spot_img
More

    Η Local Pub στο Χαλάνδρι, μια καθαρόαιμη ελληνική μπυραρία

    Σε ένα ανέμπνευστο τοπίο που βούλιαζε μέσα στην απαισιοδοξία και χόρευε πεντοζάλη δίπλα στο πορτρέτο του Ξυλούρη, το 2010 ο Φώτης Αναστασίου έπαιρνε την απόφαση να δημιουργήσει έναν εντελώς ανατρεπτικό χώρο – μια pub – σ’ένα εντελώς ανατρεπτικό σημείο, μακριά από τις «πιάτσες» του Χαλανδρίου. Έχοντας μυηθεί για χρόνια στα μυστικά του ζύθου, κι έχοντας περάσει από σημαντικά πόστα που του πρόσφεραν εμπειρία και ευφυία, ταξίδεψε στους ευρωπαϊκούς ναούς της μπύρας, ήπιε, δοκίμασε, είδε, και συνειδητοποίησε το πόσο «πίσω» ήταν η πόλη στο μέτωπο της ποιοτικής ζυθοποσίας.

    Όταν άνοιξε – κι έκτοτε – έχει συμπεριληφθεί στα 21 καλύτερα beer bars του κόσμου σύμφωνα με το Thrillist, αλλά και βραβευθεί από το αμερικάνικο site RateBeer. Γιατί δεν επαναπαύεται ποτέ και τρέχει πολύ για την μπύρα, σε γευσιγνωσίες, σεμινάρια, συνέδρια, γιατί δεν επιτρέπει το κάπνισμα – έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις ένα άρωμα και μια επίγευση όπως την προόριζε ο παραγωγός μιας μπύρας – γιατί έχει χτίσει κοινότητα από ανθρώπους που εδώ έχουν βρει την ανάπαυλα από την καθημερινότητα μαζί με όλες τις αρετές της draft και της φιάλης. Ασφαλώς έχει κάνει και εμβληματικές συνεργασίες.

    Εδώ τίποτα στην ατμόσφαιρα δεν είναι στημένο, το ξύλο χαϊδεύει τους τοίχους και τη μπάρα όπως ακριβώς στο Δουβλίνο ή το Λονδίνο, η εξυπηρέτηση είναι self service, τα ποτήρια του ενός pint, οι μουσικές από ska, punk και heavy metal, έως bluegrass, jazz και soul, σε ντεσιμπέλ που σου επιτρέπουν να συνομιλήσεις και να χαλαρώσεις πίνοντας τη μπύρα που κουμπώνει στη διάθεσή σου. Στις «βρύσες» του ρέουν 21 διαφορετικά βαρέλια που συνεχώς αλλάζουν, γι’ αυτό και δεν θα βρεις κατάλογο, καθώς και 70+ ετικέτες στα ψυγεία με προέλευση από Ευρώπη, Αγγλία, Η.Π.Α., αλλά και ελληνικές μικροζυθοποιίες.

    Δίπλα ακριβώς από την Pub, θα βρεις το μικροζυθοποιείο του Φώτη, όπου κυριολεκτικά θα γευτείς ότι πιο φρέσκο μπορεί να πιει κανείς σε μπύρα. Η Ζυθοποιία Αναστασίου είναι και επίσημα η μικρότερη ζυθοποιία (από άποψη όγκου παραγωγής) στην Ελλάδα, μία από τις ελάχιστες στην Αττική και η μοναδική στα βόρεια προάστια, παράγοντας γνήσιο τοπικό ζύθο.

    Η ιδιαιτερότητα στις συνταγές της ζυθοποιίας Αναστασίου είναι ότι ακριβώς λόγω του μικρού όγκου παραγωγής και των φρέσκων πρώτων υλών (βύνες, λυκίσκοι) που χρησιμοποιούνται, είναι ότι πιο φρέσκο μπορεί κανείς να γευτεί από την παραγωγή στην κατανάλωση. Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες συνταγές φτάνουν κάθε φορά άμεσα στο φανατικό κοινό τους, χωρίς να έχουν υποστεί φιλτράρισμα και παστερίωση. 100% φρέσκος ζύθος, κυριολεκτικά άρτι αφιχθείς από την παραγωγή!

    Το στόμα ενός απολύτως ευτυχισμένου ανθρώπου είναι γεμάτο με μπύρα είχε πει κάποιος, κάπου, κάποτε. Στη Local Pub, η συνθήκη αυτή ισχύει περισσότερο από ποτέ και πουθενά. Μη χάσεις το ερχόμενο τριήμερο αφιερωμένο στο St. Patricks Day, θα γίνει (ζυθικός) χαμός!

    The Local Pub
    Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Νέα Σμύρνη: Μια όαση μεταξύ κέντρου και παραλιακής με πλήθος προτάσεων για φαγητό και ποτό

    Κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά συγχρόνως μια ανάσα από την παραλιακή, η Νέα Σμύρνη ήταν πάντοτε ένας δήμος...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot