spot_img
More

    Nine Point Espresso Bar: Specialty καφέδες, ξεχωριστά ροφήματα και μοναδικά snacks στην Αγία Παρασκευή

    Καφές. Το ελιξήριο για να ξυπνάς κάθε πρωί και να αποκτάς επαφή με την πραγματικότητα, η τόνωσή σου τις ώρες που αισθάνεσαι πως θα προτιμούσες να χουζουρεύεις στο κρεβάτι σου, η ανάπαυλά σου σε μια έξοδο με τους φίλους σου, η απόλαυσή σου σε κάποιο διάλλειμα, η “συντροφιά” σου στη δουλειά. Μια σταθερά που όλοι έχουμε κοινή – και όσο περνάνε τα χρόνια, τον γνωρίζουμε καλύτερα, τον παρατηρούμε, τον εξερευνούμε και κατανοούμε τη διαδικασία συγκομιδής και παρασκευής, τις ιδιαιτερότητές του, τα οφέλη του.

    Με γνώμονα την αγάπη τους και τη γνώση τους για τον καφέ, οι ιδιοκτήτες του Nine Point Espresso Bar, δημιούργησαν έναν χώρο-ωδή στο αγαπημένο ρόφημα – στις παρυφές της Μεσογείων – στον οποίο θα βρεις ύψιστης ποιότητας καφέδες από εξωτικούς παραδείσους. Κάθε δόση καφέ έχει συγκεκριμένο βάρος και ζυγίζεται για ένα ακριβές ποιοτικό αποτέλεσμα. Το signature blend του, είναι 100% arabica – specialty grading – από χώρες της κεντρικής Αμερικής και Αιθιοπίας με ισορροπημένο γευστικό προφίλ και γεμάτο σώμα με νότες από ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και φρούτα – ό,τι πρέπει δηλαδή για να πεις ότι απόλαυσες έναν “καλό” καφέ. 

    Αν πάλι είσαι λάτρης του καφέ-φίλτρου, μπορείς να “κινηθείς” σε μονοπάτια Κένυας-Αιθιοπίας-Ινδονησίας με τους κόκκους να αλέθονται in-house για μοναδικό άρωμα και εξαιρετική, μεστή γεύση, ενώ σύντομα θα φιλοξενούνται μονοποικιλιακοί από διάφορες φάρμες παγκοσμίως τους οποίους θα μπορείς να γευτείς στον espresso σου.

    Και πάμε στα cold drips και brews, τα οποία δημιουργούνται από κρύα εκχύλιση και ομολογουμένως έχουν ως αποτέλεσμα έναν απείρως εύγευστο καφέ. Στα drips, όπως υποδηλώνει και η λέξη, η διαδικασία μοιάζει λίγο με την απόσταξη που γίνεται στον καφέ φίλτρου (με ζεστό νερό), με τη διαφορά ότι η εκχύλιση γίνεται απευθείας στον πάγο. Στα brews, η εκχύλιση γίνεται με κρύο νερό και έχει διάρκεια 8-11 ώρες, απελευθερώνοντας όλα τα στοιχεία του, για έναν “δυνατό”, απολαυστικό καφέ. Και τους 2, μπορείς να τους προμηθευτείς και να τους δοκιμάσεις στο Nine Point, σε άριστη εκδοχή. 

    Αν πάλι δεν είσαι coffee-lover ή δεν είσαι σε mood για καφέ, το Nine Point σε έχει επίσης καλυμμένο. Εδώ θα βρεις αυθεντική σοκολάτα σε 7 γεύσεις (λατρέψαμε την σκούρα με μπαχαρικά, την καραμέλα με θαλασσινό αλάτι και τη λευκή με λεμόνι και μοσχοκάρυδο), δικά τους τσάγια που φτιάχνονται επιτόπου (όπως βιολογικό πράσινο, με φρούτα ή μαύρο) ενώ την κρίσιμη στιγμή που θα πεινάσεις, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κριτσινοκούλουρα, μπισκότα βουτύρου με κανέλα, σοκολάτα, αμύγδαλο ή ινδική καρύδα, sandwitches με λευκό ή μαύρο ψωμί (σε πολύ καλή τιμή) και cupcakes, brownies και γλυκά ημέρας. 

    TIP: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις χειροποίητες μπάρες δημητριακών με βάση το ταχίνι ή το φυστικοβούτυρο. 

    Nine Point Espresso Bar
    Λεωφόρος Μεσογείων 419 & Υψηλάντου, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2169004226
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10+2 bars για τα απόλυτα summer nights στην Αθήνα

    Η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων...

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot