spot_img
More

    Φέτος το καλοκαίρι, στο Monroe θα βρεις την οινική σου όαση με θέα το ηλιοβασίλεμα

    Για τον Λουιζίδη στη Βουλιαγμένη δεν χρειάζονται συστάσεις: Με μια ιστορία άνω των 60 χρόνων, και όντας λίγα βήματα από τη θάλασσα, το εμβληματικό εστιατόριο των νοτίων έχει σερβίρει κόσμο και κοσμάκη, από τους πρώτους κατοίκους και χτίστες της περιοχής, μέχρι διασημότητες και διεθνείς αστέρες, πάντα με πίστη στην παράδοση και τις καλύτερες πρώτες ύλες. 

    Η τρίτη γενιά που βρίσκεται στο τιμόνι του – και συγκεκριμένα ο χαρισματικός και προσηνής chef Χρήστος Λουιζίδης – δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ο ίδιος αναπιάνει το μενού, ο ίδιος αξιοποιεί το πλούσιο γαστρονομικό του background στον Λουιζίδη, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στην κουζίνα του. Όντας νέος, δημιουργικός και με φρέσκιες ιδέες, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον επάνω όροφο του εστιατορίου, στήνοντας μόλις τον περασμένο μήνα ένα project που θα συζητηθεί. 

    Και το όνομα αυτού Monroe, μια cave à manger που περίμενε με ανυπομονησία ο hip νότος. Με οροφή που ανοίγει, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα στον αττικό ουρανό, με design που γαληνεύει το νου και προσφέρει την απαραίτητη απόδραση από την φορτωμένη καθημερινότητα, το Monroe ήδη εξελίσσεται στην όαση του λάτρη του κρασιού, με το πλεονέκτημα της συνοδείας υπέροχων πιάτων που σετάρουν ιδανικά με αυτό. 

    Η λίστα του έχει την πυξίδα στραμμένη στον ελληνικό κυρίως αμπελώνα, με 50+ μέχρι στιγμής ετικέτες, τις οποίες ο ιδιοκτήτης του φιλοδοξεί να ανανεώνει συχνά-πυκνά για να κρατάει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του ακονισμένο. Αρκετές από αυτές μπορεί κάποιος να τις απολαύσει και by the glass, ενώ σερβίρει και cocktails και premium ποτά – σύντομα και signatures, αφού βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

    Στα του φαγητού, εδώ θα ανακαλύψεις όσα περίμενες και προσδοκούσες από τους ανθρώπους που σου έχουν προσφέρει τόσα χρόνια τα καλύτερα: κρέατα σε premium κοπές, όπως tagliata από κρέας picanha, ωραιότατη pinsa με ζυμάρι αργής ωρίμανσης και ωραίους συνδυασμούς υλικών, μπρουσκέτες, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών από εγχώριους μικροπαραγωγούς, εξαιρετικό χειροποίητο cordon bleu με πάστα τρούφας.

    Κάθε μέρα όλα έτοιμα, όπως τα σκηνοθετεί το τοπίο, για ένα γαλήνιο απογευματόβραδο από τις 18.00, με ωραίο κρασί κι ακόμα πιο ωραίο φαγητό, το κοινό λίγο σοφιστικέ, ανεπιτήδευτο, αρκετά γκουρμέ, ξέρει να επιλέγει την άνεσή του. Κι η εποχή που αναζητούσαμε ένα καλό wine bar στη Βουλιαγμένη ως μια νέα χαραυγή στη μονοτονία του all day έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 

    Monroe Wine Bar (by Louizidis)
    Ιάσωνος 20, Βουλιαγμένη, τηλ. 6947888600
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    4 αθηναϊκές pubs για να γιορτάσεις την St Patrick’s day όπως της αξίζει

    Η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου (Ιρλανδικά: Lá Fhéile Pádraig, «Η Ημέρα της Εορτής του Πατρικίου»), είναι μια πολιτιστική και...

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot