spot_img
More

    Στο Aperio Cucina & Vino στον Χολαργό για ιταλικό και κρασί

    Ένα εμπνευσμένο εστιατόριο που έχει κάτι για όλους και αγαπήθηκε αμέσως

    Αν κάναμε ένα πρόχειρο γκάλοπ και ρωτούσαμε φίλους και γνωστούς ποιο είναι το αγαπημένο τους φαγητό, τα ζυμαρικά κι η πίτσα θα φιγούραραν στην κορυφή. Καθόλου τυχαίο, αφού η γείτονας Ιταλία, η χώρα των Καισάρων, των γονδολιέρηδων και των μύθων, έχει μια γαστρονομική κληρονομιά που είναι ακαταμάχητη. 

    Κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο νου τους και οι ιδιοκτήτες του Aperio Cucina & Vino στο Χολαργό, που άδραξαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα στέκι, στο οποίο ο κατάλογος – εκτός του ότι φιλοξενεί μερικά από τα πιο σαγηνευτικά αυθεντικά ιταλικά πιάτα – είναι και well-priced ώστε να μην αφήνει κανέναν “απ’έξω”. 

    Σε ένα πολύ καλό σημείο και με το φως της μέρας να το κάνει ακόμα πιο γοητευτικό, το Aperio δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τις ντιζαϊνάτες τρατορίες των μεγαλουπόλεων της Ιταλίας. Το φυσικό ξύλο, με το μάρμαρο και το μέταλλο, δημιουργούν ένα φινετσάτο και φιλόξενο σκηνικό, για το απογευματινό σου aperitivo μετά τη δουλειά, για ένα κρασί και μια πίτσα “στη μέση” με την παρέα σου, για ένα cocktail σ’έναν εκλεπτυσμένο χώρο το βράδυ. 

    Στον πάνω όροφο, μια παραδοσιακή ιταλιάνικη κουζίνα και ένα απέραντο μοναστηριακό γίνονται το τέλειο περιβάλλον για να νιώσει μια πολυπληθής παρέα σαν στο σπίτι της (ιδανικό για γιορτές αφού δίνει μια αίσθηση privacy).

    Ο χτιστός φούρνος της κουζίνας του Aperio είναι και η εγγύηση για μια φρεσκοζυμωμένη, τραγανή και μυρωδάτη πίτσα. Αξίζει μάλιστα κανείς να δοκιμάσει την απολαυστική εκδοχή της ιταλιάνικης πίτσας με την burrata, αλλά και την amatriciana, την παραδοσιακή συνταγή μακαρονάδας που εφαρμόζεται επάνω σε pizza. Λατρέψαμε όμως και τις παπαρδέλες alla norcina με λουκάνικο και πάστα τρούφας, ένα πιάτο χορταστικό και πεντανόστιμο που προβλέπουμε να γίνεται signature του εστιατορίου. 

    Οι λάτρεις του brunch, τα Σαββατοκύριακα έχουν έναν ακόμη λόγο για να το επισκεφθούν, αφού μας μυεί στην απόλαυση του brunch al’Italiano, με προτάσεις όπως αυγά ποσέ σερβιρισμένα σε φρυγανισμένο ψωμί με guacamole και προσούτο, bruschettas, αυγά ψημένα στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana (κάτι σαν καγιανά), αλλά και pancakes με κρέμα μασκαρπόνε. Συνόδευσε τα παραπάνω με αρωματικό Iταλικό espresso ή cappuccino από τους έμπειρους baristi, ένα aperitivo ή μια επιλογή από ετικέτες ιταλικού αμπελώνα και ταξίδεψε γευστικά στη Νάπολη – έτσι για να πάει καλά το weekend! 

    Aperio Cucina & Vino
    Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ. 2106542002
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot