spot_img
More

    Lulu’s: Η σημαία της σύγχρονης ιταλικής κουζίνας στη Μαρίνου Γερουλάνου, στην Αργυρούπολη

    Η συγγραφέας Marguerite Yourcenar είχε δηλώσει ότι η λογοτεχνική αξία ενός συγγραφέα, παραδόξως δε και η ποιότητα του ύφους του, αποτιμώνται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα του να εκφράζει το ουσιώδες. Ακριβώς το ίδιο θεωρούμε ότι ισχύει και με τους chef, για τη μαγειρική τους αξία – να έχουν αυτή τη θεία ικανότητα να ξυπνούν (ή να δημιουργούν) μνήμες και να πυροδοτούν γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου, χωρίς φλυαρία και με απλότητα. Το Lulu’s, που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στις παρυφές της πιο δημοφιλούς πλατείας της Αργυρούπολης – την Ηρώων Πολυτεχνείου – έχει στα ηνία της κουζίνας του τον Ανδρέα Ρήνα, έναν χαρισματικό chef που φιλοδοξεί να μας μυήσει στην σύγχρονη εκδοχή της ιταλικής γαστρονομίας, και όπως δείχνουν τα πράγματα… θα κάνει την Αθήνα να παραμιλάει από ευχαρίστηση.

    Η Lulu ήταν (και παραμένει) μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες που έχει βγάλει η Μεγάλη Βρετανία. Με μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλές, στο “παλμαρέ” της μετράει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 60’s και 70’s – δεκαετίες που το ομώνυμο εστιατόριο νοσταλγεί αλλά και εξομοιώνει μοναδικά σ’ένα φιλόξενο σκηνικό που θα σε αποσυμπιέσει, θα σε ενθουσιάσει γευστικά και θα σε κάνει να θες να το επισκεφθείς ξανά (και ξανά). 

    Στον κατάλογό του θα βρεις όλους τους “θησαυρούς” της χώρας των Καισάρων, των γονδολιέρηδων και της Τσινετσιτά – από φρέσκα ζυμαρικά, risotti και καλοψημένες πίτσες, μέχρι αναζωογονητικές σαλάτες και λεπτοδουλεμένα κι ευπαρουσίαστα κυρίως. Έτσι, εδώ θα απολαύσεις Pollo alla Griglia (κοτόπουλο σχάρας με γλυκοπατάτα, σταφίδες, κουκουνάρι, τραγανή λαχανίδα), παραδοσιακή carbonara (σε εκδοχές με linguine, tagliatelle, Paccheri ή νιόκι) και Ragu di Carne, μια πίτσα με μοσχαρίσιο κιμά, σάλτσα ντομάτας, καπνιστό μπέϊκον, μανιτάρια, ξερό κρεμμύδι και cheddar – όλα μια αποκάλυψη και κυριολεκτικά να-γλύφεις-τα-δάχτυλά-σου. 

    Στο μέτωπο των antipasti, λατρέψαμε το ταρτάρ από ψάρι ημέρας, με αβοκάντο, μάνγκο, τσίλι πιπεριά και κόλιανδρο, που αναστατώνει μαγικά την παλέτα και το Ciambellone di Melone, που πρόκειται για λουκουμά πεπόνι, με προσούτο crudo, ρόκα και passion fruit – ευφάνταστο, δροσερό και εμπνευσμένο. To menu ενστερνίζεται τον κανόνα του 4, με 4 προτάσεις σε ορεκτικά, 4 σαλάτες, 4 κυρίως (με εξαίρεση τις πίτσες) και ως απόρροια αυτού, θριαμβεύει σε όλα. 

    Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα πιάτα είναι απείρως well-priced και μπορείς να τα συνοδεύσεις με απογειωμένα signature cocktails δια χειρός του head bartender Κωνσταντίνου Μούλιου. Το Rum Mary είναι μια σαγηνευτική παραλλαγή του κλασικού Bloody με ρούμι (ιδανικό food pair με πολλά πιάτα του καταλόγου) ενώ οι πιο “περιπετειώδεις” θα ερωτευτούν κυριολεκτικά το Cilantro, με tequila blend, ginger, mango, κόλιανδρο και chili. Αν πάλι είσαι λάτρης του κρασιού, οι (εύστοχες) επιλογές των ιδιοκτητών σε ετικέτες local παραγωγών. θα ικανοποιήσουν κάθε οινική σου απαίτηση. 

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, “κράτα χώρο” για panna cotta με αγριοκέρασο ή calzone di chioccolato, με βελούδινο τυρί μασκαρπόνε και κρέμα σοκολάτας. Αν λοιπόν το mood επιτάσσει καλοφτιαγμένα πιάτα με την γευστική στάμπα της γειτόνισσας χώρας – σ’ένα ιταλικό της διπλανής πόρτας από τα ηχεία του οποίου θ’ακούσεις μουσικές από DJ – το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς το Lulu’s!

    Lulu’s
    Μαρίνου Γερουλάνου 79, Αργυρούπολη, τηλ. 2109919912
    Social Links: Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot