσα ντομάτας και καπνιστή πανσέτα ή τα υπέροχα scrambled, με μαύρη τρούφα και φρυγανισμένο ψωμί. Όσο προχωράει η ημέρα σερβίρει λεπτοδουλεμένα πιάτα με μεσογειακό ταμπεραμέντο που εκπέμπουν πολλά βολτ αλλά και αναζωογονητικά cocktails που αναστατώνουν τις αισθήσεις.

    Πάντα σε σύμπνοια με την εποχικότητα, ο νέος κατάλογος στο φαγητό φέρει για άλλη μια χρονιά την υπογραφή του χαρισματικού executive chef Γιάννη Λιόκα (τον ξέρεις από το Nolita και το Monzù) και είναι ένα χάρμα ανακάλυψης και απόλαυσης: Η φινέτσα του μαγειρέματός του βρίσκει απόλυτη υλοποίηση σε comfort αλλά και πιο elevated πιάτα, όπως στον σολομό «meuniere», με καλοκαιρινά χόρτα, ψητά topinambur και σάλτσα από καμένο βούτυρο, με λεμόνι και κάπαρη ή στο τρυφερό λαβράκι, με κρέμα μπρόκολου, σαλάτα tabbouleh με κους-κους και ψητό λεμόνι.

    Στα της μπάρας, ο Λυκούργος Χριστοθανόπουλος είναι ένας barman-μύστης από τους αστέρες της γενιάς του, με πολλούς άσσους στο μανίκι και βαθειά γνώση της τέχνης του. Το διαπιστώνεις στο Porn Star Martini Tribute που ξεδιπλώνει μια ωραία sweet and sour χάρη με κοφτερή δροσιά, αναβαθμισμένο από την κλασική συνταγή του με το cordial κρασιού. Εξίσου υπέροχο signature, το Umami Paloma, στο οποίο διαπρέπει η τεχνική κι η στιβαρή εκτέλεση. Περιέχει Patron Silver, Mezcal, καψαλισμένο Pink Grapefruit, πατζάρι και σόδα τομάτας, κι είναι μια αποκάλυψη.

    Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα. Το καταπράσινο αυτό concept που δίνει λύσεις για όλες τις ώρες της ημέρας και στηρίζει εμπράκτως την αειφορία μέσα από δράσεις όπως η χρήση εποχιακών, τοπικών προϊόντων, η αξιοποίηση μέχρι και του τελευταίου υλικού με ήθος, η μείωση χρήσης πάγου, κ.α., έχει κάτι για όλες τις ζώνες της ημέρας και για κάθε γούστο ή επιθυμία της στιγμής. Για τον πιο γλυκό επίλογο, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό με φράουλα, σαντιγί λευκής σοκολάτας, lime, sorbet φράουλας και μπισκότο από κόκκινα βατόμουρα.

    Hide & Seek
    Λεωφ. Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, τηλ. 2106776747
    www.hideandseek.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

    Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot