spot_img
More

    Για παγωτό με άρωμα παράδοσης στο ζαχαροπλαστείο Σιντριβάνι στην Νέα Φιλαδέλφεια

    Όσοι ζήσαμε την έννοια της παλιάς γειτονιάς, σίγουρα έχουμε μέσα μας αποτυπωμένες τις εικόνες, τις μυρωδιές και τους ήχους της, τη φωτεινότητα και την ανέμελη διάθεση που σου προσφέρει καθετί αγνό και αυθεντικό. Ακόμα και σήμερα, κάποιες μικρές γωνίες στη σύγχρονη πόλη μεταφέρουν εκείνη την αύρα που μαρτυρά την ομορφιά του τότε, στο σήμερα. Η περιοχή της Φιλαδέλφειας, είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις που διατηρεί κατά μεγάλο ποσοστό τον μικρασιάτικο χαρακτήρα της και αυτό το συναντάς όχι μόνο στις ωραίες γειτονιές με τα χαμηλά κτίρια, αλλά ακόμα και στις γεύσεις που μπορεί να ανακαλύψεις σε μια σου περιπλάνηση. 

    Αν η αναζήτηση σου περιλαμβάνει νοσταλγικό γλυκό αλλά και γνήσιο παγωτό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συστάσεις θα αφορούν το ζαχαροπλαστείο Σιντριβάνι, στη συμβολή των οδών Μαραθώνος και Ειρήνης 4. Ιστορικός χώρος που μετρά αισίως 40 χρόνια πορείας, το Σιντριβάνι είναι το κλασσικό σημείο αναφοράς για γλυκές αποδράσεις και παγωτό που μοσχοβολά αγνή παράδοση.

    Τα τραπεζάκια του φιλοξενούν γλυκά ραντεβού με υπέροχες, ολόφρεσκες πάστες και γλυκάκια, προφιτερόλ και ότι παραδοσιακό ζητάει η όρεξή σου, αλλά ομολογουμένως ο έρωτας έρχεται με το πολυφημισμένο εκμέκ παγωτό του. Βάση από άριστα σιροπιασμένο εκμεκ, γαρνιρισμένο με το πιο λαχταριστό και αρωματικό καϊμάκι και από πάνω σαφώς, σιρόπι βύσσινο και τριμμένα αμύγδαλα , αποτελούν αυτό το αριστούργημα, εικόνας, αρώματος και γεύσης.

    Θρυλικό, έτσι και αλλιώς για το παγωτό του το Σιντριβάνι παρασκευάζει αριστοτεχνικά, μαστιχωτό καϊμάκι-φόρο τιμής στην παράδοση της Ανατολής, με μαχλέπι και μαστίχα που σου δημιουργεί μια έκσταση όλων των αισθήσεων. Κάθε γεύση από τις υπόλοιπες επιλογές, έχει το δικό της γευστικό ταπεραμέντο, που αποτυπώνει άρτια στο τελικό αποτέλεσμα, όλα τα αγνά υλικά που εμπεριέχει. Φρέσκα φρούτα, γάλα πρόβειο και αγελαδινό ημέρας, φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί συγκεράζονται αρμονικά σε ένα τελικό αποτέλεσμα  με μοναδική υφή και πήξη, εκπληκτικές γεύσεις, ελάχιστη χημεία και περιορισμένο χρόνο ζωής από τη στιγμή της παραγωγής του. 

    Ο καταλληλότερος προορισμός για να προμηθευτείς το πιο νόστιμο δώρο για μια επίσκεψη αλλά και μια αγαπησίαρικη στιγμή, συγχρόνως σημείο ορόσημο για τη Νεά Φιλαδέλφεια, το Σιντριβάνι φροντίζει να απολαύσεις στο έπακρο τα πάντα! Γεμάτο καθημερινά με τους πιστούς της ποιοτικής παράδοσης, είναι το ιδανικό σημείο να απολαύσεις την περατζάδα με συντροφιά την ατόφια γλυκύτητα των αγνών δημιουργιών του, αλλά και η καλύτερη επιλογή για να γιορτάσεις κάθε σου σημαντική στιγμή καθώς στο  χώρο διοργανώνονται οι καλύτερες κοινωνικές εκδηλώσεις, με σεβασμό και περίσσια  προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να μένουν αξέχαστες!  

    Ζαχαροπλαστείο Συντριβάνι
    Μαραθώνος & Ειρήνης 4, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 2102518152
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    8 εστιατόρια στην Αθήνα που μιλούν… άπταιστα ιταλικά (+8 iconic πιάτα από 8 περιοχές της Ιταλίας)

    Όταν ακούς για ιταλική κουζίνα, ο νους σου κατευθείαν πηγαίνει σε πλούσιες μακαρονάδες και πίτσες. Και όχι άδικα, αφού...

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot