spot_img
More

    L’Osteria da Claudio: Αυθεντική ιταλική κουζίνα σε αυθεντικό ιταλικό περιβάλλον

    Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, ο Claudio δε χρειάζεται συστάσεις. Με μια λαμπρή πορεία, που μετράει δεκαετίες εμπειρίας στα Pane e Vino, Café San Paolo και Tutti a Tavola, αλλά και στο καλοκαιρινό ομώνυμο εστιατόριό του στη Σίφνο, έχει δώσει το δικό του λαμπρό, προσωπικό στίγμα στον έναστρο εστιατορικό ουρανό της χώρας μας. 

    Σ’ένα σκηνικό που μας φέρνει στο νου τα εστιατόρια της Piazza del Campo στη Σιέννα ή τις osterias της Τοσκάνης, η “ταβέρνα” του Claudio ισορροπεί μοναδικά μεταξύ του ρουστίκ και του industrial δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστή, οικεία και φιλόξενη. Σ’αυτό ασφαλώς συμβάλλει και το πάντα εξυπηρετικό και χαμογελαστό team που “ζογκλάρει” κάθε επιθυμία και κάθε απαίτηση των επισκεπτών του με μαεστρία που θα ζήλευε ο David Copperfield. 

    Και πάμε στην κουζίνα του μέτρου και της αρμονίας. Ο chef, ανατρέχει σε μνήμες, παραδόσεις, πάππου-προς-πάππου συνταγές και εικόνες για να αποδώσει πιάτα που δεν περιορίζονται στον βορρά, το νότο ή κάποια συγκεκριμένη πόλη της γείτονος χώρας, αλλά περικλύουν όλη τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας των γονδολιέρηδων, των καλλιτεχνών, των μύθων και των Καισάρων. Το μενού βασίζεται κατά κύριο λόγο στην εποχικότητα, με φανατική προσοχή στη φρεσκάδα και την ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και… στις προμήθειες της ημέρας, σε ό,τι καλό δηλαδή βρεθεί στην αγορά και εμπνεύσει για ένα πιάτο εκτός καταλόγου. 

    Έτσι, εδώ θα απολαύσεις φρέσκια pasta σε άπειρες εκδοχές (από linguini μέχρι lasagna κι από gnocchi μέχρι ravioli – όλα χειροποίητα), σπιτικά, ιταλικά antipasti (ορεκτικά) με “καθαρόαιμα” ιταλικά υλικά όπως prosciutto stragionato, σαλάμι norcina, μπρεζαόλα και μοτσαρέλα (κυριολεκτικά να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου), δροσιστικές σαλάτες, αυθεντική πίτσα και καλοψημένα κρέατα. 

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Osteria είναι νόμιμα αναγνωρισμένη από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο με την πιστοποίηση ποιότητας και φιλοξενίας Ιταλικών εστιατορίων ανά τον κόσμο (Ospitalità Italiana), ενώ ο ίδιος ο Claudio είναι μέλος της ομοσπονδίας Ιταλών επαγγελματιών Chef (federazione Italiana Cuochi), κάτι που πιστοποιεί και την αυθεντικότητα του όλου εγχειρήματος αλλά εγγυάται και την απαράμιλλη – μοναδική για το αθηναϊκό τοπίο – γεύση των πιάτων του. 

    Αν η διάρκεια στον χρόνο είναι και η απόδειξη της επιτυχίας μιας επιχείρησης – τότε η L’Osteria da Claudio ναι, είναι σίγουρα επιτυχημένη. Αυτό όμως που μετράει ίσως λίγο περισσότερο, είναι οι αμέτρητοι σταθεροί πελάτες που την αγαπούν και πίνουν κάποια από τις παλαιωμένες γράπες (σε μεγάλη ποικιλία), Moscato d’Asti ή κάποια ετικέτα από την well-thought κάβα του, στο όνομα του ιδιοκτήτη και οικοδεσπότη. Θα τη βρείτε στην πιο “ήσυχη” Κώστα Βάρναλη στο Χαλάνδρι, απέναντι από μια πλατεΐτσα.

    L’Osteria da Claudio
    Κώστα Βάρναλη 26, Χαλάνδρι, τηλ. 2106834228
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    Βόλτα στα Μελίσσια: 8 λόγοι για να τα επισκεφθείς (ξανά και ξανά)

    Κατά την αρχαιότητα τα Μελίσσια ήταν αγροτική περιοχή που υπαγόταν στα διοικητικά όρια του αρχαίου Δήμου Αθμόνων. Οι εκτάσεις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot