spot_img
More

    Oinoverse: Το οινικό σύμπαν της Φοίβης Πετρούλια

    Το Oinoverse #AWineOdyssey είναι ένα ανεξάρτητο ελληνικό brand που δημιουργήθηκε με όραμα να συνδυάσει την αγάπη για τον Οίνο & την Τέχνη! Εμείς βρήκαμε την πολυσχιδή δημιουργό του συγκεκριμένου concept, την Φοίβη Πετρούλια η οποία μοιράζεται μαζί μας το όραμα της για αυτό αλλά και πολυάριθμες ακόμη πληροφορίες συστήνοντάς μας με τον καλύτερο τρόπο το Oinoverse, λύνοντας κάθε μας απορία!!!

    1) Πες µας λίγα λόγια για εσένα και ποιο ήταν το έναυσµα για τη δηµιουργία του Oinoverse

    Είµαι η Φοίβη Πετρούλια Guerrera, γεννήθηκα µια ηλιόλουστη Δευτέρα του Μαΐου στη Ρόδο και αγαπώ να τραγουδάω, να φωτογραφίζω και να δοκιµάζω κρασιά! Έχω πτυχίο και µεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική και µέχρι πρόσφατα δούλευα σαν µηχανικός. To Oinoverse, αυτό το παράλληλο σύµπαν που µοναδικό του συστατικό είναι η αγάπη για το κρασί, δηµιουργήθηκε όταν άφησα την πρωινή δουλειά και αποφάσισα να αφιερώσω χρόνο στις δυο µεγάλες µου αγάπες, την τέχνη και το κρασί. Ξεκίνησα τις σπουδές µου στο κρασί (WSPC) και κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, αφιερώνοντας πολλές ώρες στο διάβασµα και έχοντας µπροστά µου όλη αυτή την πληροφορία, ξεκίνησα να σκιτσάρω και να γράφω λογοπαίγνια σχετικά µε οινοποιήσιµες ποικιλίες σταφυλιού. Έψαχνα ένα τρόπο να συνδυάσω την τέχνη µε το κρασί και παράλληλα έψαχνα ρούχα µε σχετική θεµατική που να είναι πρωτότυπα, έξυπνα και κοµψά και εκεί διαπίστωσα το κενό που υπήρχε στην αγορά. Ένα χρόνο αργότερα το χόµπι είχε γίνει σπουδές, οι σπουδές γνώση και η γνώση αυτή είχε οδηγήσει στην ιδέα του Oinoverse, ένα “everything Wine” σύµπαν που σκοπό έχει να µας βοηθήσει να δηµιουργήσουµε µια βαθύτερη σχέση µε το κρασί και τις πολλαπλές διαστάσεις του.

    2) Υπήρξε τροχοπέδη στην µετουσίωση του concept που εµπνεύστηκες στο ξεκίνηµα του;

    Το Oinoverse είναι ένα ανεξάρτητο ελληνικό brand που γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, αντιµετωπίζει προβλήµατα όπως οι περισσότερες µικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και δεν έχει δείξει ακόµη στο κοινό το εύρος της δυναµικής του. Η αλήθεια είναι ότι πριν ξεκινήσω είχα πολύ φόβο και άγχος, αλλά είχα ακόµη περισσότερο ενθουσιασµό και κίνητρο, γεγονός που µε βοήθησε (και συνεχίζει να µε βοηθάει) να ξεπερνάω τυχόν εµπόδια που παρουσιάζονται. Έχω σταθεί πολύ τυχερή έως τώρα µε τις συνεργασίες µου, γνωρίζω εξαιρετικά ταλαντούχους ανθρώπους και δηµιουργούµε ουσιώδεις και δυνατές σχέσεις. Έχω διαπιστώσει ότι ενώ πάντα θα συναντάµε δυσκολίες, όταν λειτουργούµε µε συνέπεια (απέναντι στον εαυτό µας) και επιµονή, κατορθώνουµε πράγµατα που ούτε φανταζόµασταν. Το motto µου εδώ και χρόνια είναι “Never give up, its always too soon to give up”.

    3) Φοίβη τι είναι για εσένα το κρασί και τι αποκοµίζει κανείς µέσα από κάθε ταξίδι οινογευσίας;

    Αντιλαµβάνοµαι πλέον το κρασί σαν αυτό που όντως είναι: ένας ζωντανός οργανισµός µε ιστορία δεκάδων χιλιάδων χρόνων, άρρηκτα συνδεδεµένη µε την πορεία του ανθρώπινου πολιτισµού, της θρησκείας, της οικονοµίας, της αµπελουργίας και οινολογίας και φυσικά της κοινωνικής ζωής. Όταν δοκιµάζω κρασιά, κάνω εικόνα το αµπελοτόπι από το οποίο προέρχεται η ποικιλία, σκέφτοµαι αν είχε βροχές ή ηλιοφάνεια στην περιοχή που µεγάλωσαν αυτά τα σταφύλια που τελικά κατέληξαν στο ποτήρι µου, σκέφτοµαι πόσα χέρια εργάστηκαν ώστε να φθάσει στα δικά µου. Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να εκτιµάς αυτό που δοκιµάζεις.

    4) Πως επέλεξες τα συγκεκριµένα σχέδια και προϊόντα που διατίθενται και που µπορεί κανείς να τα παραγγείλει και να τα βρει;

    Εµπνέοµαι καθηµερινά από όσα βλέπω, διαβάζω και ακούω γύρω µου. Από τους ανθρώπους, την τέχνη, την ιστορία και την εξέλιξη του κρασιού τη σχέση αµπελιού και ανθρώπου και τη µαγική διαδικασία της µετουσίωσης του σταφυλιού σε κρασί. Τα σχέδια είναι αποτέλεσµα µιας οµαδικής διαδικασίας παρουσίασης δηµιουργικών σκέψεων ώστε να δηµιουργηθεί µια πρωτότυπη ιδέα και γίνεται ανάµεσα σε εµένα και τους εκάστοτε καλλιτέχνες που αναλαµβάνουν την υλοποίηση της κάθε ιδέας. Οι παραγγελίες έως τώρα γίνονται στο λογαριασµό µας στο instagram και στο Facebook και ήδη από χθες online από το e-shop µας!

    5) Είστε ανοιχτοί σε custom made παραγγελίες και για αλλά προϊόντα πέραν αυτών που ήδη έχετε;

    Φυσικά! Οι custom made παραγγελίες για οινοποιεία, wine bars, κάβες και άλλα καταστήµατα, είναι ένα από τα βασικά τµήµατα της δουλειάς µας! Ακούµε µε µεγάλο ενθουσιασµό τις ανάγκες των ανθρώπων στο χώρο του κρασιού, που αναγνωρίζουν την καινοτοµία της ιδέας µας και βρίσκουν τρόπους να την εντάξουν στην επιχείρησή τους. Έχουµε ήδη ξεκινήσει κάποιες τέτοιες συνεργασίες που θα τις δείτε πολύ σύντοµα!

    6) Θα σε ενδιέφεραν ενδεχόµενες συνεργασίες µε καλλιτέχνες; Έχεις ήδη προβεί σε κάποια τέτοια συνεργασία που θα ήθελες να µοιραστείς µαζί µας;

    Το Oinoverse είναι βασισµένο στις συνεργασίες του µε καλλιτέχνες από όλο τον κόσµο. Τα σχέδια και τις ιδέες που εµπνέοµαι τα συζητάω και τα δουλεύουµε µε γραφίστες που αγαπώ πολύ τη δουλειά τους και µέσα από αυτή την πρόκληση διαµορφώνονται σχέδια πρωτότυπα, µε βάθος, ευαισθησία και αγάπη για το κρασί. Στο website θα υπάρχει open call για καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν και να δηµιουργήσουν για το Oinoverse! Είµαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και λατρεύουµε να συνεργαζόµαστε µε καλλιτέχνες όλων των ειδών.

    7) Ποια τα µελλοντικά σχέδια για το συγκεκριµένο πρωτοπόρο concept; Που οραµατίζεσαι ιδανικά να το φτάσεις;

    Sky is the limit! Έχουµε δηµιουργήσει ένα αισιόδοξο και ρεαλιστικό επιχειρηµατικό πλάνο για το Oinoverse που συµπεριλαµβάνει wine tours, wine tastings, εκδηλώσεις για το κρασί και άλλα experiences που είναι πολλά υποσχόµενα ΑΛΛΑ δεν θα αποκαλύψουµε ακόµη 🙂 ! Κρατήστε το hashtag που έχουµε δηµιουργήσει #oinoverseitseverywhere 😉

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ,...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά....

    Vault: Παλιότερα αφιερώματα

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο...

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με...

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή...