spot_img
More

    Μεταξύ μας: Η χαρά του μεζέ σε ωραίο περιβάλλον, στη Νέα Φιλαδέλφεια

    Είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε από την αρχή ότι τα καλά πράγματα δεν πρέπει να μένουν μεταξύ μας. Πρέπει να διαλαλούνται και στο τελευταίο αυτί – και στην προκειμένη και στον τελευταίο πεινασμένο, λάτρη του καλού μεζέ.

    Μία από αυτές τις περιπτώσεις που αξίζουν τέτοιας τυμπανοκρουσίας, είναι και το ομώνυμο μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που την τελευταία πενταετία κάνει όμορφο χαμό, χωρίς να κάτσει να το φιλοσοφήσει και να το θεωρητικοποιήσει, μόνο με ωραία πιάτα σε κρεατικά και θαλασσινά κι ακόμα πιο ωραία, φιλόξενη διάθεση.

    Χρωματιστό και κουκλίστικο, το «Μεταξύ μας» δεν είναι άλλο ένα μεζεδοπωλείο όπως το έχεις καταγεγραμμένο στο συνειδητό και το ασυνείδητο σου: πουθενά αλλού δε θα φας τέτοια ντολμαδάκια – πραγματικό κέντημα – τυλιγμένα στο χέρι μέσα σε τρυφερά αμπελόφυλλα πρώιμης συγκομιδής.

    Μανιτάρι γεμιστό, ζουμερό σαν φιλί, κεφτεδάκια μαμαδίσια, με όλη τη φροντίδα ενός ποιοτικού κιμά, πλασμένα με μεράκι. Το μπριζολάκι προβατίνας δε, είναι καλοψημένο και πεντανόστιμο, εκεί που θα το παραγγείλεις, παραγγέλνεις άλλη μια γύρα.

    Ειδικής μνείας αξίζει και διαχρονικά το κριθαρότο του: υπέροχα χυλωμένο, με έναν φανταστικό ζωμό, αναδεικνύεται με λίγο τυράκι από πάνω, τα κεμπάπ του, οι ποικιλίες κρεατικών, πληθωρικές, χορταστικές, η χαρά της ομήγυρης, όπως και οι τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες, που σερβίρονται με σως γιαουρτιού. Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσεις με το αλφαβητάρι του τσίπουρου – με 25(!) ετικέτες – πολύ ωραίο κρασί, ούζο από την Ικαρία μέχρι τη Σάμο, ένα ταξίδι στην Ελλάδα. 

    Για τον πιο γλυκό φινάλε, κρατήστε χώρο για τον σπιτικό χαλβά, τη δροσερή λεμονόπιτα και ένα σφηνάκι μαστίχας.

    Μεταξύ μας
    Ν, Τρυπιά 56, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102585106
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ιστορικά και σύγχρονα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που ανεβάζουν στροφές στην γλυκιά απόλαυση

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot