spot_img
More

    Fatto a Mano ή αλλιώς η μετουσίωση των πιο αγνών υλικών στο πιο απολαυστικό (και φυσικό) παγωτό της πόλης

    Ο µικρός πειρατής, το έµβληµα του Fatto a Mano, ταξιδεύει ακούραστα σε όλα τα µήκη και πλάτη της γεύσης

    Το παγωτό είναι κάτι περισσότερο από γλυκό. Είναι σύμβολο. Σύμβολο της χαράς, της ανεμελιάς, του μόνιμου καλοκαιριού. Είναι η παιδικότητα που όλοι κρύβουμε μέσα μας, η στιγμιαία ανταμοιβή, οι παρέες, τα γέλια. Μικροί μετρούσαμε τα παγωτά και τα μπάνια μας – ήταν λοιπόν επόμενο οι παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη συναισθηματική υπεραξία του παγωτού, για να το διαδώσει παντού, ενώ ταυτόχρονα το υποβίβασε γευστικά και θρεπτικά, προκειμένου να το κάνει εμπορικά αποδοτικό και να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του στα ψυγεία των μεγάλων εταιρειών. Γι’αυτό τον λόγο gelaterias σαν το Fatto a Mano «φέγγουν» σαν άλλοι φάροι στο τοπίο του artigianale παγωτού, αυτού δηλαδή που φτιάχνεται αδιαπραγμάτευτα από φυσικά υλικά, μακριά από χρωστικές ή άλλα συντηρητικά και μείγματα, με μικρή διάρκεια ζωής στις προθήκες των ψυγείων. Το αποτέλεσμα είναι παγωτό με μοναδική υφή και πήξη, εκπληκτικές, αληθινές γεύσεις και απαράμιλλη ποιότητα που δεν αποτελεί για κανένα λόγο πολυτέλεια, αφού είναι απείρως well-priced.

    Το Fatto a Mano είναι δημιούργημα του ακούραστου και «ανήσυχου» Γιάννη Νύκταρη, ο οποίος «πάντρεψε» το αδιαμφισβήτητο know-how και την παράδοση των Ιταλών στο παγωτό, με πρώτες ύλες και γεύσεις γνώριμες κι ελληνικές, με μοναδικά αποτελέσματα. Σεβόμενος την εποχικότητα των πρώτων υλών του, εμπνέεται και εναλλάσσει την παραγωγή του, με μπανάνες, θυμαρίσιο μέλι κι ανθότυρο να καταφθάνουν από την Κρήτη, φυστίκια από την Αίγινα, κ.ο.κ. κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού του Fatto a Mano ακμαίο και ακονισμένο. Έτσι, αναλόγως της εποχής, εδώ μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό παγωτό ανθότυρο-μέλι, φυστίκι με πραγματικό φυστίκι, ρόδι, μανταρίνι ή κάστανο, αλλά και πιο «αιθέριες» γεύσεις, όπως λουκούμι τριαντάφυλλο ή βανίλια Μαγαδασκάρης, που θριαμβεύει μέσα στην απλότητά της.

    Για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, το Fatto a Mano έχει φροντίσει να μην τους αφήνει παραπονεμένους, προσθέτοντας στις προτάσεις του και παγωτά με στέβια, ενώ για εκρηκτική απόλαυση, μπορείς να εμπλουτίσεις το παγωτό σαου με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο είναι επίσης δικό τους και ρέει άφθονο από ειδικό σιντριβάνι. Μνείας αξίζουν επίσης τα μοναδικά σπιτικά γλυκά του, όπως η σοκολατόπιτα και η πορτοκαλόπιτα, που δεν βαραίνουν, κι εδώ βιώνουν μια ιδανική εκδοχή, αλλά και τα τραγανά και πεντανόστιμα χειροποίητα χωνάκια που είναι πραγματικά μια αποκάλυψη σε συνδυασμό με τα κορυφαία παγωτά του.

    Την παραγωγή – αναλόγως της ώρας της ημέρας – μπορείς να τη δεις live στο εργαστήριο πίσω από την απ’άκρη-σ’άκρη τζαμαρία του, κάτι που πολλές φορές αποτελεί και θεματική για εκδρομές διαφόρων σχολείων που καταφθάνουν για να μυηθούν στα μυστικά του artigianale παγωτού. Το Fatto a Mano από το 2013 κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις – διόλου τυχαίο – ενώ πλέον προσφέρει τους «θησαυρούς» του σε περιορισμένες ποσότητες πανελλαδικά σε επιλεγμένα καταστήματα. Είναι η απόδειξη ότι ένα προϊόν με ποιότητα και σημασία, έχει πάντα θέση στις καρδιές μας.

    Fatto a Mano
    Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ. 2105777407
    www.fattoamano.com.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

    Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot