spot_img
More

    Katamaya Sweet & Savory: Τα ultra chic ζαχαροπλαστεία Ψυχικού & Γέρακα προσφέρουν specialty καφέ και φιλοξενούν μερικά από τα πιο λεπτοδουλεμένα και sugar-free γλυκά της πόλης

    Σε πείσμα των καιρών, οι επιχειρηματικές κινήσεις που έχουν γνώμονα την υψηλή ποιότητα, την προσεκτική τιμολόγηση και την εξασφάλιση μοναδικών γευστικών εμπειριών στέφονται πάντα με επιτυχία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα Katamaya, δυό μοναδικά ζαχαροπλαστεία-αρτοποιΐα που διαπρέπουν τόσο στο «γλυκό» τους κομμάτι, όσο και σε αυτό της αρτοποιΐας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

    Καταμάγειον, από την εποχή του Ομήρου ήταν το εργαλείο με το οποίο σκούπιζαν τους ξυλόφουρνους – έτσι σε ένα ευφάνταστο λογοπαίγνιο με τη λέξη «μαγιά» (τον κατεξοχήν «καταλύτη» στη διαδικασία παραγωγής του άρτου), δημιουργήθηκαν τα Katamaya, για να μας προτείνουν νέους κανόνες στην αρτοποιΐα και την ζαχαροπλαστική – με προϊόντα που «θα δίναμε στα παιδιά μας», μοιράστηκαν μαζί μας οι ιδιοκτήτες Χρήστος και Ειρήνη Παπαθανασίου. Δικαίως, αφού όλα τα προϊόντα στα Katamaya παρασκευάζονται με φανατική προσοχή στις πρώτες ύλες κι όσο το δυνατόν λιγότερη (ή και καθόλου) ζάχαρη. Στην θέση της, φυσικά γλυκαντικά όπως η αγαύη και το μέλι προσφέρουν ανεξίτηλα χαμόγελα ικανοποίησης… χωρίς τύψεις (σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητά προσπαθούν να την περιορίσουν στο ελάχιστο).

    Έτσι, εδώ θα βρεις λαχταριστή vegan σοκολάτα υγείας με γάλα καρύδας (μια αποκάλυψη!), γαλατόπιτα με ελαφριά κρέμα γάλατος και καραμελωμένο φύλλο, κουλουράκια με βρώμη, χαρουπόμελο και λοιπά superfoods, και ένα δυνατό ρόστερ γλυκών – ατομικών και τουρτών – με κεντρικό γνώμονα την ποιότητα. Όλα τα προϊόντα τους φτιάχνονται με αγνά υλικά όπως αυθεντική σοκολάτα, αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα αυγά και εποχιακά φρούτα και σε κανένα στάδιο της παραγωγής δε χρησιμοποιούνται έτοιμα μείγματα.

    Στο μέτωπο του ψωμιού, ακολουθείται η ίδια boutique φιλοσοφία με επιλογές σε ψωμί με φυσικό προζύμι που φτιάχνουν με πράσινο μήλο, αποξηραμένο βασιλικό και άλλα βότανα, το σικάλεως με φυσικό προζύμι και αποξηραμένη παπάγια, ανανά και ολόκληρα φουντούκια, το ψωμί Ζέας από δίκοκκο σιτάρι, αλλά και το σταρένιο με σίκαλη και κολοκυθόσπορο, που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ζυμώνουν, ακόμη, ψωμί χωρίς γλουτένη από αλεύρι βρώμης.

    Στα Katamaya, η σημασία ενός καλοψημένου καφέ σαν εναρκτήριο στοιχείο της ημέρας του καθενός μας έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη – έτσι έχουν δημιουργήσει σε συνεργασία με την Ofellia ειδικό, specialty χαρμάνι arabica 100%, που φτιάχνεται πάντα από ειδήμονα barista, σε state-of-the-art μηχανές Spirit και βγαίνει τέλειος σε όλες τις εκδοχές (espresso, freddo, capuccino, latte, κλπ).

    Με το καλοκαίρι να είναι προ των πυλών, δοκίμασε τα εξαιρετικά παγωτά τους – artgianale δημιουργίες φτιαγμένες κι αυτές με τα πιο αγνά υλικά και φρέσκο κατσικίσιο γάλα, που θυμίζουν σε γεύση παλιά παραδοσιακά γαλακτοπωλεία. Λατρέψαμε τα scoops μπανάνας αλλά και το φυστίκι, με ξεκάθαρη τη χρήση αληθινών, φυσικών φρούτων και καρπών αντίστοιχα – χωρίς χρωστικές.

    Tip: Μην παραλείψεις να γευτείς τα τραγανά κριτσίνια σε μια ποικιλία γεύσεων, όπως σπανάκι, καρότο, ολικής άλεσης, ζέας, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά και ελιές, τυρί – είναι φρεσκότατα και πεντανόστιμα, όπως και τις επιλογές σε αλμυρά, όπως η πρασσόπιτα και τα σαντουιτσάκια.

    Katamaya Sweet & Savory
    Γέρακας: Λ. Μαραθώνος 113, τηλ. 2106615303
    Ψυχικό: Δημ. Βασιλείου 20, τηλ. 2106711115
    Facebook | Instagram

    v

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μήλος: Ένα νησί πέρα από τα συνηθισμένα

    Το ετερόκλητο των τοπίων της αλλά και η ομορφιά που εκπέμπει από άκρη σε άκρη, είναι τα στοιχεία που...

    4 αθηναϊκές pubs για να γιορτάσεις την St Patrick’s day όπως της αξίζει

    Η Γιορτή του Αγίου Πατρικίου (Ιρλανδικά: Lá Fhéile Pádraig, «Η Ημέρα της Εορτής του Πατρικίου»), είναι μια πολιτιστική και...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot