spot_imgspot_imgspot_img

Η Local Pub στο Χαλάνδρι, μια καθαρόαιμη ελληνική μπυραρία

Σε ένα ανέμπνευστο τοπίο που βούλιαζε μέσα στην απαισιοδοξία και χόρευε πεντοζάλη δίπλα στο πορτρέτο του Ξυλούρη, το 2010 ο Φώτης Αναστασίου έπαιρνε την απόφαση να δημιουργήσει έναν εντελώς ανατρεπτικό χώρο – μια pub – σ’ένα εντελώς ανατρεπτικό σημείο, μακριά από τις «πιάτσες» του Χαλανδρίου. Έχοντας μυηθεί για χρόνια στα μυστικά του ζύθου, κι έχοντας περάσει από σημαντικά πόστα που του πρόσφεραν εμπειρία και ευφυία, ταξίδεψε στους ευρωπαϊκούς ναούς της μπύρας, ήπιε, δοκίμασε, είδε, και συνειδητοποίησε το πόσο «πίσω» ήταν η πόλη στο μέτωπο της ποιοτικής ζυθοποσίας.

Όταν άνοιξε – κι έκτοτε – έχει συμπεριληφθεί στα 21 καλύτερα beer bars του κόσμου σύμφωνα με το Thrillist, αλλά και βραβευθεί από το αμερικάνικο site RateBeer. Γιατί δεν επαναπαύεται ποτέ και τρέχει πολύ για την μπύρα, σε γευσιγνωσίες, σεμινάρια, συνέδρια, γιατί δεν επιτρέπει το κάπνισμα – έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις ένα άρωμα και μια επίγευση όπως την προόριζε ο παραγωγός μιας μπύρας – γιατί έχει χτίσει κοινότητα από ανθρώπους που εδώ έχουν βρει την ανάπαυλα από την καθημερινότητα μαζί με όλες τις αρετές της draft και της φιάλης. Ασφαλώς έχει κάνει και εμβληματικές συνεργασίες.

Εδώ τίποτα στην ατμόσφαιρα δεν είναι στημένο, το ξύλο χαϊδεύει τους τοίχους και τη μπάρα όπως ακριβώς στο Δουβλίνο ή το Λονδίνο, η εξυπηρέτηση είναι self service, τα ποτήρια του ενός pint, οι μουσικές από ska, punk και heavy metal, έως bluegrass, jazz και soul, σε ντεσιμπέλ που σου επιτρέπουν να συνομιλήσεις και να χαλαρώσεις πίνοντας τη μπύρα που κουμπώνει στη διάθεσή σου. Στις «βρύσες» του ρέουν 21 διαφορετικά βαρέλια που συνεχώς αλλάζουν, γι’ αυτό και δεν θα βρεις κατάλογο, καθώς και 70+ ετικέτες στα ψυγεία με προέλευση από Ευρώπη, Αγγλία, Η.Π.Α., αλλά και ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Δίπλα ακριβώς από την Pub, θα βρεις το μικροζυθοποιείο του Φώτη, όπου κυριολεκτικά θα γευτείς ότι πιο φρέσκο μπορεί να πιει κανείς σε μπύρα. Η Ζυθοποιία Αναστασίου είναι και επίσημα η μικρότερη ζυθοποιία (από άποψη όγκου παραγωγής) στην Ελλάδα, μία από τις ελάχιστες στην Αττική και η μοναδική στα βόρεια προάστια, παράγοντας γνήσιο τοπικό ζύθο.

Η ιδιαιτερότητα στις συνταγές της ζυθοποιίας Αναστασίου είναι ότι ακριβώς λόγω του μικρού όγκου παραγωγής και των φρέσκων πρώτων υλών (βύνες, λυκίσκοι) που χρησιμοποιούνται, είναι ότι πιο φρέσκο μπορεί κανείς να γευτεί από την παραγωγή στην κατανάλωση. Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες συνταγές φτάνουν κάθε φορά άμεσα στο φανατικό κοινό τους, χωρίς να έχουν υποστεί φιλτράρισμα και παστερίωση. 100% φρέσκος ζύθος, κυριολεκτικά άρτι αφιχθείς από την παραγωγή!

Το στόμα ενός απολύτως ευτυχισμένου ανθρώπου είναι γεμάτο με μπύρα είχε πει κάποιος, κάπου, κάποτε. Στη Local Pub, η συνθήκη αυτή ισχύει περισσότερο από ποτέ και πουθενά. Μη χάσεις το ερχόμενο τριήμερο αφιερωμένο στο St. Patricks Day, θα γίνει (ζυθικός) χαμός!

The Local Pub
Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι
Facebook | Instagram

Επικαιρότητα

Διάβασε επίσης

Cafeistas: H νέα, πρωτότυπη και πρακτική συσκευασία καφέδων tin can 250g 

Το τοπίο του καφέ στην Ελλάδα μονίμως ανανεώνεται, αναβαθμίζεται, εξελίσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους κι από το μεσοδιάστημα αφαλάτωσης...

Στέγη: Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ σε 4 καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Στη Στέγη, η συμπερίληψη, η προσβασιμότητα και η ισότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του οικοσυστήματός της. Και φέτος, ως ενεργό μέλος...

Ισραήλ και Λίβανος συμφώνησαν για κατάπαυση πυρός

Μιλώντας από τον Rose Garden του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι έχει «καλά νέα»...

Κεραμεικός: Συνελήφθη 65χρονος για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 27χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στις 24 Νοεμβρίου ένας 65χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για...

Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας: Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε και/ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως τα cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικοί αναγνωριστικοί και προσαρμοσμένες πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφήμισης και περιεχομένου, έρευνα ακροατηρίου και ανάπτυξη υπηρεσιών. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://50.87.249.193/~athensh3.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you have an account and you log in to this site, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings