spot_img
More

    Cho Cho San: Ένα fusion σενάριο με υψηλό γαστρονομικό προφίλ στη Δροσιά

    Στην Ιαπωνική γλώσσα υπάρχει μια λέξη που περικλείει όλη την εμπειρία στο Cho Cho San: λέγεται ukiyo [u-key-yo] και σημαίνει να ζεις την στιγμή, τις απολαύσεις της ζωής, απαλλαγμένος από κάθε προβληματισμό. Και πράγματι, στο asian εστιατόριο της Δροσιάς εκτυλίσσεται μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, με ένα διευρυμένο μενού με πιάτα κλασικά και πειραγμένα τόσο-όσο, κι ένα περιβάλλον που δημιουργεί ένα νοητό μονοπάτι στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, που θα σε βάλουν κατευθείαν στο πιο zen γαστρονομικό mood.  

    Το Cho Cho San, «παιδί» της Αθανασίας Τσουκνίδα, με το ασυνήθιστο όνομα, εμπνευσμένο από την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι, και την ομώνυμη ηρωίδα ευρέως γνωστή ως Μαντάμ Μπάτερφλαϊ. Ψηλοτάβανο, μ’έναν χώρο που περιτριγυρίζεται από γυάλινες επιφάνειες οι οποίες εκμεταλλεύονται το φυσικό φως – συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό του αγαπημένου μας προαστίου – το Cho Cho San δημιουργεί ένα σκηνικό προσιτής πολυτέλειας, με «νότες» Άπω Ανατολής και αναπαυτικές πολυθρόνες, bamboo, origami φωτιστικά και φινετσάτα σκεύη.

    Η κουζίνα του «ρολάρει» με αψεγάδιαστη τεχνική sashimi, nigiri και maki και οι μυημένοι, θα νιώσουν right at home συνειδητοποιώντας το γευστικό εκτόπισμα των λεπτοδουλεμένων προτάσεων της. Οι λάτρεις της ζεστής κουζίνας θα ανακαλύψουν πεντανόστιμα κυρίως σε εκδοχές μοσχαριού, χοιρινού και κοτόπουλου – όπως το Teriyaki Chicken με φιλέτο μπούτι με μπρόκολο, κάσιους και teriyaki sauce ή το Sweet Lemon Pork, με τεμπουρα χοιρινού, γλυκιά σάλτσα λεμονιού και σουσάμι (μια αποκάλυψη!)

    Το εστιατόριο, δεδομένης της fusion φιλοσοφίας έχει κάτι για όλους, όπως τα πεντανόστιμα «σάντουιτς ατμού» – τα γνωστά πλέον bao buns σε διάφορες παραλλαγές, απολαυστικές σούπες όπως η Atsui με μοσχάρι ή η Spicy Curry με γαρίδα,  δροσερά tartares, αλλά και ξεχωριστά signatures όπως Bulgogi Beef Soba με ιαπωνικά noodles με μοσχάρι, φρέσκο κρεμμύδι, σουσάμι και bulgogi sauce ή το πεντανόστιμο Katsu Pork με παναρισμένο χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λωρίδες, σε σως curry & ρύζι στον ατμό. 

    Τα rolls στην Cho Cho San  επανεφευρίσκουν μοναδικά την ιαπωνική παράδοση, φέρνοντας την ίσως και λίγο πιο κοντά στις ευρωπαϊκές προτιμήσεις. Crystal Rainbow Roll, ευπαρουσίαστα και άκρως γευστικά, με σουρίμι καβουριού, αβοκάντο και αγγούρι μέσα, σολομός, τόνος, γαρίδα, χέλι, αβοκάντο και tobbico εξωτερικά, Muss Maguro με τεμπούρα γαρίδα και mousse tonou με άρωμα τρούφας, Mexican Rolls με αγγούρι, αβοκάντο, τυρι philadelphia εσωτερικά με toping καψαλισμένη mousse σολομού και γλυκειά spicy sauce και άλλες μοναδικές προτάσεις θα βάλουν σίγουρα εσένα και τους συντράπεζούς σου σε διλλήματα (εκτός αν τα παραγγείλετε όλα!)

    TIP: O καταπράσινος κήπος του δίνει την απόλυτη tropical ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών, όπου μπορείς να γευματίσεις κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό!

    To μενού συνοδεύουν άψογα τα cocktails, η πλούσια wine list και το sake. Ukiyo arigato!

    Cho Cho San
    Πεύκων 17, Δροσιά, τηλ. 2106228484
    www.chochosan.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η Αθήνα στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας: Ο οδηγός με τους πιο νόστιμους προορισμούς

    Η ιταλική κουζίνα έχει ως αφετηρία την εντοπιότητα. Οι Ιταλοί επινόησαν το slow food κίνημα που επικεντρώνεται στη χρήση...

    Νέα Ιωνία: Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει

    Η συνοικία της Νέας Ιωνίας ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ως ημέρα ίδρυσης της θεωρείται η Κυριακή...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot