spot_img
More

    EΝΑBags: Το απόλυτο customization μιας σπορ/ποδηλατικής τσάντας 

    Τα άπαντα του ποδηλατικού gear, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου

    Εγκάρδιος, ακομπλεξάριστος, επικοινωνιακός, του μιλάς και αισθάνεσαι ότι τον ξέρεις χρόνια. Στο ανοιχτό εργαστήρι του στην Κυψέλη, όλα μοιάζουν με ατελιέ της Καλών Τεχνών: ραπτομηχανές, αδιάβροχα υφάσματα, κλωστές, χρώματα, υφές, μπλέκονται με ποδήλατα, φωτογραφίες από ποδηλατικές εκδρομές και ποδηλατικά gear όπως θερμός, μπουλονόκλειδα και τροχoί. Ο Γιάννος Βαφείδης, ιδρυτής και ψυχή της EΝΑΒags δεν είναι άλλος ένας δημιουργικός άνθρωπος – είναι αυτό που ονειρευόμαστε να γίνει το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας. 

    «Δεν είχα καμία επαφή με το αντικείμενο, η δουλειά μου ήταν ο φωτισμός events και συναυλιών. Ζούσαμε με την κοπέλα μου στο Βέλγιο, ήμουνα στην ομάδα του Tomorrowland, έκανα gigs σε fashion shows, παράλληλα off-season εργαζόμουν σε ένα απίστευτο ποδηλατάδικο στο κέντρο της πόλης. Μετά ήρθε η καραντίνα, όλοι κλειστήκαμε μέσα, τα events σταματήσανε παγκοσμίως. Εκείνη την περίοδο αγόρασα μια ραπτομηχανή για να έχω κάτι να περνάω τον χρόνο μου εποικοδομητικά. Ξεκίνησα ράβοντας μάσκες και καπέλα, μέχρι που έφτιαξα μια τσάντα για το ποδήλατό μου. Ε, the rest is history που λένε, φίλοι μου είδανε την τσάντα και μου ζητούσαν να φτιάξω μία και για εκείνους, σιγά-σιγά όλο αυτό άρχισε να διαδίδεται και να μου αρέσει κι εμένα όλο και περισσότερο, να το ψάχνω όλο και περισσότερο», μου λέει. 

    Μετά από ένα πέρασμα σε δικό του χώρο – σ’ένα κτίριο που στέγαζε startups στο Βέλγιο – ήρθε η επιστροφή στην Ελλάδα. Το brand είχε ήδη παρουσία online, το community των ποδηλατών το είχε αγκαλιάσει. «Δεν τέθηκε θέμα να σταματήσω, το brand είχε ήδη κλείσει τον πρώτο του χρόνο». Σήμερα, η ΕnaBags είναι ο παράδεισος της custom ποδηλατικής τσάντας, του backpack και της μπανάνας που ξαναβιώνει μια δεύτερη αναγέννηση. Εδώ δεν αγοράζεις γραμμή παραγωγής – έρχεσαι, βλέπεις τα πατρόν και τα υφάσματα, συζητάς τις ανάγκες σου και επιλέγεις από τα «best of» των outdoor υφασμάτων, τα γερμανικά Cordura, αμερικανικά eco pack, ιταλικά πλαστικά, που μπορείς να «τοποθετήσεις» στο πλαίσιο, στις λεπτομέρειες, στη φόδρα, στις εσωτερικές τσέπες, με αφρό για την κάμερα ή το λάπτοπ σου, κ.ο.κ.

    Η τσάντα των ονείρων σου παράγεται κατά παραγγελία, δίπλα σε αυτήν όμως, σαν σφιχτή αγκαλιά θα βρεις κι όλα αυτά τα initiatives για εκδρομές, ποδηλατικές εξορμήσεις, σεμινάρια πάνω στη μηχανολογία του ποδηλάτου, πρώτες βοήθειες. Η ENABags χτίζει τριγύρω της ένα ζωηρό community ανθρώπων που αγαπούν το ποδήλατό τους, είτε αυτό είναι κούρσας, είτε σπαστό. Με την μπροστινή, πλαισίου ή και σέλας τσάντα που θα κάνει την καθημερινότητα ή την εκδρομή τους πιο λειτουργική και πιο πρακτική. 

    Πέρυσι συμμετείχε στο Athens Bike Festival που διοργανώθηκε στο Αμαξοστάσιο, τη μεγαλύτερη και μοναδική ποδηλατική έκθεση στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και ελπιδοφόρα για τον κλάδο στην χώρα μας. Ο Γιάννος όμως εξυπηρετεί και επισκέπτες από κάθε μεριά του κόσμου που περνάνε με το ποδήλατό τους από την Αθήνα. «Μπορεί να χρειάζονται service, κάποια έξτρα τσάντα, κάποιο αξεσουάρ. Έρχονται, αράζουνε, τα λέμε, είναι πολύ όμορφα.»

    Μιλάει με πάθος γι’αυτό που κάνει. Είναι ευλογία να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά σε κάτι που αγαπάς, σκέφτομαι. Βλέπω το σακίδιο πλάτης του στη γωνία του πάγκου εργασίας του: Μαύρο, με μπλε λεπτομέρειες εξωτερικά κι ένα υπέροχο, έντονο, φωσφοριζέ κίτρινο στη φόδρα. «Ουαου!» αναφωνώ, και αρχίζουμε να συζητάμε για το καινούργιο λάπτοπ που αγόρασα και που δεν χωράει σε κανένα μου backpack. «Το δικό μας χωράει άνετα ένα λάπτοπ 15», μου λέει με καμάρι και I’m sold. 

     photo by Matt Bartek

    Παράλληλα, έξω από το μαγαζί χαζεύω ένα ποδήλατο Omnium. Πρόκειται για το SUV των ποδηλάτων, ένα Δανέζικο cargo bike, σε 3 μεγέθη, μπορείς να κάνεις όλες τις δουλειές σου με αυτό, αφού έχει μια τεράστια σχάρα για να τοποθετήσεις και να κουβαλήσεις το οτιδήποτε. «Είμαστε οι πρώτοι Έλληνες αντιπρόσωποι», μου λέει και το απαντάω γελώντας «Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα!» 

    ENABags
    Ευδοκίας 7, Κυψέλη, τηλ. 6973520791
    enabags.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Christmas in Athens: 21 απολαυστικές προτάσεις για έξοδο, φαγητό, ποτό & γλυκό

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot