spot_img
More

    Κάνναβη: Το πολυσύνθετο & πολυχρηστικό φυτό είναι πλέον νόμιμο. Ποια τα οφέλη της; Που θα τη βρεις.

    Κανναβιδιόλη ή αλλιώς CBD. Η φυσική ουσία έφτασε στην χώρα μας με γρήγορα βήματα και το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ποιες είναι οι θεραπευτικές της ιδιότητες; Ποιες ασθένειες μπορεί να αντιμετωπίσει;... | *Το άρθρο απευθύνεται σε επισκέπτες άνω των 18 ετών*

    Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να χαρίσουν στον οργανισμό τους τόνωσηευεξία και καλύτερη υγεία.

    Καταρχάς τι ακριβώς είναι η κανναβιδιόλη;

    H κανναβιδιόλη (CBD) είναι μια φυσική και φυτική ουσία, η οποία αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά της κάνναβης. Ανήκει στην οικογένεια των λεγόμενων ‘κανναβινοειδών’, τα οποία είναι με απλά λόγια τα συστατικά που απαρτίζουν την κάνναβη.

    Η ουσία αυτή έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτενών ερευνών και έχει αποδειχθεί πως η ευεργετική της δράση μπορεί να προσφέρει τόνωση, ευεξία και προστασία του οργανισμού, ενώ παράλληλα μπορεί να αντιμετωπίσει μια εντυπωσιακή λίστα από ασθένειες και παθήσεις. Από σοβαρές, μέχρι και ανίατες.

    Είναι νόμιμη;

    Το 2017 ήταν η χρονιά που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 30 Ιουνίου.

    Επιπλέον απόλυτα νόμιμη είναι και η κυκλοφορία σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης και κανναβιδιόλης, αφού δεν θεωρείται ναρκωτική ουσία και δεν κατατάσσεται στους αντίστοιχους πίνακες.

    Πρόκειται για μια απόφαση που έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα, όσον αφορά στην νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης και ήταν ένα καίριο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, για να πάψει ο φόβος και η παραπληροφόρηση.

    Είναι ασφαλής;

    Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι. Η κανναβιδιόλη είναι μια ουσία που απευθύνεται σε όλο το κόσμο, από ένα παιδί μέχρι έναν ηλικιωμένο και είναι εξίσου κατάλληλη να δοθεί και στα αγαπημένα μας κατοικίδια. Μείζονος σημασίας για την αποτελεσματικότητά της είναι η κατάλληλη δοσολογία, η οποία θα πρέπει να προτείνεται από ειδήμονες και ακόμα καλύτερα, από γιατρούς.

    Πώς ακριβώς λειτουργεί και γιατί βοηθάει;

    Αυτή η ερώτηση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Βλέπεις, ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει φυσικά τα δικά του κανναβινοειδή. Αυτά ονομάζονται ‘ενδοκανναβινοειδή’. Τα ενδοκανναβινοειδή λοιπόν και διάφοροι ειδικοί κυτταρικοί υποδοχείς απαρτίζουν το λεγόμενο ‘ενδοκανναβινοειδές σύστημα’.

    Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σώμα μας, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο ρόλο στην ρύθμιση ζωτικών λειτουργιών, που προάγουν την ισορροπία του οργανισμού. Όπως για παράδειγμα, η μνήμη, ο ύπνος, η όρεξη, η διάθεση, η θερμοκρασία, διάφορες γνωστικές λειτουργίες.

    Το εντυπωσιακό γεγονός με την κανναβιδιόλη λοιπόν, είναι ότι έχει την ιδιότητα να αλληλεπιδρά με τους κυτταρικούς υποδοχείς του ενδοκαννανινοειδούς συστήματος, χωρίς όμως να δεσμεύεται από αυτούς και έτσι καταφέρνει να ενισχύει την λειτουργία και τον συντονισμό των απαραίτητων λειτουργιών, καθώς και να προστατεύει αποτελεσματικότερα τον οργανισμό απέναντι σε απειλές.

    Ποιες είναι οι ευεργετικές της δράσεις;

    Στην πραγματικότητα η κανναβιδιόλη έχει αποδειχθεί πως μπορεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια λίστα από ασθένειες, οι οποίες είναι τόσο σωματικές, όσο και ψυχικές. Επιπλέον, έχει αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή θεραπείας για άτομα που αναζητούν μια φυσική επιλογή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα θέματα της υγείας τους.

    Ας δούμε μερικές μόνο ιδιότητες της κανναβιδιόλης:

    • Ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση
    • Αποτελεσματική ανακούφιση από χρόνιους πόνους
    • Μειώνει την εμφάνιση του διαβήτη
    • Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας
    • Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης
    • Συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία
    • Συμβάλλει στην εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία
    • Αποτελεί ένα ισχυρό νευροπροστατευτικό
    • Συμβάλλει στην υγεία και την ανάπτυξη των οστών
    • Προστατεύει την επιδερμίδα και αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις
    • Έχει αποτελεσματική αγχολυτική δράση κατά του άγχους/στρες
    • Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και των διαταραχών συμπεριφοράς
    • Αντιμετωπίζει την αϋπνία

    Συμπερασματικά, η κάνναβη, όπως και η κανναβιδιόλη δεν πρέπει να είναι κάτι που σε φοβίζει. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως η κάνναβη χρησιμοποιούνταν ιατρικά από τα βάθη των αιώνων, πολύ πριν την ανάπτυξη της σύγχρονης ιατρικής. Μην ξεχνάς πως η φύση έχει προνοήσει πριν από μας, για εμάς και η κανναβιδιόλη είναι η απόδειξη.

    πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

    Τα καλύτερα CBD shops της Αθήνας, όπως επελέγησαν από τη συντακτική μας ομάδα:

    [td_block_big_grid_fl_3 tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJiYWNrZ3JvdW5kLWNvbG9yIjoiIzE0MTcyYSIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" sort="random_posts" tag_slug="cbd1"]
    [td_block_big_grid_fl_3 tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJiYWNrZ3JvdW5kLWNvbG9yIjoiIzE0MTcyYSIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" tag_slug="cbd2" sort="random_posts"]
    [td_block_big_grid_fl_3 tdc_css="eyJhbGwiOnsiYmFja2dyb3VuZC1jb2xvciI6IiMxNDE3MmEiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19" tag_slug="cbd3" sort="random_posts"]
    [td_block_big_grid_fl_2 tag_slug="cbd4"]

    keywords: Αφιέρωμα κάνναβης, ιατρική κάνναβη, φαρμακευτική κάνναβη, μαγαζιά κάνναβης Αθήνα, καταστήματα CBD